Skinn3r Napisano 13 Maja 2010 Share Napisano 13 Maja 2010 (edytowane) A więc witajcie w Projekcie Grupowym Poniżej zamieszczam taki podstawowy regulamin dotyczący projektu: 1) Projekt trwać będzie od 13.05.10 do 31.05.11, z możliwością przedłużenia w przypadku dużego zainteresowania. 2) Projekt dotyczy wszystkich pojazdów z okresu - Operation Iraqi Freedom oraz Operation Enduring Freedom w dowolnej skali. 3) W projekcie może wziąć udział każdy modelarz zarejestrowany na forum. 4) Za członka projektu uważa się osobę, która założy wątek warsztatowy nieograniczający się do in-box'a. 5) Wszystkie wątki dotyczące projektu powinny zaczynać się frazą [i&A]. 6) Jako warsztat projektowy można zamieścić aktualnie trwający na tym forum warsztat, w którym budowany jest model z okresu OIF i OEF. Należy wtedy zwrócić się z prośbą do Moderatora o dopisanie na początku tytułu tematu frazy [i&A] i przeniesienie tematu do tego działu. Proszę wpisujcie poniżej swoje zgłoszenia udziału w PG. Wzór: nick - nazwa modelu - firma - skala Wzór nazwy tematu: [i&A] Nazwa modelu - firma skala 1) Skinn3r: - M113A3 - Trumpeter - 1:72 - M2A3 Bradley - Dragon - 1:72 - M1114 UAH iracki - Dragon - 1:72 - M1025 w/ FPB iracki - Dragon - 1:72 - M1025 w/ LRAS3 - Dragon - 1:72 2) kubisz: - M1038 HMMWV Cargo/Troop Carrier w.AoA - Academy - 1:35 3) Rafał Kobiela: - Streets of Najaf - Academy+Trumpeter+inne 1:35 4) jo: - HSW UMI-9.50 - od podstaw - 1:35 5) sir.michal: - AAVP-7A1 - Hobby Boss - 1:35 - M2A2 Bradley - Tamiya - 1:35 6) seba_t: - M923 Big Foot - Italeri - 1:35 - M1 Panther II - Dragon - 1:35 7) BaldPuma: - M998 Guntruck - Revell+Dragon+inne - 1:72 8) drinkman: - M1A1 HA+Eduard - Dragon - 1:35 9) lexxer_monster_machine: - C1 Ariete MBT - Trumpeter - 1:35 10) stroju: - OIF, AAVR+HMMWV - HB, Academy + inne - 1:35 11) Ł.Sosnowski: - M1A1 AIM - Dragon - 1:35 12) Wojtek B.: - ISAF - German Soldiers - Trumpeter - 1:35 13) Madeira: -Leopard 2 A6 CAN -Hobby Boss +Eduard +wkład własny Będę tutaj na bieżąco modyfikował listę uczestników. Jest to ogólno-dyskusyjny wątek tego projektu. Pozdrawiam i zapraszam do udziału. Edytowane 13 Maja 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 13 Maja 2010 Share Napisano 13 Maja 2010 No i dopiąłeś swego, Kolego Zgłaszam swój skromny udział: 2) kubisz - M1038 HMMWV Cargo/Troop Carrier w.AoA - Academy - 1:35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 13 Maja 2010 Share Napisano 13 Maja 2010 No, czekałem na ten projekt. Również chciałem zgłosić swój udział z dioramą: 3) Rafał Kobiela - Iraq Freedom - Academy+Trumpeter+inne 1:35 (nazwę zmienię być może w przyszłości) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 13 Maja 2010 Autor Share Napisano 13 Maja 2010 Witajcie. Życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 13 Maja 2010 Share Napisano 13 Maja 2010 I ja życzę powodzenia Swój model zacznę nieco później, na chwilę obecną mam za dużo zaczętych projektów i póki jakiegoś nie skończę nic nowego nie ruszy Swoją drogą coś mnie ciągnie do 72-ki w tym projekcie Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 13 Maja 2010 Share Napisano 13 Maja 2010 Witajcie. Życzę powodzenia Warsztat rozpocznę kiedy dojdą figurki czyli najprawdopodobniej jutro. P.S. Proponuję przykleić temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 13 Maja 2010 Share Napisano 13 Maja 2010 Ja również zgłaszam swój udział w projekcie ; 4) jo HSW UMI-9.50 1:35 od podstaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 16 Maja 2010 Share Napisano 16 Maja 2010 5)Michał. od-1939 do teraz-AAVP-7A1 Hobby Boss 1:35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 Tak sobie myślę, że za jakiś czas ten projekt miałby bardziej czym się żywić Za kilka miesięcy jak dobrze pójdzie, do kupienia od Hobby Bossa i Trumpetera będą m.in. takie modele (1:35): - opancerzony M1083: www.amps-armor.org - opancerzony M1078: www.amps-armor.org - MTVR: www.armorama.com - Land Rover Wolf WMIK: www.armorama.com Poza tym kilka wersji Strykera, LAV-III... I tylko jeśli chodzi o Humvee - nędza i bryndza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba_t Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 Tak dla formalności. Ja się również przyłączam ze swoim Big Footem Mam nadzieję, że nie będzie to jedyny mój model w tym projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 Fajne modele najbardziej mi się podobają pierwszy i czwarty. Ps;Jest taki land rower w 1:35 ale bez kmów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 land rower Rowerów jest parę za to Rover jest chyba jakiś stary od Iraleri. Nie bój nic, Hobby Boss ma zamiar wydać parę Land Roverów, w tym gołe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 Tylko kiedy i za ile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 Z tym pisz do hobby bossa Ja obstawiam że coś koło 80zeta będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 Land Rover'ó jest już wbrew pozorom sporo: Tamiya : Series II SAS Pink Panther, Rover 7 Ambulans oba 1:35 Airfix: Cywile w skalach 1:43 i 1:76, jest ich co najmniej 6, ale z dostępnością bywa różnie Italeri: Series III LWB 1:24, Range Rover Clasic Dakar 1:24 No i teraz te zapowiedzi Hobby Boss'a Na dobrą sprawę wszystkie te modele nadają się do Projektu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 18 Maja 2010 Share Napisano 18 Maja 2010 Skinn3r rusz swoje cztery litery i zacznij coś kombinować z bradleyem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 18 Maja 2010 Autor Share Napisano 18 Maja 2010 Młodzian, spokojnie spokojnie, na pierwszy front idzie M113 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 Nie młodzian bo jak cię kopne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba_t Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 Apropos nowości co to je nam kolega Kubisz pokazał. Dobrze że firmy modelarskie puszczają na rynek coraz więcej współczesnego sprzętu. Obawiam się tylko, że ciężarówki wypuszczone przez Trumpetera będą mieć ceny zaporowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 A nowości ma być podobno coraz więcej. Z plotek wyczytanych na Armoramie - M-ATV, czyli następca Humvee: Krążą również ploty, że pojawi się także kolejny wtryskowy MRAP. Możliwe, że MaxxPro, albo choćby Caiman, który dzieli podwozie z zapowiadanym M1083 FMTV: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba_t Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 Wygląda to bardzo konkretnie. Jest w końcu na czym oko zawiesić a nie tylko tygrysy, pantery, pumy i całe to zoo pancerne . Rozumiem, że to Trumpeter miałby się zająć produkcją tych modeli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 Najbardziej to można liczyć na Trumpetera i Hobby Bossa, jeśli chodzi o wtryskowe modele współczesnych pojazdów USA. Ceny to całkiem inna sprawa. Jeden z użytkowników Armoramy zwrócił uwagę na taki oto boxart: W tle jest właśnie Caiman, choć to oczywiście nie musi nic znaczyć (tym bardziej, że to boxart Hobby Bossa, a M1083 - od którego podwozie Caiman mógłby wziąć - produkuje Trumpeter). I jeszcze dwa inne zdjęcia wspomnianych przeze mnie wcześniej zapowiadanych ciężarówek Trumpetera: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 19 Maja 2010 Autor Share Napisano 19 Maja 2010 No no no, oby były w przystępnych cenach, tylko... to nie 1:72 :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba_t Napisano 20 Maja 2010 Share Napisano 20 Maja 2010 Tak jeszcze apropos ciekawych zapowiedzi. Pierwsza pozycja wygląda ciekawie: http://www.perthmilitarymodelling.com/newkitnews/afvclub.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 20 Maja 2010 Share Napisano 20 Maja 2010 Na aramoramie parę tygodni temu już tego strykera widziałem. Nie mogę się doczekać kiedy będzie dostępny w martoli. Niestety cena pewnie będzie sięgała ok. 170zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi