quidamcorvus Napisano 27 Czerwca 2010 Share Napisano 27 Czerwca 2010 Drużyna Leśnych Elfów z Athel Loren do gry Warheim FS osadzonej w świecie Warhammera. Kompania Łowców Czarownic do gry Warheim FS osadzonej w świecie Warhammera. Dla tych co lubią poklikać: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 27 Czerwca 2010 Share Napisano 27 Czerwca 2010 Witam. No kolego jest na czym oko zawiesić, gratuluję malowania, wyszło super. To samo tyczy się podstawki. Jakimi farbkami figurki były malowane . Chociaż nie siedzę w tym temacie, chyba figurki są od Game Workshop bo nic o producencie nie wspomniałeś. Pozdrawiam czekam na twoje kolejne galerię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 27 Czerwca 2010 Share Napisano 27 Czerwca 2010 Mnie również podoba się malowanie. Malujesz akrylami czy olejami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 27 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2010 Dzięki Figurki, za wyjątkiem powozu, to modele wyprodukowane przez GW, skala 28 mm. Malowane były akrylami i washami, głównie Citadel, ale także P3. Rdza to pigmenty Valleyo. Zaś całość zabezpieczyłem bezbarwnym lakierem Humbrola. Ogólnie figurki w skali 28 mm lepiej maluje się farbami akrylowymi. Co do powozu to zrobiłem go ze styroduru, pudełka po zielonej herbacie, wikolu i całej masy bitsów (różnych części, które pozostały mi po figurkach). Poszczególne etapy budowy można obejrzeć tu, tu, tu, tu, tu, tu, tu, tu i tu. No i znalazłem jeszcze zdjęcie podstawki znajdującej się pod powozem: "Kamienne płyty" wyciąłem z plastiku pozyskanego z pudełka na dyskietki, plastik posiada lekko porowatą fakturę i łatwo tnie się go nożem do tapet. Skały pomiędzy płytami to pocięty korek i jakieś drobne kamyki. Całość pomalowana akrylowymi farbami na czarnym podkładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 27 Czerwca 2010 Share Napisano 27 Czerwca 2010 Wszystko bardzo ładnie, ale chyba gra nie ta. Bo albo chodzi Ci o Mordheima albo o Warhammera Fantasy Battle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 28 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2010 Wszystko bardzo ładnie, ale chyba gra nie ta. Bo albo chodzi Ci o Mordheima albo o Warhammera Fantasy Battle Nie Chodzi mi o Warheim. Więcej o grze można przeczytać tutaj i tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 28 Czerwca 2010 Share Napisano 28 Czerwca 2010 Ooo.. znajome z BorderPrinces Już ten bronkobus chwaliłem , ale nie zaszkodzi jeszcze raz, bo wart jest tego ;) Z jakiego zestawu pochodzą te cherubiny? Inquisitor with retinue czy cuś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 28 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2010 Z jakiego zestawu pochodzą te cherubiny? Inquisitor with retinue czy cuś innego? Z zestawów Witch Hunter Inquisitor Lord & Retinue oraz Daemonhunter Inquisitor Lord Torquemada Coteaz & Retinue. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 28 Czerwca 2010 Share Napisano 28 Czerwca 2010 Dzięki wielkie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 28 Czerwca 2010 Share Napisano 28 Czerwca 2010 Niezła kolekcja, a figurki genialne. Kopara opada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 20 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2010 Dzięki za komentarze Więcej na blogu. Ale to nie wszystko. Chętnych zapraszam do zapoznania się z pracami nad kompanią zielonoskórych na blogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 20 Sierpnia 2010 Share Napisano 20 Sierpnia 2010 MMMMmmmm.... grill time Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 10 Listopada 2010 Autor Share Napisano 10 Listopada 2010 Skończyłem malowanie części Najemnych Ostrzy do Warheim. Zdjęcia z pracy nad modelami można obejrzeć na BLOGU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 11 Listopada 2010 Share Napisano 11 Listopada 2010 dlamnie mistrzostwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 10 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2011 Witam po dłuższej przerwie. Zrobiłem nowe (mam nadzieję lepsze) zdjęcia zielonoskórych. Zainteresowanych zapraszam TUTAJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 16 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2011 Pomalowane modele zabezpieczyłem bezbarwnym, matowym lakierem Humbrola i zrobiłem podstawki. Bruk z tektury, barwiony piasek, trawa elektrostatyczna i liście z nasion brzozy: Większe zdjęcia można obejrzeć TUTAJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 10 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Witam po dłuższej przerwie. Jakiś czas temu udało mi się zrobić lepsze zdjęcia, pomalowanej jeszcze dawniej, bandy Orków & Goblinów do Warheim - skirmishowej gry bitewnej w świecie Warhammera. http://img80.imageshack.us/img80/1142/10ogstronnicygobliny.jpg Więcej zdjęć starszych i nowszych prac można obejrzeć na BLOGU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 3 Maja 2011 Autor Share Napisano 3 Maja 2011 Żołnierze z Reiklandu, kolejna kompania do gry Warheim Fantasy Skirmish. Zdjęcia z prac nad drużyną można obejrzeć TUTAJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 Piękne i tyle, gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ironkamil Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 quidamcorvus Popraw link bo nie działa... Troll slayer nie powinien mieć włosy bardziej rude/czerwone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 Czy te figurki są po dippingu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 3 Maja 2011 Autor Share Napisano 3 Maja 2011 Dzięki za komentarze Piękne i tyle, gratulacje. Dzięki quidamcorvus Popraw link bo nie działa... Który? Troll slayer nie powinien mieć włosy bardziej rude/czerwone? Włosy krasnoludzkich pogromców są różnie malowane, od koloru pomarańczowego do czerwonego - więc panuje tutaj pewna dowolność. Czy te figurki są po dippingu? Nie. Figurki malowałem farbami akrylowymi, washami GW i na koniec zabezpieczyłem matowym lakierem Humbrola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 11 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2011 Skończyłem malować kolejną kompanię złożoną z modeli GW. Tym razem Khazadzi z Gór Krańca Świata. Chętnych do obejrzenie zdjęć zapraszam do kliknięcia w poniższy obrazek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 17 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2011 No to zakończyłem prace nad dioramą Khazadów z Gór Krańca Świat do gry Warheim Fantasy Skirmish. Budując dioramę wymyśliłem sobie historię, według której kompania krasnoludów podróżując po spustoszonych przez siły Chaosu północnych rubieżach Imperium dociera do położonego w Górach Środkowych osiedla górniczego Lindenheim. Krasnoludy odnajdują pozostałości po ludzkiej kopalni i postanawiają założyć obóz z którego eksplorować będą okoliczne ziemie. Diorama przedstawia pierwsze dni w których krasnoludy badają i oczyszczają kopalnię... Zrobiłem kilkanaście zdjęć dioramy (wydaje mi się, że nie najgorszych jak na moje mierne umiejętności). Życzę miłego oglądania i zapraszam do komentowania. [align=center] [/align] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 17 Sierpnia 2011 Share Napisano 17 Sierpnia 2011 Kolorowe, bajkowe, piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi