Radek Filipek Napisano 12 Lutego 2007 Share Napisano 12 Lutego 2007 sorki Wojtku tak to jest jak się robi 5 rzeczy na raz to się potem powtarza co już dawno jest napisane... A ilość bruku za 15 zł wystarczy na jaką powierzchnię? Jest to prostokątny kawałek bruku o powierzchni (w przybliżeniu- bo mierzyłem 15 cm linijką ) 33 x 24 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agnieszka Napisano 19 Lutego 2007 Autor Share Napisano 19 Lutego 2007 Nadszedł czas na przedstawienie drużyny Goliatha. Parę słów na temat wykonania. Jeśli chodzi o kolor mundurów, to dobrałam go zgodnie z instrukcją. Odcień twarzy i rąk uzyskałam najpierw malując mieszanką różnych odcieni beżu i piaskowego. A potem zaczęła się zabawa: podkład do makijażu i szminka, aby nadać im w miarę realny odcień cery. Ekwipunek w zestawie jest bardzo bogaty, można samemu dobrać wyposażenie dla każdego z żołnierzy. Wkrótce całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 19 Lutego 2007 Share Napisano 19 Lutego 2007 podobaja mi sie tylko moglabys pomalowac im oczy i sprobuj zrobic paski do broni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 19 Lutego 2007 Share Napisano 19 Lutego 2007 Przede wszystkim to pokłony...... dziewczyna robiąca modele :):):):):):):) Co do bruku powashu i suchym pędzlu to proponowałbym jeszcze suche pastele w różnych odcieniach nanieść na niego. Powinno to dość fajnie zróżnicować odcienie poszczególnych fragmentów bruku. Odnośnie żołnierzy to zrób sobie troszke jasniejszy odcień tego podstawowego koloru munduru i przetrzyj ich delikatnie techniką suchego pędzla. Fałdy powinny nieźle wyjść jakby co to gg jest do dyspozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 20 Lutego 2007 Share Napisano 20 Lutego 2007 jak na jeden z pierwszych modlei to bardoz fajne itylko jesli Ci moge dac jedna rade to gasienice nie moga byc az tak zardzewiale a raczej powinny sie blyszczesc poniewaz sa one w ciaglym ruchu i tra o podloze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agnieszka Napisano 21 Lutego 2007 Autor Share Napisano 21 Lutego 2007 Prace dobiegły końca Zgodnie z Waszymi uwagami umieściłam paski przy broni. Oczu nie robiłam, ponieważ twarze są małe i tak ich nie widać. Kolory rdzy, pasków zielonych i cegły są przejaskrawione przez aparat. W rzeczywistości są bardziej stonowane. Całość modelu i bruku zostały pokryte bezbarwnym lakierem matowym w sprayu firmy Dupli-Color. Chciałabym abyście ocenili, czy rozmieszczenie modelu i żołnierzy jest w miarę realistyczne i tak już może zostać. Czy przykleić je już na stałe, czy macie może inne sposoby? I ostatnie pytanie: Czy mogę pojawić się z "TYM" w Bytomiu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 21 Lutego 2007 Share Napisano 21 Lutego 2007 na drugim zdjeciu polegl jeden niemiec jak dla mnie jest ok ale brakuje mi jescze czegos....jakies zasieki wiecej gruzu, plakaty propagandowe na jakiejs lampie i bruk troche za czysty, a oczy pomaluj naprawde o niebo lepsze figurki beda pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agnieszka Napisano 21 Lutego 2007 Autor Share Napisano 21 Lutego 2007 Chciałabym podkreślić, że nie chcę przeładowywać elementami, ponieważ w założeniach nie jest to diorama. Bruk stanowi tylko podstawę. Co do oczu, zastanawiam się, jak je wykonać??? Proszę o radę, to chętnie spróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Patison Napisano 21 Lutego 2007 Share Napisano 21 Lutego 2007 OK, tylko troche bmy przykurzył bruk i SWS'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 21 Lutego 2007 Share Napisano 21 Lutego 2007 I ostatnie pytanie: Czy mogę pojawić się z "TYM" w Bytomiu? Ależ oczywiście! Przyjeżdżaj. Tym bardziej, że masz niedaleko. Skoro mnie namawiają, żebym ze swoimi przyjeżdżał, to co do Twojego modelu nie powinnaś mieć żadnych wątpliwości. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 21 Lutego 2007 Share Napisano 21 Lutego 2007 wez malutki pedzelek, zamocz w bialej farbce i przetrzyj raz po kartce(ale lekko tylko zeby nie bylo nadmiaru farby i zeby sie nie rozlala po calej twarzy) zrob dwie kropki na oczach, potem wez czarna znowu przetrzyj i zrob kropki na tych bialych polach no i bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 22 Lutego 2007 Share Napisano 22 Lutego 2007 czy te oczy mogą kłamać........;) ja mam taki patent. najpierw przed malowaniem skóry zamalowuje na biało oczy nei zważając za bardzo na to czy mi sięwyjedzie poza czy też nie. Potem malując skóre dojeżdżam pędzlekiem "00" do krawędzi oka , która zwykle jest widoczna i tyle Potem daje po czarnej kropeczce w odpowiadnim miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian_anna Napisano 25 Lutego 2007 Share Napisano 25 Lutego 2007 Byłem i widziałem. Bardzo ładny. Jak powiedziałem znajomym, że to model dziewczyny (i to pierwszy plastikowy) to mi nikt nie wierzył ...tylko autorki nie spotkałem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 28 Lutego 2007 Share Napisano 28 Lutego 2007 Co do oczu... Więc podobno jeden z leprzych patentów to poprostu pomalować oczy na biało i zrobić kropki na 2/3 powierzchni oczu chyba że jakiś gostek ma wyłupiaste oczy to wtedy starczą zwykłe kropki (niebieskie albo jakiś inny prawdziwy kolor) następnie czarna kropka w środku ale nie wiem czy w skali 1:35 jest to możliwe. Pozdrawiam modelarke (jak to napisać?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 28 Lutego 2007 Share Napisano 28 Lutego 2007 z oczami to jest tak (powtarzam znajomych figurkowców. samemu próbowałem z efektami gorszymi, niż ich, ale widziałem, że działa): primo: żadnej bieli. białka oczu w rzeczywistości nie są białe, tylko lekko kremowe, z czerwonymi żyłkami. w tej skali daje to po prostu zmianę koloru lekką. czysta biel wygląda absolutnie nieorganicznie i nienaturalnie. secundo: spokojnie daje się namalować tęczówkę i źrenicę. cała rzecz w tym, żeby zrobić to symetrycznie, bo nawet lekki zez wygląda koszmarnie. tertio: po namalowaniu tęczówek pędzelek (nawet najmniejszy) należy spokojnie odłożyć na półkę, a źrenice namalować igłą. na koniec wreszcie - lepiej zrobić za małe, niż za duże. za małe robią po prostu wrażenie przymrużonych - za duże robią wrażenie kiepskiego modelarza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 6 Marca 2007 Share Napisano 6 Marca 2007 OOO Wielka!!! Niewiasta sklejająca modeliki!!! Mało się zdarza, a jednak... Prześledziłem wszystko, Konradusika również... i jestem pełen podziwu dla Ciebie Agnieszko!!! Mojej żonie jednak tego nie będę pokazywać... kiedyś postanowiła pomalować mój efekt kilku miesięcznych wypocin.... pastwiłem się nad TS-11 Iskra w malowaniu naszego przeukochanego zespołu akrobacyjnego, na serio się narobiłem, bo model praktycznie do przeróbki był cały i... wzięła i pomalowała mi go pędzlem na biało... pędzlem od farbek dla dzieci nie wymieszaną do końca, starą z resztą humbrolowską bielą... model na tyle na tym ucierpiał, że i tak trafił w kosz.... Więc na wszelki wypadek nie pokazuję, żeby przykładu nie brała... już nigdy więcej hahaha Ciebie Agnieszko pozdrawiam i życzę dużo sukcesów w modelarskich pracach!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 6 Marca 2007 Share Napisano 6 Marca 2007 Co do oczu... Więc podobno jeden z leprzych patentów to poprostu pomalować oczy na biało i zrobić kropki na 2/3 powierzchni oczu chyba że jakiś gostek ma wyłupiaste oczy to wtedy starczą zwykłe kropki (niebieskie albo jakiś inny prawdziwy kolor) następnie czarna kropka w środku ale nie wiem czy w skali 1:35 jest to możliwe. Pozdrawiam modelarke (jak to napisać?) W 1/35 wszystko jest możliwe!!! ja w 1/87 zrobiłem moim małym strażakom klamry na pasach, guziki... i wiele innych ciekawych elementów umundurowania... jak zrobię foto, umieszczę na forum. Jedynie trzeba sporo cierpliwości, kilka "własnych" patentów i oczywiście pędzelek "00" jest do takich manewrów znacznie za wielki więc trzeba wieeeelkieeej improwizacji!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messerschmitt1996 Napisano 31 Grudnia 2009 Share Napisano 31 Grudnia 2009 Witam niezwykle potrzebuje skanu instrukcji a dokładnie kroku w którym zakładamy gasiennice na S.W.S. Jeżeli jest możliwość proszę o przesłanie skanu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 31 Grudnia 2009 Share Napisano 31 Grudnia 2009 Już odpisałem w dziale giełda. Podaj adres maila na pw to prześlę właściwą stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 Co do malowania postaci, polecam pewien figurkarski patent. Jak już mamy pocieniowaną twarz, malujemy oczy całkowicie na czarno. Następnie malujemy białka (czarny kolor zostanie nam na rantach powiek, co da efekt taki bardziej naturalny pociemnienie w kącikach itp) A na koniec tenczóweczka, źrenica, a dla bardziej wprawionych biała kropeczka dajaca efekt odbłysku z oczu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi