wiec4-13 Napisano 6 Maja 2010 Share Napisano 6 Maja 2010 Witam! Chciałbym przedstawić owoc mojej prawie rocznej pracy o Nazwie Merkava. Model powstał z zestawu Academy uzupełnionego zestawem Legenda(żywiczne kosze i kulki), lufką do 0,50 RB. "Załoga" pochodzi z zestawu Legenda. Żeby uprzedzić pewne komentarze, scenka jest wyłącznie moją interpretacją IDFu. i niemieć nic wspólnego z rzeczywistością. No to miłego oglądania!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 6 Maja 2010 Share Napisano 6 Maja 2010 Mi się oglądało b.miło Fajna scenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jayhawk60 Napisano 6 Maja 2010 Share Napisano 6 Maja 2010 No nieżle, robi wrażenie, fajny pomysł i jeszcze lepsze wykonanie, poprostu rewelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 7 Maja 2010 Share Napisano 7 Maja 2010 Witam Z tego co mi wiadomo, to kobiety w Izraelu jeżdżą Merkavami, ale niekoniecznie w takich mundurach ;) Model ogólnie robi bardzo dobre wrażenie.Jedyne co nieco razi, to plastikowo wyglądające gąsienice. Przydałyby im się lekkie przetarcia na miejscach gdzie stykają się z powierzchnią i krawędziach aby nadać im bardziej metalicznego wyglądu. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 7 Maja 2010 Share Napisano 7 Maja 2010 Model ładny, dobrze wykonany, a dziewczyny jeszcze ładniejsze:). Na zdjęciach nie widać p.a. na kadłubie, ale na wieży są ładnie widoczne. Dziewczyny się chciało robić, a anteny nie?? Dla mnie wzorem Mk. IV jest model Brathasa. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 7 Maja 2010 Share Napisano 7 Maja 2010 Pomysł świetny No i wykonanie też niczego sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 7 Maja 2010 Autor Share Napisano 7 Maja 2010 Witam Przede wszystkim dziękuję wszystkim za komentarze. Jedyne co nieco razi, to plastikowo wyglądające gąsienice. Przydałyby im się lekkie przetarcia na miejscach gdzie stykają się z powierzchnią i krawędziach aby nadać im bardziej metalicznego wyglądu. Gaski były kilkakrotnie cieniowane, jednak zgadzam sie że nie wyglądają najlepiej. Kwestia przetarć jest otwarta, ponieważ model nie jest przymocowany na stałe. Na zdjęciach nie widać p.a. na kadłubie p.a. Powierzchnia Antypoślizgowa? niestety została przykryta pigmentami dlatego jej nie widać: Dziewczyny się chciało robić, a anteny nie?? Dziewczyny przede wszystkim Brak anten spowodowany jest problemami technicznymi przy umieszczaniu dioramy w domowej gablocie. W moim archiwum znalazłem kilka fotek merkaw bez anten, wiec i taka kombinacja jest możliwa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 8 Maja 2010 Share Napisano 8 Maja 2010 Popraw te gąski i może dodaj anteny. Wtedy byłoby naprawdę fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 8 Maja 2010 Share Napisano 8 Maja 2010 Bardzo podoba mi się ta załoga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 p.a. - tak, powierzchnia antypoślizgowa. Odnośnie anten na prezentowanym przez Ciebie zdjęciu jedna sterczy z tyłu jak byk pod kątem ok. 45 do wieży, fragment drugiej chyba też widoczny. Odnośnie dziewczyn - nie mam nic przeciwko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACER Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 'Żołnierki' super są Bez mundurów lepiej wyglądają niż by odziane były w mundury khaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 Dla mnie bomba :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 20 Maja 2010 Share Napisano 20 Maja 2010 A te figurki malowałeś z głowy czy pozowały Ci modelki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 20 Maja 2010 Share Napisano 20 Maja 2010 Bardzo mi się podoba, laleczki szczególnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 22 Maja 2010 Autor Share Napisano 22 Maja 2010 A te figurki malowałeś z głowy czy pozowały Ci modelki ? Z pamięci ale w internecie można znaleźć mnóstwo dokumentacji.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 23 Maja 2010 Share Napisano 23 Maja 2010 Świetny model, najlepsze są figurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAMSON Napisano 5 Stycznia 2011 Share Napisano 5 Stycznia 2011 Co tam gasiennice! Powiedz lepiej skand te laski wytrzasnoles! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Stycznia 2011 Share Napisano 5 Stycznia 2011 Z zestawu Verlindena A przy okazji za co można pokochać IDF? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 1 Kwietnia 2011 Share Napisano 1 Kwietnia 2011 Spadłem z krzesła, naprawdę... A chciałem tylko pooglądać sobie spokojnie galerie Merkav bo kusi mnie ten model niesamowicie. Problem w tym, że robiłbym go prosto z pudła raczej i chciałem sobie pooglądać kilka galerii z różnymi waloryzacjami i bez... Genialna robota, genialny pomysł! Jedna z najlepszych prac jakie w necie oglądałem, bez ściemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 1 Kwietnia 2011 Share Napisano 1 Kwietnia 2011 Szkoda że za moich czasów w armii nie było takich załóg czołgowych. Chyba bym nie poszedł na emę. A model tez super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 1 Kwietnia 2011 Share Napisano 1 Kwietnia 2011 chciałem sobie pooglądać kilka galerii z różnymi waloryzacjami i bez... ...z waloryzacjami już masz...., bez waloryzacji raczej nie zobaczymy, bo forum oglądają również młodzi ludzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi