wiec4-13 Posted May 6, 2010 Share Posted May 6, 2010 Witam! Chciałbym przedstawić owoc mojej prawie rocznej pracy o Nazwie Merkava. Model powstał z zestawu Academy uzupełnionego zestawem Legenda(żywiczne kosze i kulki), lufką do 0,50 RB. "Załoga" pochodzi z zestawu Legenda. Żeby uprzedzić pewne komentarze, scenka jest wyłącznie moją interpretacją IDFu. i niemieć nic wspólnego z rzeczywistością. No to miłego oglądania!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szwabu87 Posted May 6, 2010 Share Posted May 6, 2010 Mi się oglądało b.miło Fajna scenka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jayhawk60 Posted May 6, 2010 Share Posted May 6, 2010 No nieżle, robi wrażenie, fajny pomysł i jeszcze lepsze wykonanie, poprostu rewelka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornik_69 Posted May 7, 2010 Share Posted May 7, 2010 Witam Z tego co mi wiadomo, to kobiety w Izraelu jeżdżą Merkavami, ale niekoniecznie w takich mundurach ;) Model ogólnie robi bardzo dobre wrażenie.Jedyne co nieco razi, to plastikowo wyglądające gąsienice. Przydałyby im się lekkie przetarcia na miejscach gdzie stykają się z powierzchnią i krawędziach aby nadać im bardziej metalicznego wyglądu. Pozdrawiam Kornik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gajur Posted May 7, 2010 Share Posted May 7, 2010 Model ładny, dobrze wykonany, a dziewczyny jeszcze ładniejsze:). Na zdjęciach nie widać p.a. na kadłubie, ale na wieży są ładnie widoczne. Dziewczyny się chciało robić, a anteny nie?? Dla mnie wzorem Mk. IV jest model Brathasa. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychu-onisk Posted May 7, 2010 Share Posted May 7, 2010 Pomysł świetny No i wykonanie też niczego sobie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiec4-13 Posted May 7, 2010 Author Share Posted May 7, 2010 Witam Przede wszystkim dziękuję wszystkim za komentarze. Jedyne co nieco razi, to plastikowo wyglądające gąsienice. Przydałyby im się lekkie przetarcia na miejscach gdzie stykają się z powierzchnią i krawędziach aby nadać im bardziej metalicznego wyglądu. Gaski były kilkakrotnie cieniowane, jednak zgadzam sie że nie wyglądają najlepiej. Kwestia przetarć jest otwarta, ponieważ model nie jest przymocowany na stałe. Na zdjęciach nie widać p.a. na kadłubie p.a. Powierzchnia Antypoślizgowa? niestety została przykryta pigmentami dlatego jej nie widać: Dziewczyny się chciało robić, a anteny nie?? Dziewczyny przede wszystkim Brak anten spowodowany jest problemami technicznymi przy umieszczaniu dioramy w domowej gablocie. W moim archiwum znalazłem kilka fotek merkaw bez anten, wiec i taka kombinacja jest możliwa. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornik_69 Posted May 8, 2010 Share Posted May 8, 2010 Popraw te gąski i może dodaj anteny. Wtedy byłoby naprawdę fajnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
imek46 Posted May 8, 2010 Share Posted May 8, 2010 Bardzo podoba mi się ta załoga Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gajur Posted May 9, 2010 Share Posted May 9, 2010 p.a. - tak, powierzchnia antypoślizgowa. Odnośnie anten na prezentowanym przez Ciebie zdjęciu jedna sterczy z tyłu jak byk pod kątem ok. 45 do wieży, fragment drugiej chyba też widoczny. Odnośnie dziewczyn - nie mam nic przeciwko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JACER Posted May 9, 2010 Share Posted May 9, 2010 'Żołnierki' super są Bez mundurów lepiej wyglądają niż by odziane były w mundury khaki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.Watson Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 Dla mnie bomba :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł Czarnocki Posted May 20, 2010 Share Posted May 20, 2010 A te figurki malowałeś z głowy czy pozowały Ci modelki ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumo Posted May 20, 2010 Share Posted May 20, 2010 Bardzo mi się podoba, laleczki szczególnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiec4-13 Posted May 22, 2010 Author Share Posted May 22, 2010 A te figurki malowałeś z głowy czy pozowały Ci modelki ? Z pamięci ale w internecie można znaleźć mnóstwo dokumentacji.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil83 Posted May 23, 2010 Share Posted May 23, 2010 Świetny model, najlepsze są figurki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SAMSON Posted January 5, 2011 Share Posted January 5, 2011 Co tam gasiennice! Powiedz lepiej skand te laski wytrzasnoles! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moses Posted January 5, 2011 Share Posted January 5, 2011 Z zestawu Verlindena A przy okazji za co można pokochać IDF? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Posted April 1, 2011 Share Posted April 1, 2011 Spadłem z krzesła, naprawdę... A chciałem tylko pooglądać sobie spokojnie galerie Merkav bo kusi mnie ten model niesamowicie. Problem w tym, że robiłbym go prosto z pudła raczej i chciałem sobie pooglądać kilka galerii z różnymi waloryzacjami i bez... Genialna robota, genialny pomysł! Jedna z najlepszych prac jakie w necie oglądałem, bez ściemy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer Posted April 1, 2011 Share Posted April 1, 2011 Szkoda że za moich czasów w armii nie było takich załóg czołgowych. Chyba bym nie poszedł na emę. A model tez super. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daro Posted April 1, 2011 Share Posted April 1, 2011 chciałem sobie pooglądać kilka galerii z różnymi waloryzacjami i bez... ...z waloryzacjami już masz...., bez waloryzacji raczej nie zobaczymy, bo forum oglądają również młodzi ludzie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts