szesnastak Napisano 23 Lutego 2007 Share Napisano 23 Lutego 2007 No fajnie zaczyna wyglądać. Do ramy nic nie mam, jak na razie jest Co do silnika to przydała by się jeszcze jedna warstwa, a zanim pomalujesz aerografem mógłbyś go lekko przeszlifować papierkiem 2000 i dopiero pomalował (wtedy warstwa farby byłaby gładsza) A co aerografu to nie chcę Cię zamartwiać, ale nie mam z nim najlepszych wspomnień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 23 Lutego 2007 Share Napisano 23 Lutego 2007 Wszystko ok po za aerografem mam taki sam, ale już nim nie maluje przykro mi ale on jest do d... :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 23 Lutego 2007 Autor Share Napisano 23 Lutego 2007 Skoro tak mówicie, to szkoda. Najwyżej sprzedam go komuś. Mam jednak nadzieję, że uda mi się z niego cosik wykrzesać Paffko... Obiecuję, że niespodziewajek będzie duuużó więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 23 Lutego 2007 Share Napisano 23 Lutego 2007 hm aja mam pytanko jaka farbka uzyskałes efekt chromu w silniku?? podaj numer , nazwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 23 Lutego 2007 Share Napisano 23 Lutego 2007 Do kozi84 Pretorian dekla zaworowego nie malował żadną farbą by uzyskać chrom. Poprostu Italierka ten element poddała procesowi chromowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 23 Lutego 2007 Share Napisano 23 Lutego 2007 aaa nie wiedzialem... a znacie jaks farbke co mzona uzyskac taki efekt ,nie mam na mysli alcada i spreyi. chodzi mi do drobnych retuszy ubytków:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 24 Lutego 2007 Autor Share Napisano 24 Lutego 2007 Dokładnie. Dekiel był w ramce z chromami. Szczerze mówiąc nie ma farbki, która by dała taki efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 25 Lutego 2007 Share Napisano 25 Lutego 2007 No jestem pod wrażeniem ,nieźle Ci idzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 4 Marca 2007 Autor Share Napisano 4 Marca 2007 Cześć! Sorry, że będzie taki bezfotkowy post, ale muszę coś napisać Aerograf już przyszedł. Wierzcie mi, że maluje się nim super Prawdą jest, że najpierw kupiłem butlę powietrza za 42 złote (połowa kieszonkowego ), ale nauczyłem się używać inhalatorka, który ma UWAGA 1 bar ciśnienia W zupełności to wystarcza. Dzisiaj pomalowałem ostatnią warstwę silnika oraz całą ramę (na czarny gloss oczywiście ). Niebawem dam jakieś fotki. Zaczęły się także prace nad sleeperem, ale mam jeszcze jeden problem: Żaden klej (superglue, humbrol, ośmiorniczka) nie chce mi skleić tych zawiasów. Zawiasy odpadają razem z klejem. Co robić??!! Jaki klej sobie z tym poradzi?? Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 4 Marca 2007 Share Napisano 4 Marca 2007 Widocznie dajesz za dużo kleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 4 Marca 2007 Autor Share Napisano 4 Marca 2007 Za dużo?! Nie ma szans... Supergluta dałem taką kropkę 1mm a zawiasy mają ok. 1cm I po prostu odpadają drzwi z zawiasami z klejem. A część kabiny do której zawias przyklejałem zostaje nienaruszona! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 4 Marca 2007 Share Napisano 4 Marca 2007 Praetorian spróbój powierzchnię klejenia na kabinie przejechać papierem ściermym. Wtedy zostaną mikrozarysowania i klej będzie miał się czego "złapać". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 4 Marca 2007 Autor Share Napisano 4 Marca 2007 Już troszkę szlifowałem, ale nie za dużo. Może po prostu ostro zjadę papierem 100 i będzie kłopot z głowy. Tej powierzchni i tak nie będzie widać. Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 15 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2007 Witojcie! Może baardzo powoli, ale zawsze do przodu. Narazie mam zastój ponieważ cały czas dopieszczam magnumkę i zaczynam budowę cysterny. Obecnie skończyłem robić otwierane drzwi w kabinie, a w sleeperze drzwi narazie wycięte ponieważ jest on przygotowany do przedłużania. Kupiłęm żyłkę do dokończenia przewodów w ramie i silniku. Nie przejmujcie się brzydką podłogą w sleeperze, bo to tylko zaschnięty klej po oderwaniu dywanika. Nie byłem zdecydowany czy przedłużać sleepera, ale jednak nie wytrzymałem. Fotki: Jak widać rama dość długa Niedługo dostanę polistyren i zacznie się szpachlowanko Pozdrawiam, Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 15 Kwietnia 2007 Share Napisano 15 Kwietnia 2007 No nareszcie sie cos ruszyło: Mam nadzieje że rama nie wyląduje znów w Docie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 15 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2007 No nareszcie sie cos ruszyło: Mam nadzieje że rama nie wyląduje znów w Docie Przecież widać, że już jest wymoczona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 15 Kwietnia 2007 Share Napisano 15 Kwietnia 2007 Super , jestem ciekaw efektu końcowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 15 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2007 Jeszcze TROCHĘ brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 17 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2007 (edytowane) Kurcze, ale mam wenę na Peterbilta... Teraz już jestem pewien, że to od pogody zależy Dzisiaj udało mi się skleić kabinę, a także trochę popracować nad instalacją. I na koniec przymiarka... Jak zobaczyłem tę wielkość (a przecież jeszcze nie przedłużyłem sleepera) to aż mi się płakać zachciało ze szczęścia Pozdrawiam, Przemek. Tutaj dokładnie widać, że drzwi się otwierają Edytowane 19 Kwietnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 17 Kwietnia 2007 Share Napisano 17 Kwietnia 2007 Przemek ... no normalnie fajne Ciekaw jestem bardzo tej instalacji. Patent z drzwiami - rewelka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 18 Kwietnia 2007 Share Napisano 18 Kwietnia 2007 Fajnie to wszystko wygląda Mam tylko jedno ale, mianowicie zastosowałeś złe zawiasy, bardziej nadają sie do euro niż do ami. W Peterbilcie otwarte drzwi nie powinne odstawać od kabiny Widzę że zakleiłeś od wewnatrz dolne okienko w prawych drzwiach, będziesz je wycinał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 18 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2007 (edytowane) Okienko mam zamiar zaszpachlować. Z tymi drzwiami..... fakt nie do końca to przemyślałem, ale jak je ustawie w porządanej pozycji to mogę je na tyle przybliżyć do kabiny, że praktycznie nie ma prześwitu. Paffko rewelacji nie będzie, bo to jest amatorka prowizorka Coś tam sobie dziubię w tej ramie, a co z tego wyjdzie to zobaczymy. Pozdrawiam, Przemek Ps. Przyszła otwornica. Jeszcze czekam na 4 paczki związane z budową cysterny Edytowane 19 Kwietnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 18 Kwietnia 2007 Share Napisano 18 Kwietnia 2007 Fajnie, że złapałeś wiatr w żagle i że cię to tak cieszy Aż miło się czyta... A jak z drzwiami ci nie wyjdzie to zawsze możesz je przykleić otwarte na stałe i też będzie dobrze. Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 18 Kwietnia 2007 Share Napisano 18 Kwietnia 2007 Ostatnio w TV na National Geographic leci film o produkcji Peterbiltów powtórki są o różnych porach, ja już dwa razy go obejżałem Kilka fotek z TV: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 18 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2007 A ja już raz 3 oglądałem Ale nie powiesz, że świetny program! Nic tylko powycinać konkretne urywki i klatki z filmu. Genialny materiał! Siedziałem z otwartą szczeną, bo na niektóre rozwiązania związane z budową bym nie wpadł nawet gdybym nad tym siedział 2 lata Najfajniejsze były roboty malujące kabinę Jeśli ktoś byłby zainteresowany to leci on w ramach programu "Wielkie konstrukcje" Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi