Paweł S Napisano 5 Września 2010 Share Napisano 5 Września 2010 (edytowane) Witam. Chciałbym zaprezentować wam moje niedawne wypocinki. Jest to su-22m4 9204 w malowaniu świdwińskim. Jest to drugi model po mig'u-29 ub n/b 28 z serii : " maszyny obecnie latające w polskim wojsku" (czy jakoś tak to było). Model zaczęty długo przed migiem jednak po jakimś czasie wylądował w kącie bo już z tym mastercraftem nerwicy dostawałem , a teraz go dokończyłem. A oto on : Edytowane 5 Września 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Września 2010 Share Napisano 5 Września 2010 Zmień rozmiar zdjęc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł S Napisano 5 Września 2010 Autor Share Napisano 5 Września 2010 zmienione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 5 Września 2010 Share Napisano 5 Września 2010 Nieźle. Dlaczego nie odważyłeś się pomalować owiewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajtiii Napisano 5 Września 2010 Share Napisano 5 Września 2010 Jako że do tematyki Su - 22 dopiero się szykuję to nie będę zbyt krytycznym widzem w Twojej galerii Jedyne co się rzuca w oczy to niedopasowana owiewka. Dziura między nią a grzbietem kadluba dość mocno się rzuca w oczy. Innych rzeczy sie nie czepiam bo nie odnajduję jeszcze, ale znawcy na pewno dorzuca swoje 3 grosze ;) Gratulacje za samozaparcie Mastercraft nie rozpieszcza modelarzy ;) Reasumując, jak na tą firmę i skalę, według mnie, model na dobrą 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł S Napisano 5 Września 2010 Autor Share Napisano 5 Września 2010 Dzięki za komentarze. Szpara pomiędzy woiewką a kadłubem wzięła się z tąd że przy tym modelu jeszcze nie używałem szpachli, którą używam od mojego ostatniego modelu jakim jest mi-2 króry też nidługo pokaże. erkamo: może nie wiem o co chodzi ale jak dla mnie to ona jest pomalowana na zielono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 5 Września 2010 Share Napisano 5 Września 2010 nie pomalowałeś do końca ramy wiatrochronu (zwłaszcza obrzeży szyby pancernej) modelik przyjemny pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 5 Września 2010 Share Napisano 5 Września 2010 Tak jak napisał wuwumaster, rama wokół szyby pancernej w wiatrochronie też powinna byc pomalowana. Dla przykłady foto: http://img330.imageshack.us/img330/9759/su22c1gg0.jpg I jeszcze pytanie, malujesz pędzlem, prawda? Bo ze zdjęć widać, że farba jest strasznie gęsta i są zacieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanzerVI Napisano 5 Września 2010 Share Napisano 5 Września 2010 zbiorniki pod kadłubem haczą o koło belka na której są podczepione powinna być cofnięta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł S Napisano 5 Września 2010 Autor Share Napisano 5 Września 2010 Tak jak napisał wuwumaster, rama wokół szyby pancernej w wiatrochronie też powinna byc pomalowana. Dla przykłady foto: http://img330.imageshack.us/img330/9759/su22c1gg0.jpg I jeszcze pytanie, malujesz pędzlem, prawda? Bo ze zdjęć widać, że farba jest strasznie gęsta i są zacieki. Codzi o obramowanie całej szyby czy tylko ta całkiem przednia część owiewki . Jeżeli chodzi o tą przednią część to faktycznie nie zwrósiłem uwagi, mój błąd ale to poprawie . Tak maluje pędzlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 5 Września 2010 Share Napisano 5 Września 2010 Zainwestuj na początek może w jakąś pseudoiwate, pełno tego na aukcjach, części zazwyczaj dostępne i tanie, do tego jakiś kompresorek, najlepiej wykonany przez kogoś (ja takowy posiadam) lub samemu opierając jego lwią część na domowej lodówce zobaczysz wtedy różnicę w pracy, większość z nas zaczynała od pędzla, jak odkopuję swoje starocie to robię wrrrr, ale początki są zawsze ciężkie... Powodzenia w dalszych pracach i zobaczymy jak wyjdzie Ci Mi-14 który zamierzasz nabyć, tu ze względu na unikatowość tego modelu aż prosi się o aero, nie pędzel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 5 Września 2010 Share Napisano 5 Września 2010 Czy kolega nie zapomniał czasem wkleić fotela do kabiny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł S Napisano 5 Września 2010 Autor Share Napisano 5 Września 2010 Fotel tam jest jednak wypraski mastercrafta nie pozwoliły umieścić go wyżej. Fotel jest umieszczony w takiej jakby rynnie czy wannie i są ograniczniki które i tak wyciołem i trochę go uniosłem ( jak się dobrze przyjrzeć to sam czybek zagłówka widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystyna_z_gazowni Napisano 6 Września 2010 Share Napisano 6 Września 2010 Czy kalki pochodzą z tego zestawu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł S Napisano 6 Września 2010 Autor Share Napisano 6 Września 2010 Tak kalki są z tego zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi