Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Tym razem tematem będzie amerykańska rura w służbie Izraela.

barak.jpg

Jeszcze nie wybrałem malowania. Wypraski wyglądają całkiem fajnie. Pierwsze fotki dziś wieczorem.

Napisano (edytowane)

W pudle przepak Kinetic-a. Sam mam ochotę na tego ortodoksa Chętnie popatrze na poczynania z tą "szestnastką". Ja to ją walnę w malowaniu ze skorpionem

Edytowane przez Gość
Napisano

Siadam i oglądam

Napisano

Skoro są już widzowie to do dzieła

Posklejałem troszkę, w sumie nie ma tragedii, ale mogłoby być lepiej, zwłaszcza ze spasowaniem.

PB130060.jpg

Pozdrawiam.

Napisano

Całkiem nieźle, tylko trzeba było trochę zeszlifować wenętrzne strony łączenia. No i z jedne strony chychodzi lekki garb, ale mało widoczny i jekoś to zaszpachluję.

Napisano

Połączyłem kadłub w całość i zaszpachlowałem powstałe szczeliny. Były problemy z dopasowaniem komory podwozia do kanału i jego osłony.

PB170049.jpg

PB170045.jpg

Napisano

Witam

Po dość długiej przerwie od modelarstwa zabrałem się za ten model.

Ktoś może pamięta moje model (pancerka współczesna 1:35),ale nie zaśmiecając wątku.Mam pytanko będziesz lepił całą bryle płatowca i potem malował,czy jest jakiś inny plan działania

Napisano

Działaj Działaj !

Mój czeka na swoją kolej. Pewnie gdzieś w połowie przyszłego roku.

Powodzenia!

Napisano

Sory za głupie pytanie ale.

Skleję całość i dopiero będę malował, ewentualnie zostawię nieprzyklejony nos kadłuba.

Jak pomalujesz wnętrze kabiny ??

Napisano

Mam kilka watpliwości co do słuszności twojego działania. Będziesz miał problem z dokładnym malowaniem wnętrza kokpitu, mimo wszystko detale na panelach można ładnie wyciągnąć suchym pędzlem i wykałaczkami malując przyciski osobno, ale jak to jest wszystko na wierzchu.

Kanał dolotowy do silnika jest dość długi w tym modelu i również nie zamalujesz go całego na biało. Myślę że, Twoja taktyka opiera się na nawyku klejenia całej bryły pancerki.

Napisano
Sory za głupie pytanie ale.

Skleję całość i dopiero będę malował, ewentualnie zostawię nieprzyklejony nos kadłuba.

Jak pomalujesz wnętrze kabiny ??

Oszklenie przykleję po pomalowaniu wnętrza kabiny, fotek pomaluję oddzielnie, do reszt dostanę się zarówno aerkiem jak i pędzelkiem. Z kanałem jakoś sobie poradzę.

Napisano

Oszklenie przykleję po pomalowaniu wnętrza kabiny, fotek pomaluję oddzielnie, do reszt dostanę się zarówno aerkiem jak i pędzelkiem. Z kanałem jakoś sobie poradzę.

Śmiem wątpić.

Komplikator włączyłeś.

Napisano

Jak Ci się spasowały wnęki podwozia z kadłubem? Mi fatalnie...

p1180714.jpg

Nie obyło się u mnie bez wstawiania plastiku w szpary szerokości 1mm

Napisano

U mnie też w ogóle nie chciały się dopasować. Trochę poszlifowałem, odciąłem kołki montażowe wewnątrz kadłuba, i pokleiłem wszystko na CA.