quidamcorvus Napisano 15 Marca 2014 Autor Napisano 15 Marca 2014 Postanowiłem w końcu złożyć i pomalować znaczniki kosztowności, które w Warheim FS są odpowiednikiem znanych z Mordheim znaczników Spaczenia. Do zrobienia znaczników kosztowności użyłem skrzyń i beczek, a także szkatułek oraz worków i koszy od Lead Adventure, które kupiłem razem z furmanką i wozem drabiniastym. Całość uzupełniłem beczkami i skrzyniami kupionymi na Allegro oraz różnymi częściami od Games Workshop. W trakcie szukania bitsów do znaczników kosztowności znalazłem pięć kawaleryjskich podstawek z WH 40k, które postanowiłem wykorzystać i zrobić barykady, które również powstały z omówionych powyżej części. Znaczniki kosztowności Barykady Wpis dostępny jest także na blogu. Cytuj
quidamcorvus Napisano 17 Marca 2014 Autor Napisano 17 Marca 2014 Spodkładowałem znaczniki kosztowności i idąc za waszymi radami dodałem jeszcze kilka drobiazgów do barykad. Mam nadzieję, że teraz wyglądają nieco bardziej zaporowo? Zdjęcie robione smartfonem z użyciem efektu panoramy przy kiepskim oświetleniu. Ponadto, nie mogłem sobie odmówić przyjemności obróbki zdjęcia i dodania paru efektów specjalnych, mam nadzieję że szanowne państwo-draństwo coś na fotografii zobaczy. Cytuj
quidamcorvus Napisano 20 Marca 2014 Autor Napisano 20 Marca 2014 Dzięki Wczoraj w nocy udało mi się pomalować znaczniki kosztowności, które w Warheim FS używane są w wielu scenariuszach. Do zrobienia znaczników kosztowności użyłem okrągłych podstawek o średnicy 30 mm oraz kupionych na Allegro skrzyń i beczek, a także skrzyń i beczek oraz szkatułek, worków i koszy od Lead Adventure, które kupiłem razem z furmanką i wozem drabiniastym. Natomiast książka, świecznik i kielichy to produkty maxmini.eu. Całość uzupełniłem różnymi bitsami od Games Workshop. Do malowania użyłem farb akrylowych oraz chemii modelarskiej od MiG i Vallejo, a także farb technicznych od GW. Rośliny to trawa i kwiaty od Army Painter, liście to nasiona brzozy. Cytuj
Desaxe Napisano 23 Marca 2014 Napisano 23 Marca 2014 Te znaczniki i całość z wozem wyglądają świetnie gratki! Cytuj
quidamcorvus Napisano 27 Marca 2014 Autor Napisano 27 Marca 2014 Dzięki Dziś nekromancja w czystej postaci i wcale nie mam na myśli prezentowanych poniżej zdjęć Szkieletów do kompanii Nieumarłych do Warheim FS. Jako, że w tym tygodniu przepracowałem sporo nadgodzin, a w dodatku złapało mnie jakieś przeziębienie to zaniedbałem nieco malowanie barykad ale za to postanowiłem uzupełnić album ze zdjęciami Nieumarłych o fotografie brakujących modeli. I tak dziś mam dla szanownego państwa-draństwa zdjęcia Szkieletów. Cytuj
quidamcorvus Napisano 2 Kwietnia 2014 Autor Napisano 2 Kwietnia 2014 W minionym tygodniu opublikowałem ostatnie fotografie stronników służących w szeregach Nieumarłych kompanii w Warheim FS, pora więc na bohaterów. Dziś przygotowałem dla was zdjęcia bohaterów służących w kompanii hrabiego Von Carstein. Więcej na temat samych modeli możecie przeczytać TUTAJ. Z kolei TU znajduje się nieco informacji na temat malowania figurek. Cytuj
elextronoid Napisano 5 Kwietnia 2014 Napisano 5 Kwietnia 2014 Pięknie,ale nurtuje mnie pytanie gdzie można nabyć takie figurki Cytuj
quidamcorvus Napisano 5 Kwietnia 2014 Autor Napisano 5 Kwietnia 2014 Pięknie,ale nurtuje mnie pytanie gdzie można nabyć takie figurki Na przykład TUTAJ. Cytuj
LordDisneyland Napisano 5 Kwietnia 2014 Napisano 5 Kwietnia 2014 Hmmm... zwykle chwalę, ale tym razem niezbyt podoba mi się kolor skóry. Ale co tam, twoje ludki, twoja decyzja Cytuj
quidamcorvus Napisano 6 Kwietnia 2014 Autor Napisano 6 Kwietnia 2014 Kolor jest taki, bo chciałem by odróżniali się od zwykłych ludzi Malowanie modułowych barykad do Warheim FS zajęło mi znacznie więcej czasu niż przypuszczałem. A ilość detali i łączna powierzchnia modeli okazała się większa niż zakładałem. Ale w końcu udało się. Mam nadzieję, że szanownemu państwu-draństwu też się podoba. Po kliknięciu na powyższy obrazek, zdjęcie otworzy się w większym rozmiarze Przy okazji pomalowałem też taki znacznik: Cytuj
quidamcorvus Napisano 6 Kwietnia 2014 Autor Napisano 6 Kwietnia 2014 Podstawa to pigment Fresh Wood od MIGa. A później to już rozjaśnianie do białego i różne washe w zależności od potrzeb. Cytuj
quidamcorvus Napisano 10 Kwietnia 2014 Autor Napisano 10 Kwietnia 2014 Zapraszam do obejrzenie zdjęć kolejnych modeli służących w szeregach Nieumarłych kompanii w Warheim FS. Dziś fotografie figurek bohaterów Nieumarłego pocztu Krwawych Smoków. Więcej na temat samych modeli możecie przeczytać TUTAJ. Z kolei TU znajduje się nieco informacji na temat malowania figurek. Wpis dostępny jest także na BLOGU. Cytuj
quidamcorvus Napisano 15 Kwietnia 2014 Autor Napisano 15 Kwietnia 2014 W minionym tygodniu udało mi się wygospodarować kilka godzin i pomalować dwa modele, które w trakcie rozgrywek w Warheim FS będę używał jako Najemne Ostrza. Obie figurki zostały wydane przez firmę Reaper Miniatures. Pierwsza, Saramonde Crusaders Chronicler, będzie reprezentowała Zwadźcę, z kolei druga, Kyla Bounty Hunter przedstawia Łowcę nagród. Modele malowało się dość szybko, choć spora ilość detali, szczególnie w przypadku Saramonde, sprawiła że było to malowanie nieco męczące. W przypadku Kyli po raz pierwszy starałem się namalować piegi, ja z efektu jestem w miarę zadowolony, a jak podoba się szanownemu państwu-draństwu. I jeszcze na koniec. Musicie mi wybaczyć ciemne zdjęcia ale widocznie musiałem coś przestawić w aparacie, a w chwili obecnej nie mogę zrobić zdjęć po raz drugi. Cytuj
quidamcorvus Napisano 20 Kwietnia 2014 Autor Napisano 20 Kwietnia 2014 Ze złożeniem i pomalowaniem nowych modeli Niewolników dla kompanii Mrocznych Elfów z Naggaroth nosiłem się od dłuższego czasu, a główną przyczyną była zmiana zasad dotyczących zniewolonych w Warheim FS. I choć odkładałem to w czasie, to w końcu zmotywowany wątkiem założonym przez Ramzesebe na Azylium ruszyłem z pracami. Modele Niewolników postanowiłem złożyć głównie z bitsów pochodzących z zestawu Milicji oraz Zombie od Games Workshop, choć jeśli dobrze pamiętam to jedna z głów pochodzi z pudełka plastikowych Flagelantów, a druga to bits z zestawu Greatswordów. Efekty możecie zobaczyć poniżej. O ile skórę Niewolników pozostawiłem względnie czystą, to odzienie postanowiłem pobrudzić za pomocą wszelkiej dostępnej w moim warsztacie chemii. Podstawki do farby techniczne od Games Workshop plus chemia dająca efekt błota. Cytuj
Desaxe Napisano 24 Kwietnia 2014 Napisano 24 Kwietnia 2014 Dark Elfy zrobione z bitsami do Dark Eldarów wymiatają Cytuj
quidamcorvus Napisano 30 Kwietnia 2014 Autor Napisano 30 Kwietnia 2014 Szanowne państwo-draństwo pozwoli, że wraz ze zbliżającym się końcem miesiąca pochwalę się zdjęciami trzech pomalowanych w tym tygodniu modeli. Choć może słowo 'pochwalę' nie jest tu odpowiednie, bo i z efektu końcowego nie jestem całkowicie zadowolony. Ale jak by nie patrzeć kolejne modele zostały pomalowane i trafiły do gabloty. Wszystkie trzy figurki będę używał w trakcie rozgrywek w Warheim FS . Pierwszy model, z którego jestem najmniej zadowolony to Dwarf Messenger od Mirliton SG. Cóż przynajmniej wiem dlaczego ten Krasnolud został Gońcem - jako jeden z nielicznych posiada kolana, a jeśli przyjrzeć się figurce dokładniej to w jednej nodze zdaje się mieć dodatkowy staw. Z drugiej strony nie ma się co czepiać, to dość stary odlew. Koszulę krasnoludzkiego smsa pomalowałem na czerwono, bo nawet guuupi Zielonoskórzy wią, że Da red wunz go fasta!. Spodnie z kolei pomalowałem w niebiesko-białe pasy, ot tak bo podoba mi się to zestawienie. Pora na kolejne modele, czyli Niziołka z nożem od SpellCrow oraz Marius Burrowell od Reaper Miniatures. O modelach piszę razem, bo i wiele je łączy. Oba w Warheim FS przestawiać będą Niziołki, oba będą Postaciami Dramatu, do których zasady pojawią się w przyszłości i oba pomalowałem w barwy Marienburga, skąd owe niewysokie szumowiny pochodzą. Z malowania tych modeli jestem nieco bardziej zadowolony. W przypadku Niziołka wymyśliłem sobie, że będzie nosił rękawice a nagolennice i karwasze będą wykonane z metalu. I to tyle, mam nadzieję, że się wam choć trochę spodobają. Cytuj
Desaxe Napisano 2 Maja 2014 Napisano 2 Maja 2014 podziwiam a jak robisz tę spękaną wyschniętą ziemię na podstawkach? Cytuj
quidamcorvus Napisano 2 Maja 2014 Autor Napisano 2 Maja 2014 Dzięki. A te spękania to farba techniczna Agrellan Earth od Games Workshop. Cytuj
quidamcorvus Napisano 6 Maja 2014 Autor Napisano 6 Maja 2014 W końcu udało mi się złożyć kompanię Krasnoludów z plastikowych modeli od Games Workshop, figurki posadziłem na podstawkach od Scibor Monstrous Miniatures. W tle 'Pomnik Pięciu' i plac targowy, czyli pierwszy z modułów 'stołu miejskiego' nad którym rozpocząłem pracę. Więcej niebawem. Przy okazji polecam lekturę #164 wydania Zebranych z tygodnia oraz wpis poświęcony Valayi Pamiętającej. Cytuj
quidamcorvus Napisano 7 Maja 2014 Autor Napisano 7 Maja 2014 Figurki Khazadów z Gór Krańca Świata oczekują na przesyłkę z podkładem, który zamówiłem w miniony weekend, tymczasem zapraszam do obejrzenie zdjęć bohaterów kolejnej kompanii Nieumarłych. Dziś przygotowałem dla szanowne państwa-draństwa fotografie bohaterów Nieumarłego orszaku Księżnej Lahmi. Więcej na temat samych modeli możecie przeczytać TUTAJ. Z kolei TU i TU znajduje się nieco informacji na temat malowania figurek. Cytuj
Desaxe Napisano 7 Maja 2014 Napisano 7 Maja 2014 Wampirki pierwsza klasa takie szkockie klimaty przez tę kratkę ;) Cytuj
quidamcorvus Napisano 14 Maja 2014 Autor Napisano 14 Maja 2014 Wolnego czasu niewiele ale udało mi się pomalować wczoraj kolejną figurkę do Warheim FS. Przy okazji rekrutacji kompanii Khazadów z Gór Krańca Świata z pozostałych po rekrutacji bitsów postanowiłem złożyć figurkę, która w trakcie rozgrywek będzie reprezentować Najemne Ostrze - Poszukiwacza Złota. Do sklejenia modelu krasnoludzkiego najmity użyłem części pochodzących z zestawu Górników i Wojowników Klanowych oraz naramienników z pudełka Łamaczy Żelaza od GW. Z kolei podstawka, na której stoi figurka, to produkt Scibor MM. Więcej zdjęć na BLOGU. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi