jachud3 Napisano 12 Października 2010 Autor Share Napisano 12 Października 2010 Ech no, chyba jednak się skuszę na tą żywicę... zestaw CMK wygląda całkiem całkiem, cena jakoś nie odstrasza... http://www.martola.com.pl/pl142/produkty2265/Ju_87G___engine_set___Jumo_211_ pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 12 Października 2010 Share Napisano 12 Października 2010 Widze, ze jachud jednak "pekl"! Mam nadzieje, ze Martola da rade to w miare szybko sprowadzic... ja miałem na myśli JU-87 G-2 Stuka "tank buster" i to akurat nie jest przepak italeri No nie jest to do konca przepak, bo scisle rzecz biorac Iteleri oferuje wersje D-5. Ale Tamiya korzysta z form opracowanych przez Iteleri. Zestawy roznia sie nieznacznie jedna wypraska (zawierajaca kadlub). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 12 Października 2010 Share Napisano 12 Października 2010 Widze, ze jachud jednak "pekl"! Very Happy ja wiedziałem,że tak będzie bo scisle rzecz biorac Iteleri oferuje wersje D-5 a to nie wiem zapytam tych z 'tamki'albo 'italki' jak to tam jest,hahaha.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 13 Października 2010 Autor Share Napisano 13 Października 2010 Ano pękłem... nastawiłem się na ten zestaw Airesa za jakąś nieziemską sumkę a tu proszę, w miarę tanio więc stwierdziłem: a co mi tam, jedziemy z pierwszą żywicą Ale na PWMie już zrzędzą że kiepski ten zestaw jest także nie wiem co myśleć pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
riddick Napisano 13 Października 2010 Share Napisano 13 Października 2010 jachud3 - trzymaj się z daleka od tego zestawu CMK! Wymiarowo to kopia Academy, jedynie silnik jest wyeksponowany PS. Jeśli bardzo się przy nim uprzesz, to mogę Ci mojego sprzedać za 10 zł + przesyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 13 Października 2010 Autor Share Napisano 13 Października 2010 O cholera... no to fajnie się wkopałem Zobaczę, czy da się cofnąć zamówienie.... pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 14 Października 2010 Autor Share Napisano 14 Października 2010 Udało mi się anulować zamówienie w Martoli - wielkie dzięki płyną do pana Daniela Jako że dziś taki dzionek fajny i od szkoły wolny, przeprowadziłem małą operację plastyczną: Jeszcze nie szpachlowałem ani nie wyrównywałem połączenia polistyrenu z tylną partią nosa, chcę, żeby się te części dobrze zespoiły. I dalsza część aktualizacji: Pasy strzelca + taśma amunicyjna z taśmy Tamiyi na razie z jednej strony; z drugiej znalazłem mały ślad po wypychaczu i musiałem go zalepić Flaki już gotowe... Powrzucałem parę przewodów do kabiny: I teraz całość "bardzo na sucho": Prawe działko wybitnie nie chciało się trzymać I jak? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 14 Października 2010 Share Napisano 14 Października 2010 Ja to chyba gdzieś dziś widziałem operację plastyczną Uważaj bo Ci Doda wyjdzie, albo Ibisz Wychodzi fajnie, tylko żeby było zgodne wymiarowo bo inaczej nie będziesz prawdziwym modelarzem A tak serio, może wymienisz karabiny tylnego strzelca na igły, albo chociaż nawierć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 14 Października 2010 Autor Share Napisano 14 Października 2010 Wymieniać raczej nie będę, ale nawiercić to i owszem, trzeba będzie pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leviatan666 Napisano 14 Października 2010 Share Napisano 14 Października 2010 a może kolega coś bliżej co do tej operacji jaką poczynił?znaczy dokładnie jak to było,zgóry dzięksy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek W. Napisano 14 Października 2010 Share Napisano 14 Października 2010 Wymieniać raczej nie będę, ale nawiercić to i owszem, trzeba będzie Nie pękaj, wymień na igły. Roboty dużo nie powinno być a efekt o niebo lepszy niż wiercenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 14 Października 2010 Share Napisano 14 Października 2010 wymień ,wymień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 14 Października 2010 Autor Share Napisano 14 Października 2010 Oj ludziska, dać wam palec to zaraz rękę chapną Z igłami zawsze mam problem - nie wiem jak je poobcinać żeby mi takie ładne okrągłe profile powychodziły leviatan666 - nic trudnego: 1. przeciąłem skalpelem nosek na dwie części 2. wyciąłem w polistyrenie kawałki odpowiadające rozmiarom przekrojowi nosa 3. sklejamy do kupy 4. szpachlowanko i szlifowanko aż uzyskamy piękną gładź pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek W. Napisano 14 Października 2010 Share Napisano 14 Października 2010 Ja obcinam igły nożykiem Olfy. Najpierw usuwam część plastikową (tam już masz jeden prosty koniec) a następnie "toczę" igłę nożykiem po macie do cięcia. Kilka takich toczeń i igła jest obcięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 15 Października 2010 Autor Share Napisano 15 Października 2010 O, no to jest dobre Dzięki! pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 16 Października 2010 Share Napisano 16 Października 2010 Możesz też przepiłować igłę pilnikiem do metalu, mi najlepiej sprawdza się ten półokrągły. Potem miejsce przecięcia tylko wygładzić - et voila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 17 Października 2010 Autor Share Napisano 17 Października 2010 No dobra, lufy zmienione: I dalej; popsikałem wnętrze, podziałałem kolorkami i jakoś to wygląda: Makro jest bezlitosne... pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 17 Października 2010 Share Napisano 17 Października 2010 A propos luf z igieł. Przeważnie potrzebna jest tylko jedna ładna końcówka. Dlatego ja usuwam obsadkę igły i mam równiutką końcówkę. Druga strona jest nieistotna, bo i tak wkleja się ją w element plastikowy lub inny. Odpada potrzeba równego ucięcia igły. Jedna z twoich luf jest spłaszczona niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 17 Października 2010 Autor Share Napisano 17 Października 2010 Wiem, ale widać to tylko "dzięki" makro - normalnie jest to niezauważalne... Druga igła jest wykonana właśnie przez usunięcie tej plastikowej nasadki. Widzę, że moje warsztaty dziwnym sposobem odpychają przeglądających forum lotnicze... pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 17 Października 2010 Share Napisano 17 Października 2010 Widzę, że moje warsztaty dziwnym sposobem odpychają przeglądających forum lotnicze... pzdr. ...oj dramatyzujesz. Popraw tą lufę i gitara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 17 Października 2010 Share Napisano 17 Października 2010 Jachudzie, co to za emo-tekst jest , poklasku ci braknie? Do roboty! Oznaczenia byndziesz malował, czy raczej nastawiasz się na walkę z academowskimi kalkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek W. Napisano 17 Października 2010 Share Napisano 17 Października 2010 Widzę, że moje warsztaty dziwnym sposobem odpychają przeglądających forum lotnicze... Też myślę, że dramatyzujesz. Idzie dobrze. Wymień tylko lufę a będzie jeszcze lepiej . Czy po sklejeniu nie będzie widać śladów po wypychaczach na bokach kabiny? Może je zaszpachlować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 17 Października 2010 Share Napisano 17 Października 2010 Wymień koniecznie prawą lufę(Igła->przycinamy plastikową końcówkę-> idziemy na dwór->podpalamy resztki końcówki->wracamy do domu->czyścimy->piękna końcówka ). Makro makrem, ale sam zawsze zwracam uwagę na takie elementy (karabiny, pitoty) etc gdy oglądam czyjeś modele. A poprawisz to będziesz miał ten komfort psychiczny, że jest cacy, no i będzie lepiej wyglądać . Jak robiłeś taśmę amunicyjną? Kalkami się nie przejmuj, są cienkie, każdy płyn do kalek powinien się z nimi uporać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 18 Października 2010 Share Napisano 18 Października 2010 Widzę, że moje warsztaty dziwnym sposobem odpychają przeglądających forum lotnicze... wcale,że nie marudo jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 18 Października 2010 Autor Share Napisano 18 Października 2010 Moja teoria się sprawdziła - jeden tekst prowokuje wpisy Ojże wy marudy jedne... lufa w trakcie wymieniania, ale fotek nie dam dziś, niedawno wróciłem z maturalnej pielgrzymki do Częstochowy to sił brak HubertK - właśnie tak robię z tymi lufami A taśma zrobiona bardzo prosto: 1) pasek z taśmy Tamiyi 2) malowanie na miedziany 3) "kreseczki" robione czarną farbą i pędzelkiem 00. Piotrek W. - wypychaczy nie będzie widać, w obu miejscach gdzie występują model będzie zabudowany ściankami; z przodu ograniczony tablicą rozdzielczą, z tyłu ścianą przy karabinach. Na malowanie oznaczeń to za cienki w uszach jestem, pomęczę kalki. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi