jmx62 Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja (edytowane) Niestety bardzo słaba jakość fotki bo komórką z XIgo piętra z odległości ok.800metrów. Kto ma wiedzę jaki to nr seryjny opuścił Dęblin na lawecie i w jakim kierunku? 2maja2022r. Edytowane 5 Maja przez jmx62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja 22 minuty temu, jmx62 napisał: Kto ma wiedzę Sprzęt Ci wywożą spod nosa, a Ty nie wiesz jaki i dokąd? A za brak odpowiedniego sprzętu foto dodatkowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja Ja już nie mam wtyków na jednostce więc zero pewnych wiadomości. A co do aparatu...wolę wydać kasę na dobry model. A komórka jest żeby utrzymać łączność z rodziną czy znajomymi. Inne funkcje mogą być pomijane. Starej daty jestem i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja 5 minut temu, jmx62 napisał: A komórka jest żeby utrzymać łączność Do koga ta mowa... Ja mam taką 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja ale masz fajna Nokie nawet takiej nie widzialem... ja mam C3-01 a do zdjec Nikona D80... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja Godzinę temu, BRAVO112 napisał: a do zdjec Nikona D80... Widzę lecimy jedną stajnią, bo ja D5000, a do dużych zbliżeń Coolpix P610 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 7 Maja Share Napisano 7 Maja W dniu 5.02.2024 o 21:27, barszczo napisał: A oblatał ją oczywiście inż. Andrzej Abłamowicz: Nie zauważyłem wcześniej. To jest Ludwik Natkaniec. Abłamowicz poniżej: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 31 Maja Share Napisano 31 Maja https://www.instagram.com/p/C7jbZCUoT1a/?igsh=MWdwNzlwMjU2ZDE4MQ%3D%3D&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2lAFWKA3YcEZjv_i4F8tSzMuFyTjOXaiWp6MVgoV-KjoGcYvyHVFm9v8E_aem_AfpUjZW-8B5TKHO4pqg0HOoG4pwCI3x5Z_5wEJQqEriea353ljzhclGPn91rKs6hQmmQHjHE7NqLV_Rp4at4ncwF&img_index=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 31 Maja Share Napisano 31 Maja Fajnie, że Iskry nie znikają z naszego nieba. Ale jednak co wojskowe, to wojskowe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 31 Maja Share Napisano 31 Maja 53 minuty temu, Grzes napisał: Ale jednak co wojskowe, to wojskowe! A tam zaraz wojskowe . Poniżej słynna mielecka cywilna Iskra SP-DOF, zdjęcie wygrzebane z PKF: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 31 Maja Share Napisano 31 Maja No tak, masz rację. SP-DOF - bardzo elegancka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 1 Czerwca Share Napisano 1 Czerwca Jeszcze byla jedna wystawowa z cywilną rejestracją niestety nie pamietam jaką a w tej chwili nie mam dostępu do swojefo archiwum. Jak znajdę to wrzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 1 Czerwca Share Napisano 1 Czerwca 1 minutę temu, jmx62 napisał: Jeszcze byla jedna wystawowa z cywilną rejestracją niestety nie pamietam jaką a w tej chwili nie mam dostępu do swojefo archiwum. SP-DOF jest właśnie tą wystawową . W 1977 była na wystawie międzynarodowego salonu lotniczego Le Bourget, rok później w Farnoborough. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 4 Czerwca Share Napisano 4 Czerwca (edytowane) W dniu 1.06.2024 o 12:48, jmx62 napisał: Jeszcze byla jedna wystawowa z cywilną rejestracją niestety nie pamietam jaką Być może o ta chodzi W drodze na Farnborough 1976 rok. Edytowane 4 Czerwca przez Artek82 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Czerwca Share Napisano 4 Czerwca 11 minut temu, Artek82 napisał: oooo, tego zdjęcia nie miałem w archiwum 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Czerwca Share Napisano 4 Czerwca Z ciekawych cywilnych Iskier nie można też pominąć SP-GGB z Instytutu Lotnictwa 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 4 Czerwca Share Napisano 4 Czerwca 40 minut temu, Grzes napisał: Z ciekawych cywilnych Iskier nie można też pominąć SP-GGB z Instytutu Lotnictwa Ooo widzisz. O tej słyszałem, ale fotek nie widziałem Mamy remis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 9 Czerwca Share Napisano 9 Czerwca (edytowane) SP-GGB nr fabr. 3H 12-01 wyprodukowany jako pierwszy w wersji D/DF. Do kwietnia 1992 użytkowany przez Instytut Lotnictwa w Warszawie. Sprzedany do USA latał z rej. N411CD aż do 2015r. SP-DOE nr fabr. 3H 16-06 demonstrator w Farnborough wrzesień 1976, później eksploatowany w Dęblinie do 2007r. SP-DOF nr fabr. 3H 16-25 demonstrator Paris Air Show 08.1977 oraz Farnborough 1978, użytkowany przez WSK PZL-Mielec i Instytut Lotnictwa, Warszawa-Okęcie do 1990. Sprzedany do GB aktualnie jako eksponat Manston History Museum RAF. Jako ciekawostka wyprodukowany w 1972 w wersji TS-11 bis B z nr fabr. 1H 09-22 przerobiony na bis D w 1975. Ta ostatnia notka taka trochę niepewna. Wszystkie dane na podstawie Aeromaxa. No i kilkadziesiąt Iskier rozsianych po całym świecie w prywatnych rękach w cywilnych mundurkach, niektóre w stanie lotnym. Edytowane 9 Czerwca przez jmx62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Czerwca Share Napisano 9 Czerwca 4 minuty temu, jmx62 napisał: aktualnie jako eksponat Manston History Museum RAF A tam przemalowana i eksponowana w barwach Zespołu Biało-Czerwone Iskry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 9 Czerwca Share Napisano 9 Czerwca A ja dla odmiany takie Iskierki wrzucam: 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 10 Czerwca Share Napisano 10 Czerwca Mało jest zdjęć Iskier w turbanach. Dzięki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 24 Czerwca Share Napisano 24 Czerwca (edytowane) Wie ktoś co to za defilada się szykuje? 24czerwca'24 godz. 8.30 Sorki za jakość zdjęć praktycznie żadną ale u mnie to standatd. Komórka, XI piętro i ok. 800m odległości. Edytowane 24 Czerwca przez jmx62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Czerwca Share Napisano 24 Czerwca 9 minut temu, jmx62 napisał: Sorki za jakość zdjęć Chyba zrobimy ci forumową zrzutkę na sprzęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 24 Czerwca Share Napisano 24 Czerwca Ta a później przyjdzie skarbUFka i mnie zapuszkują jak AlaCapone. Nieee dzięki za takie prezenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 24 Czerwca Share Napisano 24 Czerwca Darowizna do 36 120 zł nie podlega opodatkowaniu. Na bardziej wypasione zrzutki może być kolegów nie stać. Al Capone musiał przekroczyć te 36 120 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi