Skocz do zawartości

Su-22m4 n/b 9204 1:72 Mastercraft

Paweł S

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chciałbym zaprezentować wam moje niedawne wypocinki. Jest to su-22m4 9204 w malowaniu świdwińskim. Jest to drugi model po mig'u-29 ub n/b 28 z serii : " maszyny obecnie latające w polskim wojsku" (czy jakoś tak to było). Model zaczęty długo przed migiem jednak po jakimś czasie wylądował w kącie bo już z tym mastercraftem nerwicy dostawałem , a teraz go dokończyłem. A oto on :

dscf0673l.th.jpg

dscf0687.th.jpg

dscf0676v.th.jpg

dscf0680g.th.jpg

dscf0684t.th.jpg

dscf0677a.th.jpg

dscf0683k.th.jpg

dscf0696l.th.jpg

dscf0686.th.jpg

Edytowane przez Gość

Zmień rozmiar zdjęc

Jako że do tematyki Su - 22 dopiero się szykuję to nie będę zbyt krytycznym widzem w Twojej galerii Jedyne co się rzuca w oczy to niedopasowana owiewka. Dziura między nią a grzbietem kadluba dość mocno się rzuca w oczy. Innych rzeczy sie nie czepiam bo nie odnajduję jeszcze, ale znawcy na pewno dorzuca swoje 3 grosze ;)

Gratulacje za samozaparcie Mastercraft nie rozpieszcza modelarzy ;)

Reasumując, jak na tą firmę i skalę, według mnie, model na dobrą 4

Dzięki za komentarze. Szpara pomiędzy woiewką a kadłubem wzięła się z tąd że przy tym modelu jeszcze nie używałem szpachli, którą używam od mojego ostatniego modelu jakim jest mi-2 króry też nidługo pokaże.

erkamo: może nie wiem o co chodzi ale jak dla mnie to ona jest pomalowana na zielono.

Tak jak napisał wuwumaster, rama wokół szyby pancernej w wiatrochronie też powinna byc pomalowana. Dla przykłady foto: http://img330.imageshack.us/img330/9759/su22c1gg0.jpg

I jeszcze pytanie, malujesz pędzlem, prawda? Bo ze zdjęć widać, że farba jest strasznie gęsta i są zacieki.

Codzi o obramowanie całej szyby czy tylko ta całkiem przednia część owiewki . Jeżeli chodzi o tą przednią część to faktycznie nie zwrósiłem uwagi, mój błąd ale to poprawie .

Tak maluje pędzlem

Zainwestuj na początek może w jakąś pseudoiwate, pełno tego na aukcjach, części zazwyczaj dostępne i tanie, do tego jakiś kompresorek, najlepiej wykonany przez kogoś (ja takowy posiadam) lub samemu opierając jego lwią część na domowej lodówce zobaczysz wtedy różnicę w pracy, większość z nas zaczynała od pędzla, jak odkopuję swoje starocie to robię wrrrr, ale początki są zawsze ciężkie...

Powodzenia w dalszych pracach i zobaczymy jak wyjdzie Ci Mi-14 który zamierzasz nabyć, tu ze względu na unikatowość tego modelu aż prosi się o aero, nie pędzel.

Fotel tam jest jednak wypraski mastercrafta nie pozwoliły umieścić go wyżej. Fotel jest umieszczony w takiej jakby rynnie czy wannie i są ograniczniki które i tak wyciołem i trochę go uniosłem ( jak się dobrze przyjrzeć to sam czybek zagłówka widać