Jump to content

[Irak & Afganistan] Projekt Grupowy

Skinn3r
 Share

Recommended Posts

• Replies 143
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Dzięki wielkie!! Zaczynam powoli kompletować materiał zdjęciowy. Na Armoramie gość widziałem się też wziął za tą wersję Leosia, ale póki stanął w miejscu. Zajawiłęm się trochę tym filmikiem:

i postanowiłem zbudować Kanadyjskiego Leoparda. Będzie miejscami ciężko, ale powinno się udać. No, pożyjemy -zobaczymy. Narazie czekam na jakąś gotówkę, żeby zacząć zbierać co potrzeba.

Pozdrawiam!!

No, to byłoby marzenie. Widziałem, że jest coś takiego. Muszę "oblookać" gdzie ewentualnie można ją dostać.

Tutaj masz stronę wydawcy (jest kilka skanów, ale taka-sobie wielkość).

Do kupienia np. tutaj. Bywa też w Exito (teraz akurat nie ma) no i na Allegro.

Fotki:

http://www.murdoconline.net/2008/canadian_leopard2a6.jpg

http://www.armyrecognition.com/forum/viewtopic.php?p=4521&sid=4dc36ce4b516b6a31e15ea23b86894cb

http://armyrecognition.com/forum/viewtopic.php?t=1062&postdays=0&postorder=asc&start=0&sid=b1c2557a01de39de8ad3de9352c4b6d6

Nie wiem czy to wlasciwy temat (jesli nie prosze o przesuniecie) ale chcialbym zapytac: jakich karabinow wyborowych uzywa sie w PKW Afganistan? Sa tam na stanie jakies SWD czy moze juz wylacznie nowsze konstrukcje?

btw. wybaczcie brak polskich znakow.

No ok, ale to jest filmik z V zmiany, teraz mamy VII zmianę PKW. Z resztą, nie będziemy się sprzeczać o jeden karabin. Bynajmniej WP używa teraz SWD-M (7,62-mm kbw wz.93 Baryt), jednak powoli są one wypierane przez nowsze konstrukcje.

Przeglądając anglojęzyczne forum militarne natknąłem się na coś takiego:

2ut2150.jpg

2uignzo.jpg

czyżby polska "panterka\żaba"* w Afganistanie?

Edit: *Tfu oczywiście chodziło mi o pumę

• 4 weeks later...

Chłopak chciał dobrze - faktycznie cisza w temacie. No i figurki - pierwsza klasa Jak zobaczyłem w zapowiedziach tego sapera, to nabrałem ochotę na pierwszą w życiu dioramkę. Tym bardziej, że kilka dni wcześniej znalazłem takie coś. Niestety cena poprzednich figurek Black Doga, o których poważnie myślałem (brodacze z SF) trochę mnie zniechęciła

Mod niepotrzebny. Może się rozkręci jakaś dyskusja.

The hard locker

"The Hurt Locker". Tytuły piszemy:

a) w cudzysłowie,

b) prawidłowo.

Ponadto w tytułach w języku angielskim piszemy wszystkie wyrazy (z pewnymi wyjątkami) z wielkiej litery.

A film świetny. Dioramka ewidentnie inspirowana tym filmem (autor nawet nie musiał o tym wspominać).

The hard locker

"The Hurt Locker". Tytuły piszemy:

a) w cudzysłowie,

b) prawidłowo.

Ponadto w tytułach w języku angielskim piszemy wszystkie wyrazy (z pewnymi wyjątkami) z wielkiej litery.

Akurat piłem wodę jak to przeczytałem i musze umyć monitor Oj młody, młody... Trzeba było sprawdzić w google np. a potem pisać

Mi tylko jeszcze brakuje jednego zdjęcia w tej galerii , a mianowicie jak to wygląda w całej okazałości.

Kilka osób (m.in. ja) wspominało kolesiowi, żeby wrzucił więcej zdjęć, zwłaszcza ogólne całej dioramy. Obiecał w ostatnim wpisie, że wrzuci i... cisza