Ł.Sosnowski Napisano 13 Listopada 2010 Share Napisano 13 Listopada 2010 Witam. Tym razem tematem będzie amerykańska rura w służbie Izraela. Jeszcze nie wybrałem malowania. Wypraski wyglądają całkiem fajnie. Pierwsze fotki dziś wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba_The_Eye Napisano 13 Listopada 2010 Share Napisano 13 Listopada 2010 No patrzę zatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_Thorz Napisano 13 Listopada 2010 Share Napisano 13 Listopada 2010 (edytowane) W pudle przepak Kinetic-a. Sam mam ochotę na tego ortodoksa Chętnie popatrze na poczynania z tą "szestnastką". Ja to ją walnę w malowaniu ze skorpionem Edytowane 13 Listopada 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 13 Listopada 2010 Share Napisano 13 Listopada 2010 Siadam i oglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 13 Listopada 2010 Autor Share Napisano 13 Listopada 2010 Skoro są już widzowie to do dzieła Posklejałem troszkę, w sumie nie ma tragedii, ale mogłoby być lepiej, zwłaszcza ze spasowaniem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba_The_Eye Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Jak jest z łączeniem obu połówek kadłuba(znaczy tył i przód)? Ja strasznie nie lubię takich rozwiązań... no ale cóż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 14 Listopada 2010 Autor Share Napisano 14 Listopada 2010 Całkiem nieźle, tylko trzeba było trochę zeszlifować wenętrzne strony łączenia. No i z jedne strony chychodzi lekki garb, ale mało widoczny i jekoś to zaszpachluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 17 Listopada 2010 Autor Share Napisano 17 Listopada 2010 Połączyłem kadłub w całość i zaszpachlowałem powstałe szczeliny. Były problemy z dopasowaniem komory podwozia do kanału i jego osłony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 17 Listopada 2010 Share Napisano 17 Listopada 2010 Piękne są te izraelskie "Ef-y" Będę śledził postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 17 Listopada 2010 Share Napisano 17 Listopada 2010 Witam Po dość długiej przerwie od modelarstwa zabrałem się za ten model. Ktoś może pamięta moje model (pancerka współczesna 1:35),ale nie zaśmiecając wątku.Mam pytanko będziesz lepił całą bryle płatowca i potem malował,czy jest jakiś inny plan działania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 17 Listopada 2010 Autor Share Napisano 17 Listopada 2010 Skleję całość i dopiero będę malował, ewentualnie zostawię nieprzyklejony nos kadłuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 18 Listopada 2010 Share Napisano 18 Listopada 2010 Działaj Działaj ! Mój czeka na swoją kolej. Pewnie gdzieś w połowie przyszłego roku. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 18 Listopada 2010 Share Napisano 18 Listopada 2010 Sory za głupie pytanie ale. Skleję całość i dopiero będę malował, ewentualnie zostawię nieprzyklejony nos kadłuba. Jak pomalujesz wnętrze kabiny ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 18 Listopada 2010 Share Napisano 18 Listopada 2010 Mam kilka watpliwości co do słuszności twojego działania. Będziesz miał problem z dokładnym malowaniem wnętrza kokpitu, mimo wszystko detale na panelach można ładnie wyciągnąć suchym pędzlem i wykałaczkami malując przyciski osobno, ale jak to jest wszystko na wierzchu. Kanał dolotowy do silnika jest dość długi w tym modelu i również nie zamalujesz go całego na biało. Myślę że, Twoja taktyka opiera się na nawyku klejenia całej bryły pancerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 18 Listopada 2010 Autor Share Napisano 18 Listopada 2010 Sory za głupie pytanie ale. Skleję całość i dopiero będę malował, ewentualnie zostawię nieprzyklejony nos kadłuba. Jak pomalujesz wnętrze kabiny ?? Oszklenie przykleję po pomalowaniu wnętrza kabiny, fotek pomaluję oddzielnie, do reszt dostanę się zarówno aerkiem jak i pędzelkiem. Z kanałem jakoś sobie poradzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 18 Listopada 2010 Share Napisano 18 Listopada 2010 przecież to takie proste Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 18 Listopada 2010 Share Napisano 18 Listopada 2010 Oszklenie przykleję po pomalowaniu wnętrza kabiny, fotek pomaluję oddzielnie, do reszt dostanę się zarówno aerkiem jak i pędzelkiem. Z kanałem jakoś sobie poradzę. Śmiem wątpić. Komplikator włączyłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 Łukasz, jak mogłeś skalać swe pancerniackie rączęta latającym paskudztwem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_iceboy Napisano 25 Listopada 2010 Share Napisano 25 Listopada 2010 Jak Ci się spasowały wnęki podwozia z kadłubem? Mi fatalnie... Nie obyło się u mnie bez wstawiania plastiku w szpary szerokości 1mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 28 Listopada 2010 Autor Share Napisano 28 Listopada 2010 U mnie też w ogóle nie chciały się dopasować. Trochę poszlifowałem, odciąłem kołki montażowe wewnątrz kadłuba, i pokleiłem wszystko na CA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi