pmroczko Napisano 9 Kwietnia 2011 Share Napisano 9 Kwietnia 2011 Witam, ja już ten model chwaliłem, ciekawe jak sobie w konkursie poradzi, myślę, ze zasługuje na wysoką ocenę. Akurat podwozie jest w nim tak piękne, że żal by było nie pooglądać... Ale praktycznie tylko copycat wie jak można go złapać, żeby go bezpiecznie podnieść... Daj proszę znać jak poszło (które miejsce), a ja życzę powodzenia i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 10 Kwietnia 2011 Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Witam. Nom wygląda to elegancko, szkoda że to już końcówka . Teraz trzeba czekać na galerię. Piękna robota . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Kwietnia 2011 Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Model pierwsza klasa Życzę powodzenia na konkursie i czekam na wynik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 10 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Nic nie zdobył, tylko wyróżnienie sam nie wiem za co (na otarcie łez). Mack też widoczny na zdjęciu, a raczej jego pupa dostał fajną statuetkę, która mi się bardziej podobała niż medale. To chyba takie grand prix. Petek jest jeszcze nieskończony zbiornik paliwa i kilka szczegółów które robiłem w tym tygodniu są niewybrudzone, silnik w powijakach a więc warsztat jeszcze z 2 tygodnie potrwa, albo dłużej. I to może go pogrążyło, choć jak podsłuchałem rozmowy na temat Petka, to muszę przyznać, że każdy ma inne zdanie i to chyba stąd te emocje i żale po konkursach, bo akurat był porównywany z modelem prosto z pudła. Cieszę się że Mack się obronił. Najważniejsze że się podoba i nauczyłem się paru rzeczy robiąc go, Dzięki. a to takie statuetki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 10 Kwietnia 2011 Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Jest piękny kawał dobrej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 10 Kwietnia 2011 Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Mozna wiedziec czym malowałeś te skrzynie ? Bardzo fajnie to wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 10 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Niczym nie malowałem, kilka stron wcześniej w wątku jest bardzo dokładny przepis jak powstały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 11 Kwietnia 2011 Share Napisano 11 Kwietnia 2011 Już doczytałem, dzięki, a myslałem że znalazłeś złoty środek na taki piękny chrom . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 24 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2011 Dorobiłem światła w zderzaku, niestety otwory w zderzaku są za szerokie i muszę to poprawić. Światła mają być poobrywane ich mocowania są za krótkie i źle się układają na szczęście jest to łatwe do poprawy Trochę szczegółów, mocowanie filtra i rury wydechowej, poprawione wycieraczki. Tutaj ta część zardzewiała nie wchodzi idealnie w komin, ponieważ te części nie są jeszcze sklejone i są rozłączane. Mam możliwość zdejmowania kabiny przed wklejeniem silnika. No i do zdjęcia nie docisnąłem jej dokładnie. Silnik. Całkiem fajnie wyszedł mi preshading i przecierka skrzyni biegów, jestem zadowolony z efektu, tylko niepotrzebnie przetarłem rdzą bok silnika. No i skopałem przebudowę lewej strony, wstyd. Ale to dlatego że na oko robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 24 Kwietnia 2011 Share Napisano 24 Kwietnia 2011 Copycat - jest na co popatrzec. Szczegoly wyszly tu naprawde dobrze, przez co calosc bedzie robic niesamowite wrazenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 24 Kwietnia 2011 Share Napisano 24 Kwietnia 2011 .Witam. Szczęka opada , bardzo fajnie wygląda mocowanie filtra, otwory w mocowaniu są wiercone czy wybijane? Naprawdę piękny model . Mokrego dyngusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 1 Maja 2011 Autor Share Napisano 1 Maja 2011 Z kawałka grubej ramki wyrzeźbiłem taką rurę. Połączenie sprężarki z wydechem. Śmigło przerobiłem, łopatki były za grube. Zapomniałem wał przykleić i parę zacisków zrobić, ale i tak zapraszam do galerii. http://modelwork.pl/viewtopic.php?p=410108#410108 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 1 Maja 2011 Share Napisano 1 Maja 2011 Cześć! Naprawdę ładne detale! Czyli co - maszyna już skończona? Jeśli tak - co będzie następne? Pozdrawiam i do usłyszenia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 2 Maja 2011 Autor Share Napisano 2 Maja 2011 Następne, pomysł mam na Freightlinera 120 FLC i na Unimoga 1300. Zacząłem dzisiaj rano sklejać Unimoga, ale jest tak fatalny, tak potrzebuje szpachli, a że po roku pracy nad Petkiem mam ochotę odpocząć i coś z pudła zrobić na szybko. Przeróbka Unimoga ma być niewielka, ale strasznie się go składa. Niecierpliwym, a chcącym zrobić coś przyzwoitego odradzam ten zestaw. Od Italerki też chcę odpocząć, więc i Fredek poczeka. To zabrałem się za Maćka R600, tu pomysłu na malowanie na razie nie mam, ale połączenie AMT/ERTL jest zaskakująco przyzwoite. Chromy już się kąpią w Krecie, zbiornik i koła będą czarne. Jak coś więcej poskładam to założę warsztat. Tym razem bez przesady, no może coś na koniec, scratch jakiejś wyciągarki, czy coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 2 Maja 2011 Share Napisano 2 Maja 2011 R600! Jaki klasyk! Czyli co - zakładamy fanklub buldoga? Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maggot97 Napisano 2 Maja 2011 Share Napisano 2 Maja 2011 Pojazd czaders - robi wrażenie Mam niesamowitą ochotę na amerykańca, który leży już rok na stoliku obok, czeka na zwolnienie warsztatu przez Turbostara i jeszcze chwilkę sobie poczeka, bo wprawdzie Turbostar zaczął się składać do kupy (efekty dziś, albo jutro na forum), ale czeka mnie jeszcze przy nim sporo roboty. Tu pytania dotyczące dwóch kwestii: czym utrwalileś pigment, jak go nakładałeś i czy korzystałeś z MIG-a, czy sam mieszałeś? Jak zrobiłeś przecierkę skrzyni biegów? Już wiele razy widziałem podobne zabiegi na różnych eksploatacyjnych częściach pojazdów, ale nigdzie nie doszedłem do tego, jak taki fajny efekt zmontować... Którego U1300 robisz? Jeśli mam jeszcze na serwisie, to mogę spróbować w środę zrobić foty auta GDDKiA w takim samym pomarańczowym kolorze, jak jeden z zestawów Revella. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 3 Maja 2011 Autor Share Napisano 3 Maja 2011 Pmroczko- fanclub buldoga, czemu nie, marzy mi się C600 i B61. Amerykanie w żywicy je robią, tylko na razie cena mnie przeraża. Maggot97 - próbuję wszystkiego, suche pastele, farby olejne dla plastyków, rozrzedzone akryle, przecierki suchym pędzlem, suchą lub pół wilgotną gąbką, czeski pigment, zwykła ziemia z działki. Utrwalam to w zależności od potrzeb, pastele i pigmenty matem pactry, ziemię i coś co ma fakturę wikolem. Skrzynię biegów pomalowałem matowym Black Chrome Trim MM i przetarłem suchym pędzlem Silver MM. Unimoga mam tego którego wydał właśnie Revell U1300L w barwach THW. Zdjęć nigdy za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maggot97 Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 Muszę się zaopatrzyc w inne metalizery MM bo widzę, że są całkiem fajne w użyciu. Na razie dysponuję wyłącznie Exhaust. Jak Unimog na hali stoi, to jutro porobię foty i wrzucę na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi