bilbopl Napisano 18 Listopada 2010 Share Napisano 18 Listopada 2010 Po ukończonych modelach: VULTEE - viewtopic.php?t=23161 - PLASTYK F-14D - viewtopic.php?t=23341 - Kitech Łoś - viewtopic.php?t=23862 - PLASTYK Nadeszła pora na ISKRĘ z PLASTYKA. Zastanawiam się ciągle nad malowaniem ale myślę że będzie ona w kolorze stalowym bez kamuflażu - Spodobał mi się pomnik w Łasku To co w pudełku: Zdjęcia z wykonanej pracy wieczorkiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz.tur Napisano 18 Listopada 2010 Share Napisano 18 Listopada 2010 Kupa roboty przed Tobą ale malowanie standardowe (aluminium)-super. Trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 18 Listopada 2010 Share Napisano 18 Listopada 2010 a może jednak kamo zrób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Listopada 2010 Share Napisano 18 Listopada 2010 a może jednak kamo zrób? Jeden kolor już jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 18 Listopada 2010 Share Napisano 18 Listopada 2010 Jeden kolor już jest Laughing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 18 Listopada 2010 Share Napisano 18 Listopada 2010 Ale patrząc po wypraskach to to jest TS-11BR. Jeśli nie zdobędziesz osłony dla dwumiejscowej kabiny to chcąc nie chcąc musisz malować w kamuflażu. Chyba że planujesz małe s-f. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilbopl Napisano 18 Listopada 2010 Autor Share Napisano 18 Listopada 2010 ehh a ja głupi się zastanawiałem dlaczego w wypraskach są 2 fotele i 2 pilotów a w instrukcji pokazane żeby wkleić tylko jednego Czyli zostaje mi tylko malowanie kamuflażu ;/ no cóż zawsze musi być ten pierwszy raz. edit: Spasowanie na sucho: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilbopl Napisano 19 Listopada 2010 Autor Share Napisano 19 Listopada 2010 Tona szpachli, godzinka szlifowania i poprawianie zapaskudzonych linii podziału. Jakieś uwagi, porady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł S Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 Wszystko bardzo fajnie, tylko że o ile wygląda to tak samo jak w mastercrafcie to oszklenie kabiny trzeba było wkleić podczas sklejania połówek kadłuba, gdyż ma ona być zamontowana na takich jakby zawiasach i teraz jej chyba nie wciśniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz.tur Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 Zawiaski są po to aby otwierać osłonę. Trzeba odciąć trzpienie i gotowe. Napisz do ZTS i porzyślą Ci podwójną owiewkę. Jak kupiłem Hawkera to szkiełka były połamane i odesłali. Poza tym osłone trzymają inne dodatkowe elementy Gdyż kadłub jest ten sam co w dwumiejscowym. O ilę dobrze pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł S Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 Ja wiem że można odciąć i już bo też popełniłem ten błąd i mósiałem je ciachnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilbopl Napisano 19 Listopada 2010 Autor Share Napisano 19 Listopada 2010 Nie będzie problemu z zamontowaniem owiewki, bo teraz jest wycięcie na wersje 2 osobową, a elementy (mocowanie) do otwieranej jedno osobowej owiewki dopiero się dokleja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł S Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 A to dobrze, ja robiłem dwumiejscową morską dlatego nie wiedziałem że dopiero będzie mocowanie do jednomiejscowej osłony kabiny. Dawaj dalej z tą iskierką, kibicuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 Szkoda, że wkleiłeś już skrzydła przed zamontowaniem wlotów powietrza- teraz może być z tym problem. Do tego popracuj pilnikiem nad noskiem kadłuba- jest zbyt "brzuchaty", co odpowiada wersji rozpoznawczej morskiej (Novax). O obciążeniu mam nadzieję nie zapomniałeś? Owocnej pracy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilbopl Napisano 20 Listopada 2010 Autor Share Napisano 20 Listopada 2010 Obciążenie mam nadzieje, że wystarczające, bo: śrubka taka jak się obudowę komputera skręca + zaklejenie to szpachlą. Oby to wystarczyło ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilbopl Napisano 20 Listopada 2010 Autor Share Napisano 20 Listopada 2010 Obciążenie mam nadzieje, że wystarczające, bo: śrubka taka jak się obudowę komputera skręca + zaklejenie to szpachlą. Oby to wystarczyło ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mare_K Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 Lepiej zainwestuj w ołowiane ciężarki dla wędkarzy. W jednym pudełeczku masz śruciny od 0,7g do 0,12g w małych kuleczkach. Mój zestaw kosztował 4zł i wystarczy na dłuuuuugo jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł S Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 Za włożyłlem ciężarek wędkarski 5g (kupiłem takie wymodelowane że zwęrzają się ku dziobowi samolotu) i stoi pewnie na swoich 3 kółeczkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz.tur Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 Strata kasy na jakieś ciężarki wędkarskie. Za tą cene można dokupić farbkę a obciążniki zrobić ze starych kuleczek od łożyska. Chyba nie mówicie, że wkładacie dokładnie takie masy jak podaja w instrukcjach..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 Albo jakakolwiek nakrętka M8,M10;jezusicku toć trochę wyobraźni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł S Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 Sory pomyłka to były dokładnie dwa gramy. Ja obciążam na oko a nie jak piszą w instrukcji. A ciężarki to miałem jeszcze po starym hobby mojego wujka, leżały sobie lata w skrzynce to je zaadaptowałem do swoich celów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilbopl Napisano 21 Listopada 2010 Autor Share Napisano 21 Listopada 2010 Ostatnie warsztatowe foto, Iskra niebawem w galerii: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 Wydaje mi się, że masz za szybkie tempo. Mógłbyś pokusić się o dorobienie tylnej sciany w kokpicie i pomalowanie burt, bo tak jak jest będzie to wyglądać nieładnie w skonczonym modelu. Jeszcze jedna rada przed maalowaniem. Po wyszlifowaniu wszystkich szpachlowanych miajsce pomaluj je delikatnie pędzelkiem. Zobaczysz, czy nie trzeba gdzieś szpachlować i szlifować jeszcze raz. Trochę wiecej pracy nad modelem pozwoli Ci osiągnąć o niebo lepsze efekty niż praca ww akordzie. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 Ostatnie warsztatowe foto, Iskra niebawem w galerii Oczywiście, Twoja sprawa kiedy kończysz relację warsztatową, ale do galerii to jeszcze modelowi trochę brakuje... (i nie mówię tu o malowaniu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
re-zone Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 Na co jeszcze warto zwrócić uwagę tutaj - proponuję popracować troszkę nad zmniejszeniem grubości ścian bocznych w kokpicie - kole w oczy - zwłaszcza w starych odlewach grubość na krawędziach, która w skali 1:1 dawałaby w tym przypadku pół łokcia - nie spotkałem tak pancernych powłok.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi