Moses Napisano 21 Sierpnia 2010 Share Napisano 21 Sierpnia 2010 Pytam jakby mi coś walnęło w przyszłym roku Czy pozyskany przez USA nielegalnie, w wyniku ucieczki ale z niezmienionymi znakami państwowymi i numerem Mig-25 Wiktora Bielenki się kwalifikuje ? Ciężka sprawa, to już chyba trzeba wspólnie podjąć decyzję. Chyba ja bym poszedł na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 22 Sierpnia 2010 Share Napisano 22 Sierpnia 2010 Myślałem nad jakimś Letowem S-328, kilka przeleciało do Polski w 1939 roku. W polskich barwach chyba nie latały? Zawsze możesz zrobić tę maszynę w barwach niemieckich ;) http://www.1999.co.jp/eng/10116147 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 22 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2010 black616, Wojna Sześciodniowa 1967, brało w niej udział dużo "zabytków". Syria miała m.in. IV-ki Egipt T-34, Su-85 i Su-100 Izrael Shermany Sporo tego tam było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Botan Napisano 22 Sierpnia 2010 Share Napisano 22 Sierpnia 2010 Myślałem nad jakimś Letowem S-328, kilka przeleciało do Polski w 1939 roku. W polskich barwach chyba nie latały? Zawsze możesz zrobić tę maszynę w barwach niemieckich ;) http://www.1999.co.jp/eng/10116147 czy przejęty ale w barwach pierwotnego właściciela się kwalifikuje? Z tego wynika że nie latały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blitzaaa Napisano 22 Sierpnia 2010 Share Napisano 22 Sierpnia 2010 W ostatnim tomie Polskich Konstrukcji Lotniczych jest kilka zdjęć tych letovów. Załapały się na wrzesień 1939 w polskim magazynie w oryginalnych, czechosłowackich malowaniach i niezłym stanie. Dopiero germańscy łowcy trofeów je trochę poszarpali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 22 Sierpnia 2010 Share Napisano 22 Sierpnia 2010 Mam takie pytanko z czystej ciekawości skąd PZ IV w armii państw Arabskich ? Syria otrzymała od Francji i Hiszpanii kilkadziesiąt "czwórek". Wykorzystali je w 2 wojnach przeciwko Izraelowi w 1965 i 1967 roku. Nie przedstawiały jednak już wtedy praktycznie żadnej wartości bojowej. Oprócz tego w Syryjskiej służbie znajdowało się kilkanaście Stugów III, 6 Jagdpanzerów IV/L48 oraz Hummele. Dla ciekawskich zdjęcia ( pojazdy malowane były na kolor zielony): Stug: Panzer 4: Jagdpanzer: Hummel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black616 Napisano 22 Sierpnia 2010 Share Napisano 22 Sierpnia 2010 Po 1 Krzychu, Barthass dzięki za info A tu mam coś z czym być może dołączę do projektu To wizja artystyczna samolotu który wylądował w 1943 w Sewilli po nieudanym ataku na konwój. Uszkodzony został naprawiony i używany w siłach powietrznych Hiszpanii. A tu 2 inne ciekawostki Wpierw zdobyty w 1941 przez Japończyków silniki Britol zostały zamienione na Nakajima Sakae i testowany przez Japończyków pozostał na wyspie do 1946 i został w tym roku internowany przez władze Indonezjo. Zdobyty przez Czechów w 1945 testowano na nim niemiecki silnik Junkers Jumo 109-004 latał w lotnictwie Czechosłowacji do 1951. Źródło plansz: http://wp.scn.ru/en/news ( bo jakież inne xD ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 23 Sierpnia 2010 Share Napisano 23 Sierpnia 2010 Uznajmy za potwierdzony fakt posiadania conajmniej jednego Si-204, lub jak kto woli - C-103 nic konkretnego i sądząc po kolorystyce sylwetki w porównaniu do zdjęcia to jakaś fantastyka ale... można by i zrobić cosik takiego bez dokopywanie się poprawności... oraz kilka innych wcieleń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 24 Sierpnia 2010 Share Napisano 24 Sierpnia 2010 Sympatyczne malowanie Tachikawy w sam raz do modelu Fujimi w 1/72: http://www.preservedaxisaircraft.com/Japan/Tachikawa/images/TachikawaKi55.jpg Bezskutecznie szukam jakichś fajnych zdjęć tych samolotów używanych przez lotnictwo indonezyjskie [ a za sterami kilku byłych pilotów japońskich ;) ] w walce z Holendrami, ale jeszcze się nie poddałem Na koniec kilka sylwetek w malowaniach różnych krajów z WPalette: http://wp.scn.ru/en/ww2/a/1000/79/0#1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 25 Sierpnia 2010 Share Napisano 25 Sierpnia 2010 Hi-Res Palestyńska Gazelle zdobyta przez Izraelczków w latach 80tych w Libanie\\ Syryjski T-62 zdobyty przez Izraelczyków w Libanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Botan Napisano 28 Sierpnia 2010 Share Napisano 28 Sierpnia 2010 Dogrzebałem się do takiego zdjęcia: Z strony http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopic.php?p=6172&sid=d4b00d11c874d66feb000a3ddb087563 Gogle prawie tłumacz dał taki efekt: And then one of the latest photos from the Estonian Hs-126, which I have here on the procedure previously published. Tehtud juba sakslaste poolt, kuid sellel on ilusti ära tuntav vanast mõisarehest ümber ehitatud angaar. Already been made by Germans, but it is beautifully recognizable mõisarehest old converted hangar. A następnie jeden z najnowszych zdjęć z estońskim Hs-126, które tu w sprawie procedury opublikowany wcześniej. Tehtud juba sakslaste poolt, kuid sellel on ilusti ära tuntav vanast mõisarehest ümber ehitatud angaar. Zostały już dokonane przez Niemców, ale jest pięknie rozpoznawalne mõisarehest dawnym hangarze. Jeśli mnie wzrok nie myli to są ex-estońskie Hs-126 z czerwonymi gwiazdami? A i to: http://forum.12oclockhigh.net/showthread.php?t=18097 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 28 Sierpnia 2010 Share Napisano 28 Sierpnia 2010 maniak17 Dwie sprawy: O ile wiem, bez pisemnej zgody autora magazynku Militaria rozpowszechnianie materiałów jest zabronione, dodatkowo propagujesz piractwo. Zaktualizuj Eseta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 28 Sierpnia 2010 Share Napisano 28 Sierpnia 2010 (edytowane) Mam nadzieję ,że nie pomyliłem działów Radziecki ME-410 z działkiem BK50 kal.50mm FW-190 nie zdobyczny ale ciekawe ujęcia włoskiego JU-87 chyba francuski Ju-88 Fiński Do-17 He-219 Mosi P-38 B-17 zero KI-67 Hiryu B6N Tenzan Ki-43 Hayabusa Ki-84 Hayate Ki-45 Toryu Ki-61 Hien Edytowane 28 Sierpnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 28 Sierpnia 2010 Share Napisano 28 Sierpnia 2010 Panowie - jest mi ktoś na szybko w stanie powiedzieć, czy któraś Foczka FW190 z powyższego postu jest w wersji A8? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 28 Sierpnia 2010 Share Napisano 28 Sierpnia 2010 (edytowane) Panowie - jest mi ktoś na szybko w stanie powiedzieć, czy któraś Foczka FW190 z powyższego postu jest w wersji A8? Na pierwszym od góry zdjęciu jest A-5, a potem 2. A-8 (cały czerwony, co ciekawe zdjęcie jest w rewersie, chyba, że ten miał latać do tyłu:)) 3. nie wiem, 4. i 5. ten sam A-4, a ostatni to coś w okolicach D-9 (?) Edytowane 28 Sierpnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 28 Sierpnia 2010 Share Napisano 28 Sierpnia 2010 Tu masz A8 Fiński Do nie jest maszyną zdobyczną ale przekazana przez nazistów finom. Opisał to Dewertus !TUTAJ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 28 Sierpnia 2010 Share Napisano 28 Sierpnia 2010 To jak mi się wakacje nie skończą (jeszcze miesiąc - ah ah ah) i zdążę, to mam 4. model do projektu - mam zestaw Revella w 1:72 plus blachy Parta, ze 3 lata to już leży u mnie. Dzięki za błyskawiczną odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 28 Sierpnia 2010 Share Napisano 28 Sierpnia 2010 (edytowane) Z tym, że to A-8 ze zdjęcia ma wymontowane uzbrojenie. A tu jest dokładny schemat malowania proponowany przez Eduarda: http://www.eduard.cz/products/pdf/n81/8175.pdf Edytowane 28 Sierpnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 28 Sierpnia 2010 Share Napisano 28 Sierpnia 2010 Do usług Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 28 Sierpnia 2010 Share Napisano 28 Sierpnia 2010 wklejam dalej B7A Ryusei Ił-2 Jak-9 ŁaGG-3 MiG-3 P.11 P.37 Łoś i to chyba wszystko co mam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Botan Napisano 29 Sierpnia 2010 Share Napisano 29 Sierpnia 2010 Piotr_P wspaniała kolekcja, zwłaszcza zdjęcia z Ju-87 mam pytanie, czy Heinkel He-177 z pierwszego postu ze zdjęciami to chyba jest francuski? http://wp.scn.ru/en/ww2/b/446/21/0/1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 29 Sierpnia 2010 Share Napisano 29 Sierpnia 2010 Botan - dokładnie, to jest francuski He-177. Nie ma fin-flasha, za to cały statecznik jest w pasach. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 29 Sierpnia 2010 Share Napisano 29 Sierpnia 2010 (edytowane) ja znalazłem informację ,że to He-177 A5 zdobyty przez Brytyjczyków ale może się mylę.Zdjęcia w konfrontacji potwierdzają ,że to jednak francuski Greif. Ostatnie z kolekcji zdjęć (w sumie mam 13,1 GB różnych zdjęć samolotów z okresu WW2 ,książek ,zdjęć modeli,w razie czego pytac bo mam naprwdę kilka fajnych zdjęc,czekam na powstanie wątku z ciekawymi zdjęciami) Me-262 ponoć ta czerwona "10" z 1 fotki to była maszyna Kurta Weltera... Me-410 Hornisse Me-410 wystawiony na rosyjskiej wystawie sprzętu zdobycznego po zakończeniu wojny Ju-88 Ar-196 G4M Rikko "Betty" Zdobyczny włoski Hurricane uszkodzony radziecki Hurricane zdobyty przez wojska fińskie w 1942r ŁaGG-3 B-26 Marauder M6A Seiran B6N Tenzan Edytowane 29 Sierpnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 29 Sierpnia 2010 Share Napisano 29 Sierpnia 2010 Bo też był: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f7/He_177_A-5.jpg Na tym egzemplarzu widać fin-flash ;) pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 29 Sierpnia 2010 Share Napisano 29 Sierpnia 2010 o dzięki ...miałem szukac tego zdjęcia w necie ;) PS efekt 5 godzinnego grzebania w necie p-47 Thunderbolt P-38 Lightning Wcześniej wspominany FW-190 w barwach USAAF brytyjski FW-190 jeśli dobrze pamietam Antona Fabera,kiedy to pomyłkowo wylądował w bazie lotniczej po tym gdy zawadiacko wyciągnął podwozie w locie odwróconym ...z tym ,że była to baza RAF w Pembrey ;) Bf-109 Ju-87 Marnej jakości :( rodzynek...N1K Shinden Hurricane zagadka ...jak dla mnie jest to SBD Dauntless ewentualnie Texan B-24 Liberator Blenheim Focke Angelis D.520 MS.406 Gladiator francuski A6M2-N Rufe F4U Corsair po uszkodzeniu wylądował w Norwegii ,należał do lotniskowca HMS.Formidable w 1944 P-51 Mustang P-40 Trudno powiedziec z jakiego kraju Myślę ,że póki co wystarczy tematów dla modelarzy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi