Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zestawik i u mnie już...

Że tak allegrowo powiem, szybko, sprawnie i w przemiłej atmosferze Towarek pierwyj sort!!!

• Odpowiedzi 358
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jeżeli byłaby taka możliwość pisałbym się na 2 kpl.

Napisano

Sławko, dopisz mnie na 2 komplety, proszę

Napisano

Witam!

Bardzo bym prosił o dopisanie mnie na dwa komplety pod farbę humbrola, tak abym mógł wykonać 101 i 102.

Posiadam kalkomanię do rządowego Mi-8 z Kagero. Mogę ją zeskanować lub udostępnić do zeskanowania i przerobienia na 1/144? Prędzej, czy później pojawi się model w tej skali?

Może pomyślicie nad zrobieniem kalkomani do innych rządowych np: Jak-40 lub Sokoła?

Pozdrawiam

Piotrek

Napisano

Przesyłka od Lucasa już do mnie dotarła. Mam 18 zestawów masek do dyspozycji tak więc lista rezerwowych nieco się zmieniła:

Monthy - 1 kpl

arreis - 1 kpl

thefly22 - 1 kpl

Timi - 1 kpl

dedrey - 1 kpl

cinekf1 - 2 kpl

duders - 1 kpl

Bialabilagra - 1 kpl

norbi - 3 kpl

Pawel90 - 1 kpl

mydlo - 1 kpl

JarekS - 1kpl

Mariano - 1 kpl

tomaszekpoz - 2 kpl

Lista "warunkowa":

Solbus - 1 kpl

Bercik - 2 kpl

JW - 2 kpl

lucass_krk - 1 kpl

b.aleksandrowicz - 2 kpl

Doberman - 2 kpl

arrchi - 2 kpl

Prace nad dopieszczoną wersją praktycznie dobiegają już do końca, została już tylko kosmetyka i dopasowanie rozmieszczenia poszczególnych elementów do możliwości mojej drukarki i wielkości czystych arkuszy tak by jak najmniej było odpadów. Czekam teraz na przesyłkę z czystymi kalkami z USA. Trudno mi powiedzieć jak długo będą szły więc trzeba się uzbroić w cierpliwość.

Witam!

...

Posiadam kalkomanię do rządowego Mi-8 z Kagero. Mogę ją zeskanować lub udostępnić do zeskanowania i przerobienia na 1/144? Prędzej, czy później pojawi się model w tej skali?

Może pomyślicie nad zrobieniem kalkomani do innych rządowych np: Jak-40 lub Sokoła?

Pozdrawiam

Piotrek

Jeśliby taki model się pojawił to przetworzenie kalek na jego potrzeby dało by się pewnie zrobić.

Co do Jaka i Sokoła to temat uważam za otwarty dla każdego chętnego Szczerze to chwilowo mam trochę dosyć rysowania i chciałbym trochę odpocząć przy sklejaniu modelu Niewykluczone jednak, że jak wróci ochota to znowu zacznę coś "czarować" w gimpie Problemem będzie jednak zdobycie odpowiednich modeli by móc dopasować próbne wydruki. No chyba, że w międzyczasie ktoś zrobi porządne modele Jaka-40 i Sokoła a do tego będą łatwo dostępne oraz atrakcyjne cenowo

Napisano

Witam pięknie,

Projekt znakomity. Sam, chociaż już od kilkunastu lat nie kleję, zdecydowałem się również wykonać ten model . I wielce byłbym zobowiązany gdybyś Sławko włączył mnie na listę

Poprosiłbym o 2 komplety w kolorkach humbrol.

Pozdrawiam

Napisano

Oki, już jesteś arrchi zapisany na liście papierowej.

Aktualizację elektroniczną zrobię jak uzbiera się więcej osób, no chyba, że Mod mi pomoże i dopisze do poprzedniego postu na listę "warunkową"

Napisano
Oki, już jesteś arrchi zapisany na liście papierowej.

Aktualizację elektroniczną zrobię jak uzbiera się więcej osób, no chyba, że Mod mi pomoże i dopisze do poprzedniego postu na listę "warunkową"

Dzięki wielkie Sławko

Czekam w razie czego na informację z numerkiem konta

Napisano

Jest model Tu-154 M w skali 1/72. Jest wykonany z żywicy . Kadłub i skrzydła z laminatu. Bardzo pięknie wygląda. Cena ok. 120 euro.

Napisano
Mod mi pomoże i dopisze do poprzedniego postu na listę "warunkową"
Podaj, kogo dopisać, to się dopisze. ;)

Pozdrawiam

Napisano
Mod mi pomoże i dopisze do poprzedniego postu na listę "warunkową"
Podaj, kogo dopisać, to się dopisze. ;)

Pozdrawiam

Do listy "warunkowej"

arrchi - 2kpl

Dzięki

Edit:

Jest model Tu-154 M w skali 1/72. Jest wykonany z żywicy . Kadłub i skrzydła z laminatu. Bardzo pięknie wygląda. Cena ok. 120 euro.

A można poprosić o żródełko ?

Napisano (edytowane)

Panowie, "tutek" w mojehobby.pl dostępny! Cały jeden dzień... Wczoraj...

Pozdrawiam, Marcin.

Edit: Na ehobby.pl zamówiłem jeden dzisiaj! Dostępne były dwie sztuki. Zamówienie przyjęli

Edytowane przez Gość
Napisano
Już nie ma ...

kalki do sokołów są sam je projektowałem niestety w chwili obecnej firma któa je zamówiła wciąz boryka sie z wydrukowaniem tychże

Napisano

post pod postem,bo za póxno an edycję :(

mam pytanie, a może byśmy do projektu tuptusia dorzucili inne samoloty i smigowce rządowe?

Napisano
Możesz coś więcej o tym modelu napisać?
Napisano

Witam..

Co prawda bawię się w modele ciężarowe, ale po przeczytaniu tego tematu też naszła mnie ochota na samolot w polskich barwach...

Taki TU by mi odpowiadał ku pamięci tego rozbitego.

Czy jest jeszcze szansa na 2 komplety kalek ???

Napisano

To wprawdzie nie moja skala, ale powiem szczerze, widok profesjonalnego podejścia do tematyki działa bardzo zachęcająco i chętnie wyprodukowałbym "tutkę". Jeżeli jest jeszcze szansa na komplet kalek i masek to proszę o zapis na stosowna listę. Z góry dziękuję