Gościu Napisano 9 Czerwca 2010 Share Napisano 9 Czerwca 2010 Witam. Model zlepiony, czeka na malowanie: p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 9 Czerwca 2010 Share Napisano 9 Czerwca 2010 O Ersatz. Ostatnio myślałem o tym modelu, więc będę tutaj zaglądał. Powiedz Rafale, miałeś z nim jakieś problemy? Zawieszenie sam przerabiałeś, czy Dragon zrobił ruchome? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 9 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2010 Jest szpachla są problemy ;) Skopane wymiary tyłu i tego "dodatku". Płyta tył mniejsza o około 2-3 mm, a szerokość tego kupra po co najmniej 0,5 mm na stronę - szkoda. Przy zakupie zwróć uwagę na wypraski, ja miałem wywichrowaną górną część niemiłosiernie - gorąca woda + ( a jakże) suszarka i zdołałem w miarę to naprostować, wlepię jeszcze pod podstawę wieży 2 - 3 kołki rozporowe powinno zdać egzamin. W panterach DML(większości) nic robić nie trzeba, uciąłem palce od wahaczy, które miały być zespolone z wanną i po bólu - samo się robi. Jeśli ma być pełen lans, wystarczy wałki skrętne wymienić na druty i zagiąć wewnątrz.To zawieszenie świetnie chodzi w górę, w dół nie bardzo. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 10 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2010 Malowanie podstawowe: p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 10 Czerwca 2010 Share Napisano 10 Czerwca 2010 Moim zdaniem Ersatz jest bardzo ciekawą konstrukcją w dodatku wygląda o wiele lepiej od zwykłej Panthery. Rafale, podstawka będzie? Ja to widzę z jakimś przejeżdżającym Jeepem w którym siedzą niczego nie spodziewający się Amerykanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 10 Czerwca 2010 Share Napisano 10 Czerwca 2010 A czemu "oszukaniec" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 10 Czerwca 2010 Share Napisano 10 Czerwca 2010 Poszukaj sobie informacji na temat ofensywy w Ardenach w 1944 i o Joachimie Peiperze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 10 Czerwca 2010 Share Napisano 10 Czerwca 2010 Malowanie podstawowe: ... Jaki kolor dobrałeś ? Jeden konkret, czy mieszanka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 10 Czerwca 2010 Share Napisano 10 Czerwca 2010 Sam pojazd bardzo mi się podoba. Malowanie cacyki. Czekam na brudzonko itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 10 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2010 Podstawka(mała) plus figurki, nic więcej. Farby: Podkład czarny gloss Tamiya - biały, ixefy 26,58,61 Hobby Color - 50 ,303 p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 10 Czerwca 2010 Share Napisano 10 Czerwca 2010 Płyta tył mniejsza o około 2-3 mm, a szerokość tego kupra po co najmniej 0,5 mm na stronę - szkoda.Przy zakupie zwróć uwagę na wypraski, ja miałem wywichrowaną górną część niemiłosiernie - gorąca woda + ( a jakże) suszarka i zdołałem w miarę to naprostować, wlepię jeszcze pod podstawę wieży 2 - 3 kołki rozporowe powinno zdać egzamin. Hmmm no to nie miła niespodzianka ze strony Dragona. Swoją drogą fajnie wyszedł kolor bazowy. Zdecydowanie powinieneś robić więcej pojazdów z białą gwiazdą. Myślałeś już jak mocno będziesz go brudził i obijał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 11 Czerwca 2010 Share Napisano 11 Czerwca 2010 czy te obudowy były po to zeby amerykanie nie pomylili go z panterą tylko zeby wyglądam jak m10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 11 Czerwca 2010 Share Napisano 11 Czerwca 2010 Tak te obudowy to po to aby Pantera przypominała M 10 i żeby oszukać Amerykanów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 11 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2010 Tomek, proszę, oto odpowiedź: W modelu wykonałem obicia , zastosowałem płukanki. Następne będą - układ jezdny i podwozie, błotko a na końcu śnieg na błotniki...może ciut wyżej. Oczywiście kolorystyka bazy bliższa tej z fotek robionych za dnia. Kwestia alianckich wozideł, jestem na etapie grzebania w dopiero co otrzymanym pudle Tasca - M4A1, relacja na innym 4um. p. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 11 Czerwca 2010 Share Napisano 11 Czerwca 2010 Strasznie "zmęczony", zastanawiam się czy jeździłby na tyle długo aby aby tak się poobdzierać. Poza tym, IMO znowu powstaje model będący klasą samą dla siebie. Podstawka będzie? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 12 Czerwca 2010 Share Napisano 12 Czerwca 2010 zastanawiam się czy jeździłby na tyle długo aby aby tak się poobdzierać Długo, to może i nie, ale trochę "intensywnie" Jak zwykle- bomba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 12 Czerwca 2010 Share Napisano 12 Czerwca 2010 Weź pod uwagę ,że oba zdjęcia są zrobione po zakończeniu bitwy jednoz lutego a drugie z maja 1945r (różnie to ze źródłami bywa). Do bitwy wchodziły w ,, fabrycznym" malowaniu, a śnieg spadł jak można wyczytać miedzy 23 a 26 grudnia 1944r. Niemcy też improwizowali wapnem ,kredą i szmatami. Pogięty błotnik jak najbardziej ale kolor za mocno styrany,za krótko w boju(nawet Shermany po tygodniu do dwóch nie traciły tak mocno powłoki lakierniczej) pozdrawiam OLO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 12 Czerwca 2010 Share Napisano 12 Czerwca 2010 Najlepiej by wyglądał jakby autor wylał na model farbę i nic więcej nie robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 12 Czerwca 2010 Share Napisano 12 Czerwca 2010 Obicia i płukanki jak zwykle super. Może w niektórych miejscach trochę ich za dużo, ale to jak zwykle kwestia gustu i podejścia do tematu. Teraz czekam na moją ulubioną część czyli błocenie, chociaż znając Twoje poprzednie prace raczej nie ma się o co martwić. Kwestia alianckich wozideł, jestem na etapie grzebania w dopiero co otrzymanym pudle Tasca - M4A1, relacja na innym 4um O fajnie, muszę poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 14 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2010 Powłoka lakiernicza jest cała, a te jasne to tzw. cieniowanie. Podejście do tematu - walili do nich jak do kaczek, sypał się gruz, ziemia po wybuchach/eksplozjach sypała się na nie wiadrami, padał deszcz - koniec podejścia. Ślęczę nad: Różowe szaliki. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 15 Czerwca 2010 Share Napisano 15 Czerwca 2010 No już tak się przyjęło, że jak czołg z wojny, to mus być zużyty. Ale też często nówka "ginęła" na polu chwały. Ale modelarze na forum takich nie lubią wizji, więc większość robi styrane. Ja robię teraz Panterę najpóźniejszą MAN i się zstanawiam, czy zrobić bliżej nówki, czy wraku . A chcę jakies malowanie poza znana dwukolorową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 15 Czerwca 2010 Share Napisano 15 Czerwca 2010 Różowe szaliki. Czyli wiadomo, chłopaki kibicują drużynie z Palermo... http://www.soccerbox.com/images/shop/product_images/8105/regular_2008palermohomeshirt.jpg Podejście do tematu - walili do nich jak do kaczek, sypał się gruz, ziemia po wybuchach/eksplozjach sypała się na nie wiadrami,padał deszcz - koniec podejścia. I bardzo ładnie. Model też ładnie Buty mi się podobają, będę musiał nad swoimi figsami popracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 15 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2010 No już tak się przyjęło, że jak czołg z wojny, to mus być zużyty. Ale też często nówka "ginęła" na polu chwały. Ale modelarze na forum takich nie lubią wizji, więc większość robi styrane. Tu mamy na to miejsce: viewforum.php?f=56 Ja robię teraz Panterę najpóźniejszą MAN i się zstanawiam, czy zrobić bliżej nówki, czy wraku Smile. A chcę jakies malowanie poza znana dwukolorową. Nie widzę związku z tematem. Teraz jak czołg tak i te figurki(będą jeszcze inne, nie przebrane) czekają na brudzenie(a figurki czyszczenie z paprochów, to po macanku do zdjęć te farfocle).; p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 15 Czerwca 2010 Share Napisano 15 Czerwca 2010 Witam. Czołg jak dla mnie pierwsza klasa. Figurki na tym etapie malowania też niczego sobie, czekam na brudzenie i podstawkę pod maszynę i pod nie (może skrzyżowanie dróg). Planujesz dodać spadochroniarzy ?. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 20 Lutego 2011 Autor Share Napisano 20 Lutego 2011 Odkopałem wraka by ponownie go ..no wkopać: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi