quidamcorvus Napisano 21 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2016 Łowcy czarownic to jedna z moich ulubionych kompanii w Warheim FS. Choć Sigmaryci nie mogą wynająć Ogra, mają ograniczony dostęp do magicznych przedmiotów, jest ich mało i za wszystko płacą więcej, to mają kilka dużych plusów. Pierwszy to dwóch duchownych, którzy przy odrobinie szczęścia w trakcie kampanii mogą mieć dostęp do modlitwy pozwalającej na przerzut Ochrony Pancerza i Ochrony Magicznej. Drugi to dostęp do pistoletów pojedynkowych i pancerza. Trzeci tanie Psy bojowe... Ale ja dziś nie o tym. Być może pamiętacie, że Łowcy czarownic, to jedna z moich pierwszych kompanii, a na pewno najczęściej przewożona. Z biegiem lat modele poobijały się, a farba w kilku miejscach się starła. W związku z tym postanowiłem nieco odświeżyć figurki i naprawić uszkodzenia. I oto znów Łowcy czarownic mogą cieszyć się zasłużoną chwałą! A więcej zdjęć Łowców czarownic znajdziecie TUTAJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 22 Czerwca 2016 Share Napisano 22 Czerwca 2016 Mógłbyś wyjawić, kto takie pudła produkuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 22 Czerwca 2016 Share Napisano 22 Czerwca 2016 Mógłbyś wyjawić, kto takie pudła produkuje? przemysł spożywczo-opakowaniowy tylko użytkuje się je obrócone o 180 stopni :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 22 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2016 Pojemniki na żywność kupiłem z 7 lat temu w markecie. Wtedy nie miałem wielkiego pojęcia o dioramach i transportowaniu modeli ale mimo upływu lat rozwiązanie się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 22 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2016 Dziś mam dla was zdjęcia dwóch ostatnich Orków, którzy pojawią się na dioramie Strażników dróg z Averlandu do Warheim FS. Bitsy, z których złożyłem modele Orków, poza drobnymi wyjątkami, to produkty SpellCrow. Więcej na temat budowy modeli Orków znajdzie na blogu Danse Macabre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 23 Czerwca 2016 Share Napisano 23 Czerwca 2016 Eleganckie mordy - lubię takie kliamty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 23 Czerwca 2016 Share Napisano 23 Czerwca 2016 Bardzo ładnie się prezentują. Niepokojące są tylko barwy pasków na porciętach Bawaria? Bytom ? A ty się Fuzzy nie śmiej, dawno takiego pudła nie widziałem w sprzedaży...IKEA i Tesco zawiodły, a zestawów Lego nie ma gdzie trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 23 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2016 Bardzo ładnie się prezentują. Niepokojące są tylko barwy pasków na porciętach Bawaria? Bytom ? To 'Naprzód Altdorf' ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 23 Czerwca 2016 Share Napisano 23 Czerwca 2016 No to ołrajt, chyba nie mamy z nimi kosy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 12 Lipca 2016 Autor Share Napisano 12 Lipca 2016 Po trzech latach przerwy wracam do Sióstr Sigmara do Warheim FS. Po ostatniej aktualizacji podręcznika w szeregi Cór Młotodzierżcy można wcielić trzech Rycerzy Zakonnych. Modele templariuszy można będzie także wykorzystać podczas gry Łowcami czarownic. Do złożenia modeli użyłem głównie bitsów produkcji GW oraz kilku pieczęci od Anvil Industry. Przy okazji robienia zdjęć zauważyłem kilka linii podziału formy, które usunę przed malowaniem. Dziś mam dla was zdjęcie pierwszego Rycerza Zakonnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 17 Lipca 2016 Autor Share Napisano 17 Lipca 2016 Dziś mam dla was zdjęcie drugiego Rycerza Zakonnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 25 Lipca 2016 Autor Share Napisano 25 Lipca 2016 Po trzech latach przerwy wracam do Sióstr Sigmara do Warheim FS. Po ostatniej aktualizacji podręcznika w szeregi Cór Młotodzierżcy można wcielić trzech Rycerzy Zakonnych. Modele templariuszy można będzie także wykorzystać podczas gry Łowcami czarownic. Do złożenia modeli użyłem głównie bitsów produkcji GW oraz kilku pieczęci od Anvil Industry. Przy okazji robienia zdjęć zauważyłem kilka linii podziału formy, które usunę przed malowaniem. Dziś mam dla was zdjęcie trzeciego Rycerza Zakonnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 17 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2016 W ramach #24 edycji Figurkowego Karnawału Blogowego pomalowałem model nieumarłego bohatera - Krell, Lord of Undeath od Games Workshop. W Warheim FS model Krell, Lord of Undeath pojawi się w przyszłości jako Postać Dramatu dla nieumarłych kompanii. Zapraszam także na DansE MacabrE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 23 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2016 O ile malowanie Rycerzy Zakonnych idzie mi jak krew z nosa, to z dużo większą przyjemnością pomalowałem niedawno model Krell, Lord of Undeath, czy prezentowany poniżej zestaw Crystalic Rocks Basing Kit od HQResin, który zresztą niedawno zrecenzowałem. Żywiczne odlewy od HQResin umieściłem na okrągłych podstawkach i zwaloryzowałem dodatkami od Ristuls Extraordinary Market, a dokładniej grzybami z zestawu Mushroom Basing Kit oraz robakami z zestawu Bugs Basing Kit. Trochę obawiałem się malowania kryształów, które przecież podczas prac nad zestawem Cursed Fantasy Treasure Terrains od Ristuls Extraordinary Market wyszły mi delikatnie mówiąc średnio. Na szczęście Games Workshop udostępniło do sprzedaży jakiś czas temu farby techniczne dedykowane do malowania kryształów: Stormhost Silver oraz Soulstone Blue, Spritstone Red i Waystone Green. Efekty użycia farb możecie zobaczyć i ocenić na zdjęciach poniżej. Dla mnie to wygodne rozwiązanie, które na stałe trafi do warsztatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 26 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2016 Choć powoli, to jednak prace nad budową Oldenlitz powoli idą do przodu. Udało mi się dokończyć brukowany plac, który znajdzie się pod Fontanną Drętwej Wody. Bruk wyrzeźbiłem w gipsie wylanym na podstawę z pleksi. Na potrzeby zdjęcia gips pokolorowałem czarnym flamastrem. Następny krok to pomalowanie i wykończenie bruku tak, jak zrobiłem to z Bazarem w Oldenlitz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 29 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2016 Mały pokaz przedpremierowy skończonej Fontanny Drętwej Wody: Więcej zdjęć 7 września na DansE MacabrE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 14 Września 2016 Autor Share Napisano 14 Września 2016 W ramach #25 edycji Figurkowego Karnawału Blogowego pomalowałem model Wielkiego Teogonisty znanego jako Volkmar the Grim od Games Workshop. W Warheim FS model w przyszłości zostanie zdegradowany do roli Arcylektora i pojawi się jako Postać Dramatu dla kompanii Łowców czarownic i Sióstr Sigmara. Więcej zdjęć znajdziecie na DansE MacabrE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 21 Września 2016 Autor Share Napisano 21 Września 2016 Znużyło mnie ostatnio malowanie figurek, a Rycerze Zakonni nie mogą doczekać się pomalowania, dlatego w ramach odpoczynku od modeli postanowiłem zbudować kolejną makietę do Oldenlitz. Docelowo będzie to budynek należący do zamożnego mieszczanina, a może nawet maga. Póki co nie mam zbyt wiele do pokazania od mury piwnicy, która będzie zabudowana i niedostępna do gry. Ponadto, obiecałem sobie, że makieta nie będzie miała więcej niż dwie, góra trzy grywalne kondygnacje i postaram się tej obietnicy dotrzymać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 22 Września 2016 Autor Share Napisano 22 Września 2016 Work in progress... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 23 Września 2016 Autor Share Napisano 23 Września 2016 ...another brick in the wall... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toff Napisano 24 Września 2016 Share Napisano 24 Września 2016 Ściany to styrodur czy spienione pcv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 24 Września 2016 Autor Share Napisano 24 Września 2016 Ściany to styrodur czy spienione pcv? Takie coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 28 Września 2016 Autor Share Napisano 28 Września 2016 Równolegle do budowy makiety w głowie układa mi się historia związana z ruiną. Ostatecznie będzie to dom bogatego kupca, który na strychu ukrywał pewien sekret. Ale o tym później. Od ostatniej aktualizacji usunąłem więcej fragmentów bocznych ścian, tak żeby ułatwić dostęp do wnętrza. Również podłogę pierwszego piętra wymodelowałem tak, by jak najmniej przeszkadzała w ruchach modeli. Na parterze dodałem także wewnętrzne ściany. Na parterze, w dwóch mniejszych pokojach zrobię jeszcze częściowo zniszczone schody prowadzące na górę. Pierwsze piętro będzie znacznie bardziej zrujnowane, wyżej będzie jeszcze fragment poddasza i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 6 Października 2016 Autor Share Napisano 6 Października 2016 Dla wszystkich, którzy pamiętają makiety, które budowałem w 2012 roku mam ważną informację, budowana obecnie ruina już większa nie będzie - choć kusiło. Widoczny na zdjęciach poniżej front budynku to wczesny WIP, brakuje jeszcze wielu detali, które pojawią się w przyszłości. Na parterze zbudowałem schody prowadzące na piętro, a na piętrze z tyłu budynku zbuduję jeszcze kominek i resztki komina. Na poddasze i platformy będzie można wejść po drabinach i skrzyniach. Ponadto poszczególne poziomy są na tyle mocno zrujnowane, by można swobodnie operować w nich figurkami. Na razie tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 12 Października 2016 Autor Share Napisano 12 Października 2016 Zbudowałem kominek oraz fragment komina, zrobiłem dachówki i balustradę na balkonie oraz popracowałem trochę nad frontem budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi