temir 2 Napisano 16 Października 2010 Share Napisano 16 Października 2010 Witam! Jako że mordęga z nieszczęsnym "Churchillem" powoli dobiega końca mogę rozpocząć kolejną edycję zabawy pt. "Zróbmy sobie czołg" . Tym razem ofiarą padnie żywiczy zestaw rodzimej firmy "Tololoko". Model powstaje jako "spudlony" ze skromnymi uzupełnieniami z mojej strony . Jest to "wypust" że tak się wyrażę "przedseryjny" - seryjne zestawy różnią się w zasadzie jedynie zmianami natury technicznej i nie wpływają na ogólny - prezentowany tutaj zewnętrzny - wygląd modelu. Mały prezentacja zawartości (dla większego kontrastu zpuściłem niektóre zakamarki łoszem MIGa): Góra kadłuba: Wieża: Wanna i gąsienice+fartuch: ...widok ogólny kadłub+wieża: Sklejenie całości nie przedstawia trudności dla nawet średnio zaawansowanych modelarzy - jedynie należy poświęcić więcej uwagi gąsienicom - pomyślane zostały jako składające się z odcinków prostych oraz pojedyńczych ogniw. Sklejenie tego elementu nie jest skomplikowanenie a wkażdym razie nie bardziej niż w zestawach plastikowych - jest jedynie pracochłonne: należy je dokładnie dopasować i przymierzyć. A oto jak przedstawia się model złożony, tuż przed nałożeniem podkładu: Jeszcze raz góra: ..wieża: ..gotowa wanna z kołami, gąsienicami i pozostałymi detalami: ...i całość z widocznymi moimi uzupełnieniami tj. np. "klatki" reflektorów: Właz ładowniczego miałem felerny więc zamieniłem go na pochodzący z revllowskiego T-72. Na ostatku dojdą jeszcze liny holownicze. Teraz kolejny etap: nałożenie surfejsera 1000 Gunze . Cdn. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 16 Października 2010 Share Napisano 16 Października 2010 temir 2 przez Ciebie ślinotoku dostałem... Ile za Twardziela sobie życzy Tololoko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 17 Października 2010 Autor Share Napisano 17 Października 2010 Witam! temir 2 przez Ciebie ślinotoku dostałem... Ile za Twardziela sobie życzy Tololoko? A tego to nie wiem - ten tu to że tak przyznam nieskromnie mój egzemplarz autorski... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 17 Października 2010 Share Napisano 17 Października 2010 Model super, a że nasz Twardziel jeszcze lepiej. Szkoda, że nie prysnąłeś czymś tej diabelskiej żywicy, lepiej by było widać detale, a tak tylko 70%, jak nie mniej. Teraz czekam na malowanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 17 Października 2010 Share Napisano 17 Października 2010 Z tego co widzę to ten model jest o kilka bądź dużo więcej leweli lepszy od wyrobu modelkrak . Ceny nie znasz to może wiesz kiedy ten model będzie w sprzedaży i czy jako gotowiec czy wersja kit? Piękna sprawa Będę stałym podglądaczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 17 Października 2010 Autor Share Napisano 17 Października 2010 Witam! może wiesz kiedy ten model będzie w sprzedaży Już jest w aktualnej ofercie producenta . i czy jako gotowiec czy wersja kit? I taki i taki . Ceny nie znasz Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 17 Października 2010 Share Napisano 17 Października 2010 ale zawyższasz normy wydajności :-) ja ledwo ludzika zrobiłem a ty w tym czasie drugi czołg machasz :-) bardzo ładna rzecz, kusi straszliwie chociaż cena pewnie będzie równie straszliwa... bedę zaglądał żeby popodziwiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 17 Października 2010 Autor Share Napisano 17 Października 2010 Witam! ale zawyższasz normy wydajności :-) ja ledwo ludzika zrobiłem a ty w tym czasie drugi czołg machasz :-) Eee...Tamtego dosyć długo mordowałem i jeszcze trzeba go dopieścić a ten to rzeczywiście szybka sprawa Zgodnie z zapowiedzią kolejna odsłona dramatu : Dzisiaj pouczony słowem Bożym, po śniadanku a przed obiadkiem psikłem model surfejserem - jest to chyba najprostsza z prac malarskich : ...i jeszcze widok ogólny całości: W następnej odsłonie kolor bazowy i barwy kamuflażowe . Cdn. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 17 Października 2010 Share Napisano 17 Października 2010 Teraz widać urok tego zestawu -wszystko czysto i elegancko .MM wielką ochotę na ten model Planujesz malowanie konkretnego wozu z danej jednostki czy standardowe trzy kolory ? Może podsunę Ci pomysł - w ostatnim numerze specjalnym NTW "Wojska lądowe RP'' czy jakoś tak, są fajne zdjęcia wozów z 34BKPanc z Żagania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 17 Października 2010 Autor Share Napisano 17 Października 2010 Witam! Planujesz malowanie konkretnego wozu z danej jednostki czy standardowe trzy kolory ? Myślę o czymś takim : Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 17 Października 2010 Share Napisano 17 Października 2010 A właśnie, czy w tym zestawie przewidywane są kalkomanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 17 Października 2010 Autor Share Napisano 17 Października 2010 Witam! czy w tym zestawie przewidywane są kalkomanie? Będą . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 17 Października 2010 Share Napisano 17 Października 2010 Fajowo. Jak mniemam powstał na bazie T-72 z Revella. Widzę jednak nowe gęsi z nakładkami. W CSWL w Poznaniu mają takiego i mam go zdajsie sfoconego. Dorobiłeś trzeci peryskop przy "baszcie" dowódcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 17 Października 2010 Autor Share Napisano 17 Października 2010 Witam! Dorobiłeś trzeci peryskop przy "baszcie" dowódcy? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 17 Października 2010 Share Napisano 17 Października 2010 Super ! Krotkie pytanie przed urlopem: boczne Erawy nie sa za cienkie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 17 Października 2010 Autor Share Napisano 17 Października 2010 Witam! Krotkie pytanie przed urlopem: boczne Erawy nie sa za cienkie ? Wydaje mi się że chyba nie : Na wszelki wypadek podaję linka do zdjęć kol.FAHR zamieszconych na tutejszym form ukazującym ten detal: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1dea25b415da32f8.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/84a54e7d57783b99.html Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 Sorki, na wczesniejszym Twardym byly chyba grubsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 23 Października 2010 Share Napisano 23 Października 2010 Temir, jakiś ruch w interesie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 23 Października 2010 Share Napisano 23 Października 2010 Temir, jakiś ruch w interesie? Do obejrzenie w Lublinie ;) z tego co wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 25 Października 2010 Share Napisano 25 Października 2010 Temir, jakiś ruch w interesie? Do obejrzenie w Lublinie ;) z tego co wiem. A kiedy dokładnie będzie Lublin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 25 Października 2010 Share Napisano 25 Października 2010 Wczoraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 29 Października 2010 Autor Share Napisano 29 Października 2010 Witam! Wszystko już zatem wiadome : Model kończyłem w tempie ponaddźwiękowym - premiera publiczna miała miejsce w Lublinie: Zapraszam do galerii! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi