Mirek66 Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 Witam . Dość długo trwała ta budowa ale czasu nie za wiele było Tradycyjnie mógł być lepszy ale jestem zadowolony ze nie wyszedł gorszy . Wstawiam dużą ilość fotek aby można było wychwycić babole które ja nie dostrzegłem . Zapraszam do oglądania oraz komentarzy tych pozytywnych oraz krytycznych które tez są potrzebne . Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 Jestem pierwszy Co tu powiedzieć, no... dobra robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 21 Listopada 2010 Autor Share Napisano 21 Listopada 2010 Dzięki Bartku sam wiesz że bez twojego archiwum IDF na forum było by cienkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 Witaj Mirek!! Konkrety: 1. Na plus na pewno ogólne wykonanie modelu (szczegóły typu gumy na końcu błotników, szpila w dodatkowych ogniwach gąsienic, podstawka, lansik dowódcy ), genialny wash (sprężyny wyglądają świetnie). 2. Na minus moim zdaniem działa preshading. Moim zdaniem jest za mocny. Generalnie ja nie jestem zwolennikiem tej techniki, więc może dlatego mnie to razi. Wydaje mi się też, że kolor bazowy wyszedł chyba trochę za żółty. Być może to kwestia zdjęć. Nie przejmuj się jednak tym, bo Ty przynajmniej dojechałeś z modelem do końca. Ja się nie mogę ogarnąć z zaczętymi warsztatami. :P Podsumowując -świetna robota, bo szczegóły bardziej przyciągają moją uwagę niż preshading. Widzimy się już wkrótce w projekcie grupowym z Merkavy III. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 Witam! Wymiatasz Kolego tą Merkawą! Na minus moim zdaniem działa preshading Gdzieee taaaam! Preshading jest super! Modelik jest przez to strasznie plastyczny i wyrażny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreeN Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 Piękny model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 ...mnie również "przedcieniowanie" przypadło do gustu, jak i cały model zresztą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 Tak patrze na tak dobrze wykonane czołgi że aż sam chyba jakiegoś skleję mimo ze ja cywile sklejam. Jak dla mnie ciekawie to wygląda i bardzo dobrze zrobiony model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 strasznie plastyczny i wyrażny ...I trochę "verlindenowski",przez co nieco nienaturalny,ale to oczywiście moje skromne zdanie.Generalnie dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 21 Listopada 2010 Autor Share Napisano 21 Listopada 2010 Dziękuję koledzy za opinie Marcinie ja inaczej nie umiem i chyba już za późno abym się nauczył , każdy model męczę do chwili aż mi się podoba Adamie można model machnąć na kolor podstawowy beż męki za 1 godzinę i z głowy problem zabawy z olejami i etc ... tylko czy to będzie model czy zabawka ? ja wolę aby wyglądał trochę sztucznie ale żeby był podkreślony każdy detal który jest spłaszczony na modelu . Co do żółtego to sprawka pigmentów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scros Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 Gratuluje ładnego modelu - malkontentów nie słuchaj, tak trzymaj dawaj fotki kolejnych. "... można model machnąć na kolor podstawowy beż męki za 1 godzinę..." I tu cię popieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 Mirku,nie do końca mnie zrozumiałeś,chodziło mi o naturalność modelu.Zresztą ja wolę aby wyglądał trochę sztucznie,i tak to postrzegam patrząc na zdjęcia oryginałów.Cenię sobie Twój warsztat,którym niewielu może się pochwalić i jest bardzo trudny do osiągnięcia (wiadomo jak trudno jest pracować z olejami).Jeszcze raz gratulacje.Pozdrawiam. malkontentów nie słuchaj, Czytaj ze zrozumieniem,to nie jest malkontenctwo a raczej nieco inne postrzeganie rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 jeszcze szukam szczęki A preshading działa na korzyść modelu, mam nadzieje że kiedyś osiągnę choćby podobny poziom jak Twój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 I fantastycznie wykonane kapcie. Zero rdzy, tylko zużycie i kurz. Rewelacja. Resztę już napisali poprzednicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 22 Listopada 2010 Share Napisano 22 Listopada 2010 Tego kurzu moim zdaniem trochę mało ,smaczku dodaje częściowo odsłonięty układ jezdny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 22 Listopada 2010 Share Napisano 22 Listopada 2010 Wspaniale wykonana Merkavka Wielkie Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldeczek Napisano 22 Listopada 2010 Share Napisano 22 Listopada 2010 Świetnie wykonany model. Z kąd wziołeś tyle tobołków? Lubie taki sposób modelowania:) Brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi