mzmichal Napisano 5 Października 2010 Share Napisano 5 Października 2010 Też chciałbym mieć malucha i dużego fiata w swojej kolekcji, nie mówiąc już o innych naszych polskich autach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 5 Października 2010 Share Napisano 5 Października 2010 Polacy znani są z sentymentalizmu - więc modele Syrenki, Malucha, Fiata 125p i Poloneza kupią nie tylko "samochodziarze" - inni pewnie też. W związku z tym inicjatywa "trafiona" i oby "nie spaliła na panewce". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 5 Października 2010 Share Napisano 5 Października 2010 Polacy znani są z sentymentalizmu - więc modele Syrenki, Malucha, Fiata 125p i Poloneza kupią nie tylko "samochodziarze" Wystarczy popatrzeć na allegro jak sprzedają się samochody z serii kultowych wozów PRL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 8 Października 2010 Share Napisano 8 Października 2010 Jezeli ma ktos mozliwosc odlewania z zywicy, to mam na stanie metalowy model Fiata 126p w skali 1/24. Mozna by go powielic. Poki co model lezy i czeka na swoja kolej do modyfikacji. Prawdopodobnie bedzie zbudowany na wzor aut z OBR`u. Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VVitek Napisano 8 Października 2010 Share Napisano 8 Października 2010 subaroman jak w tym metalowym modelu Malucha wygląda silnik? PS. Proszę któregoś z modów o przeniesienie mojego poprzedniego posta do tematu "Nowości Italeri, Revell itd.", przez pomyłkę znalazł się tutaj a nie chciałbym robić bałaganu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 9 Października 2010 Share Napisano 9 Października 2010 PS. Proszę któregoś z modów o przeniesienie mojego poprzedniego posta do tematu "Nowości Italeri, Revell itd.", przez pomyłkę znalazł się tutaj a nie chciałbym robić bałaganu Załatwione. Temat jest tutaj: Fujimi i Hasegawa. Określ tylko, czy tak może być. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 8 Grudnia 2010 Share Napisano 8 Grudnia 2010 Znalazłem w necie ciekawą stronkę gdzie można nabyć żywiczny model fiata 126p niestety w skali 1/43. http://www.modelk.com/kit.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VVitek Napisano 8 Grudnia 2010 Share Napisano 8 Grudnia 2010 Jak się mają sprawy w temacie 126p do sklejania? Jakieś nowe info? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma1995 Napisano 9 Grudnia 2010 Share Napisano 9 Grudnia 2010 Witam ile kosztuje ten żywiczny maluch bo nie mogę tam ceny znaleśc?i jaka jest cena przesyłki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 9 Grudnia 2010 Share Napisano 9 Grudnia 2010 Witam ile kosztuje ten żywiczny maluch bo nie mogę tam ceny znaleśc?i jaka jest cena przesyłki? Z tego co widzę to na razie jest niedostępny :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZBYT Napisano 4 Marca 2011 Share Napisano 4 Marca 2011 Ja też jestem oczywiście za. Byłbym chętny szczególnie na 126p, którego zawsze chciałem skleić, lecz nie było takowych w sprzedaży. Jak bd coś więcej wiadomo to prosiłbym o wysłanie wiadomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 4 Marca 2011 Share Napisano 4 Marca 2011 Kiedyś skleiłem "maluszka" - w 1973 roku - "Mały modelarz" nr 10 - 4,50 zł... A teraz taki rarytas poszedł na Allegro za prawie 90 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lasqs Napisano 9 Marca 2013 Share Napisano 9 Marca 2013 a czy ktoś ma model 3d malucha albo duzego fiata? lub blueprinty z ktorych mozna takiego zrobic? bo na wycinarce mozna zrobić wzornik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 10 Marca 2013 Share Napisano 10 Marca 2013 a czy ktoś ma model 3d malucha albo duzego fiata? lub blueprinty z ktorych mozna takiego zrobic? bo na wycinarce mozna zrobić wzornik. Ja jestem w posiadaniu skanów jak i oryginału Maluszka z Małego Modelarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 10 Marca 2013 Share Napisano 10 Marca 2013 Pytam o tę kwestię, ponieważ wiosną przyszłego roku model Fiata 126p będzie już dostępny na rynku. Nie mam jeszcze informacji o cenie i szczegółach. Jeśli będę coś wiedział więcej, na pewno dam znać. Wiosna 2011 minęła i czekamy dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lasqs Napisano 22 Marca 2013 Share Napisano 22 Marca 2013 Fiu fiu... dla miosników kartonu http://chomikuj.pl/marivsz/*e2*96*ba+Ma*c5*82y+Modelarz/Maly+Modelarz+1973 w tym omawiany fiaciorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 2 Czerwca 2013 Share Napisano 2 Czerwca 2013 Może pokusili by się też o PRL-owskie ciężarówki-Stary,Jelcze itp.... Ech, Jelcz w 1:24 to by było coś... A ja także jestem za modelem Malucha, Dużego Fiata, Poloneza, Syreny itd. itp., jak najbardziej, jeśli kiedykolwiek się pojawią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fiat126poznan Napisano 27 Października 2013 Share Napisano 27 Października 2013 Wiem, że dużo czasu minęło od ostatniego posta, ale muszę... Jestem ciekaw co z tego wyjdzie... Chciałbym mieć kolekcję Fiatów 126p na półce obok włoskiego Fiata 126 1:25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archi Napisano 25 Marca 2014 Autor Share Napisano 25 Marca 2014 A propos FIAT-a 126p i innych modeli PRL warto przeczytać http://www.pandb.pl/p-b-models/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Marca 2014 Share Napisano 25 Marca 2014 Ja się podczepię do tematu z pytaniem: czy istnieją miniatury naszych kultowych 125p, 126p w skali 1:72? Maluszki 1:87 znalazłem, ale 1:72... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 25 Marca 2014 Share Napisano 25 Marca 2014 A propos fiata z postu Archi - z opisu wnioskuję "Oj będzie drogo, oj bardzo" Po fiacie kolej powinna przyjść na borewicza i dużego fiata. A i pewnie któryś z zapalonych kolegów zabawiłby się w waloryzację do stratopoloneza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archi Napisano 26 Marca 2014 Autor Share Napisano 26 Marca 2014 Nie wyrokowałbym jeszcze ceny:) Jestem przekonany, że będzie bardzo przystępna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 26 Marca 2014 Share Napisano 26 Marca 2014 Niska podaż w połączeniu z blaszkami w zestawie i innymi bajerami... Pozwolę sobie wyrokować Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archi Napisano 27 Marca 2014 Autor Share Napisano 27 Marca 2014 OK:) To ile stawiasz? Ja uważam, że za taki zestaw to powinno być w granicach 120-140zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 220zł wzwyż Wyrokuję po cenie Kraza 1:25 oraz cenach modeli belkits, gdzie bez dodatków i z dużo większym rynkiem ceny są wyższe niż tamiya. Jeśli ten fiat ma być w miarę fajnej jakości (no powiedzmy revella) to będzie musiał kosztować. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi