Skinn3r Napisano 4 Sierpnia 2010 Autor Napisano 4 Sierpnia 2010 Znalazłem tylko 2 zdjęcia kanadyjczyka, bo za większość Leosiów z tą siatką należy do Duńczyków: Cytuj
madeira Napisano 4 Sierpnia 2010 Napisano 4 Sierpnia 2010 Dzięki wielkie!! Zaczynam powoli kompletować materiał zdjęciowy. Na Armoramie gość widziałem się też wziął za tą wersję Leosia, ale póki stanął w miejscu. Zajawiłęm się trochę tym filmikiem: i postanowiłem zbudować Kanadyjskiego Leoparda. Będzie miejscami ciężko, ale powinno się udać. No, pożyjemy -zobaczymy. Narazie czekam na jakąś gotówkę, żeby zacząć zbierać co potrzeba. Pozdrawiam!! Cytuj
Tomek Mroczkowski Napisano 4 Sierpnia 2010 Napisano 4 Sierpnia 2010 Najlepiej to by chyba było zębyś dopadł gdzieś książkę Tankograda specjalnie o kanadyjskim Leopardzie 2A6M. Cytuj
madeira Napisano 4 Sierpnia 2010 Napisano 4 Sierpnia 2010 No, to byłoby marzenie. Widziałem, że jest coś takiego. Muszę "oblookać" gdzie ewentualnie można ją dostać. Cytuj
kubisz Napisano 5 Sierpnia 2010 Napisano 5 Sierpnia 2010 No, to byłoby marzenie. Widziałem, że jest coś takiego. Muszę "oblookać" gdzie ewentualnie można ją dostać. Tutaj masz stronę wydawcy (jest kilka skanów, ale taka-sobie wielkość). Do kupienia np. tutaj. Bywa też w Exito (teraz akurat nie ma) no i na Allegro. Fotki: http://www.murdoconline.net/2008/canadian_leopard2a6.jpg http://www.armyrecognition.com/forum/viewtopic.php?p=4521&sid=4dc36ce4b516b6a31e15ea23b86894cb http://armyrecognition.com/forum/viewtopic.php?t=1062&postdays=0&postorder=asc&start=0&sid=b1c2557a01de39de8ad3de9352c4b6d6 Cytuj
gryzu Napisano 7 Sierpnia 2010 Napisano 7 Sierpnia 2010 http://www.danskpanser.dk/Baeltekoretojer/Leopard2A5.htm jak coś jeszcze będę mięć to dodam Cytuj
Acid Napisano 15 Sierpnia 2010 Napisano 15 Sierpnia 2010 Nie wiem czy to wlasciwy temat (jesli nie prosze o przesuniecie) ale chcialbym zapytac: jakich karabinow wyborowych uzywa sie w PKW Afganistan? Sa tam na stanie jakies SWD czy moze juz wylacznie nowsze konstrukcje? btw. wybaczcie brak polskich znakow. Cytuj
Skinn3r Napisano 16 Sierpnia 2010 Autor Napisano 16 Sierpnia 2010 W Afganie, Polacy używają TRG 22 SAKO 7,62 mm oraz WKW TOR 12,7 mm. Cytuj
peter Napisano 17 Sierpnia 2010 Napisano 17 Sierpnia 2010 No i jeszcze Alexy oraz zmodernizowane SWD (przynajmniej poprzednie zmiany) Cytuj
Skinn3r Napisano 17 Sierpnia 2010 Autor Napisano 17 Sierpnia 2010 No właśnie, Alexy. Ale o zmodernizowanych SWD w tej zmianie nie słyszałem, może już z nich zrezygnowali. Cytuj
peter Napisano 18 Sierpnia 2010 Napisano 18 Sierpnia 2010 http://www.youtube.com/watch?v=N9eNzySe65Q&feature=player_embedded#! 59 sekunda Cytuj
Skinn3r Napisano 18 Sierpnia 2010 Autor Napisano 18 Sierpnia 2010 No ok, ale to jest filmik z V zmiany, teraz mamy VII zmianę PKW. Z resztą, nie będziemy się sprzeczać o jeden karabin. Bynajmniej WP używa teraz SWD-M (7,62-mm kbw wz.93 Baryt), jednak powoli są one wypierane przez nowsze konstrukcje. Cytuj
Acid Napisano 18 Sierpnia 2010 Napisano 18 Sierpnia 2010 dzieki wielkie troszke zle spisalem pytanie chodzilo mi o to jakie karabiny wyborowe uzywano\uzywa sie w PKW Afganistan. Cytuj
peter Napisano 19 Sierpnia 2010 Napisano 19 Sierpnia 2010 Skinn3r zwykłe SWD z łatwością znajdziesz w WP ;) Cytuj
Acid Napisano 20 Sierpnia 2010 Napisano 20 Sierpnia 2010 Przeglądając anglojęzyczne forum militarne natknąłem się na coś takiego: czyżby polska "panterka\żaba"* w Afganistanie? Edit: *Tfu oczywiście chodziło mi o pumę Cytuj
sir.michal Napisano 13 Września 2010 Napisano 13 Września 2010 Coś tu ostatnio za cicho. Więc to ja przełamię tą barierę milczenia. Nienawidzę malować figurek ale dla Eod-a zrobię wyjątek. Cytuj
kubisz Napisano 13 Września 2010 Napisano 13 Września 2010 Dla figurek jest osobny temat. No i ktoś już w nim o tychże właśnie figurkach wspomniał Cytuj
Skinn3r Napisano 13 Września 2010 Autor Napisano 13 Września 2010 No i ktoś już w nim o tychże właśnie figurkach wspomniał Ciekawe kto... Oj Młody się czyta dokładnie albo wcale Cytuj
sir.michal Napisano 13 Września 2010 Napisano 13 Września 2010 I zabłysnąłem. Trzeba tu ściągnąć Moda. Cytuj
kubisz Napisano 13 Września 2010 Napisano 13 Września 2010 Chłopak chciał dobrze - faktycznie cisza w temacie. No i figurki - pierwsza klasa Jak zobaczyłem w zapowiedziach tego sapera, to nabrałem ochotę na pierwszą w życiu dioramkę. Tym bardziej, że kilka dni wcześniej znalazłem takie coś. Niestety cena poprzednich figurek Black Doga, o których poważnie myślałem (brodacze z SF) trochę mnie zniechęciła Mod niepotrzebny. Może się rozkręci jakaś dyskusja. Cytuj
sir.michal Napisano 14 Września 2010 Napisano 14 Września 2010 No bardzo fajnie wykonana ta dioramka wiele fajnych scen z Eod-em jest w filmi The hard locker polecam warto obejrzeć. Cytuj
kubisz Napisano 14 Września 2010 Napisano 14 Września 2010 The hard locker "The Hurt Locker". Tytuły piszemy: a) w cudzysłowie, b) prawidłowo. Ponadto w tytułach w języku angielskim piszemy wszystkie wyrazy (z pewnymi wyjątkami) z wielkiej litery. A film świetny. Dioramka ewidentnie inspirowana tym filmem (autor nawet nie musiał o tym wspominać). Cytuj
Skinn3r Napisano 14 Września 2010 Autor Napisano 14 Września 2010 The hard locker "The Hurt Locker". Tytuły piszemy: a) w cudzysłowie, b) prawidłowo. Ponadto w tytułach w języku angielskim piszemy wszystkie wyrazy (z pewnymi wyjątkami) z wielkiej litery. Akurat piłem wodę jak to przeczytałem i musze umyć monitor Oj młody, młody... Trzeba było sprawdzić w google np. a potem pisać Cytuj
sir.michal Napisano 14 Września 2010 Napisano 14 Września 2010 Sorry Mi tylko jeszcze brakuje jednego zdjęcia w tej galerii , a mianowicie jak to wygląda w całej okazałości. Cytuj
kubisz Napisano 14 Września 2010 Napisano 14 Września 2010 Mi tylko jeszcze brakuje jednego zdjęcia w tej galerii , a mianowicie jak to wygląda w całej okazałości. Kilka osób (m.in. ja) wspominało kolesiowi, żeby wrzucił więcej zdjęć, zwłaszcza ogólne całej dioramy. Obiecał w ostatnim wpisie, że wrzuci i... cisza Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi