Skocz do zawartości

Ersatz M10 - oszukaniec. DML/1:35

Gościu

Rekomendowane odpowiedzi

Jest szpachla są problemy ;)

Skopane wymiary tyłu i tego "dodatku".

Płyta tył mniejsza o około 2-3 mm, a szerokość tego kupra po co najmniej 0,5 mm na stronę - szkoda.

Przy zakupie zwróć uwagę na wypraski, ja miałem wywichrowaną górną część niemiłosiernie - gorąca woda + ( a jakże) suszarka i zdołałem w miarę to naprostować, wlepię jeszcze pod podstawę wieży 2 - 3 kołki rozporowe powinno zdać egzamin.

W panterach DML(większości) nic robić nie trzeba, uciąłem palce od wahaczy, które miały być zespolone z wanną i po bólu - samo się robi.

Jeśli ma być pełen lans, wystarczy wałki skrętne wymienić na druty i zagiąć wewnątrz.To zawieszenie świetnie chodzi w górę, w dół nie bardzo.

p.

Moim zdaniem Ersatz jest bardzo ciekawą konstrukcją w dodatku wygląda o wiele lepiej od zwykłej Panthery.

Rafale, podstawka będzie? Ja to widzę z jakimś przejeżdżającym Jeepem w którym siedzą niczego nie spodziewający się Amerykanie

Płyta tył mniejsza o około 2-3 mm, a szerokość tego kupra po co najmniej 0,5 mm na stronę - szkoda.

Przy zakupie zwróć uwagę na wypraski, ja miałem wywichrowaną górną część niemiłosiernie - gorąca woda + ( a jakże) suszarka i zdołałem w miarę to naprostować, wlepię jeszcze pod podstawę wieży 2 - 3 kołki rozporowe powinno zdać egzamin.

Hmmm no to nie miła niespodzianka ze strony Dragona. Swoją drogą fajnie wyszedł kolor bazowy. Zdecydowanie powinieneś robić więcej pojazdów z białą gwiazdą. Myślałeś już jak mocno będziesz go brudził i obijał?

Tomek, proszę, oto odpowiedź:

W modelu wykonałem obicia , zastosowałem płukanki.

Następne będą - układ jezdny i podwozie, błotko a na końcu śnieg na błotniki...może ciut wyżej.

Oczywiście kolorystyka bazy bliższa tej z fotek robionych za dnia.

DSCF6678.jpg

DSCF6677.jpg

DSCF6676.jpg

DSCF6674.jpg

DSCF6672.jpg

DSCF6670.jpg

DSCF6669.jpg

Kwestia alianckich wozideł, jestem na etapie grzebania w dopiero co otrzymanym pudle Tasca - M4A1, relacja na innym 4um.

p.

p.

Weź pod uwagę ,że oba zdjęcia są zrobione po zakończeniu bitwy jednoz lutego a drugie z maja 1945r (różnie to ze źródłami bywa). Do bitwy wchodziły w ,, fabrycznym" malowaniu, a śnieg spadł jak można wyczytać miedzy 23 a 26 grudnia 1944r. Niemcy też improwizowali wapnem ,kredą i szmatami. Pogięty błotnik jak najbardziej ale kolor za mocno styrany,za krótko w boju(nawet Shermany po tygodniu do dwóch nie traciły tak mocno powłoki lakierniczej) pozdrawiam OLO.

Obicia i płukanki jak zwykle super. Może w niektórych miejscach trochę ich za dużo, ale to jak zwykle kwestia gustu i podejścia do tematu. Teraz czekam na moją ulubioną część czyli błocenie, chociaż znając Twoje poprzednie prace raczej nie ma się o co martwić.

Kwestia alianckich wozideł, jestem na etapie grzebania w dopiero co otrzymanym pudle Tasca - M4A1, relacja na innym 4um

O fajnie, muszę poszukać.

Powłoka lakiernicza jest cała, a te jasne to tzw. cieniowanie.

Podejście do tematu - walili do nich jak do kaczek, sypał się gruz, ziemia po wybuchach/eksplozjach sypała się na nie wiadrami,

padał deszcz - koniec podejścia.

Ślęczę nad:

DSCF6690.jpg

DSCF6685.jpg

DSCF6684.jpg

DSCF6682.jpg

Różowe szaliki.

p.

No już tak się przyjęło, że jak czołg z wojny, to mus być zużyty. Ale też często nówka "ginęła" na polu chwały. Ale modelarze na forum takich nie lubią wizji, więc większość robi styrane. Ja robię teraz Panterę najpóźniejszą MAN i się zstanawiam, czy zrobić bliżej nówki, czy wraku . A chcę jakies malowanie poza znana dwukolorową.

Różowe szaliki.

Czyli wiadomo, chłopaki kibicują drużynie z Palermo...

http://www.soccerbox.com/images/shop/product_images/8105/regular_2008palermohomeshirt.jpg

Podejście do tematu - walili do nich jak do kaczek, sypał się gruz, ziemia po wybuchach/eksplozjach sypała się na nie wiadrami,

padał deszcz - koniec podejścia.

I bardzo ładnie. Model też ładnie Buty mi się podobają, będę musiał nad swoimi figsami popracować.

No już tak się przyjęło, że jak czołg z wojny, to mus być zużyty. Ale też często nówka "ginęła" na polu chwały. Ale modelarze na forum takich nie lubią wizji, więc większość robi styrane.

Tu mamy na to miejsce:

viewforum.php?f=56

Ja robię teraz Panterę najpóźniejszą MAN i się zstanawiam, czy zrobić bliżej nówki, czy wraku Smile. A chcę jakies malowanie poza znana dwukolorową.

Nie widzę związku z tematem.

Teraz jak czołg tak i te figurki(będą jeszcze inne, nie przebrane) czekają na brudzenie(a figurki czyszczenie z paprochów, to po macanku do zdjęć te farfocle).;

DSCF6704.jpg

DSCF6703.jpg

DSCF6702.jpg

DSCF6701.jpg

DSCF6700.jpg

DSCF6699.jpg

DSCF6692.jpg

p.

• 8 months later...