Gościu Napisano 10 Grudnia 2010 Share Napisano 10 Grudnia 2010 Warszawa, Wola, sierpień1944 r. Po nie udanej próbie rozwałki punktu oporu goliatem została wysłana grupa WH, by dokończyć za niego dzieła. Brak amunicji zmusza naszych do walki tym, co zostało. Akurat mojemu bohaterowi to nie przeszkadza, w tej roli czuje się jak ryba w wodzie. Piwnice - czyli miejsca, których najeźdźcy boją się najbardziej. Zarys wstępny scenki: Figurki to składaki LP,DML, MB Goliat DML Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 10 Grudnia 2010 Super Moderator Share Napisano 10 Grudnia 2010 Piwnice - czyli miejsca, których najeźdźcy boją się najbardziej.Moim zdaniem przymiarka zbyt wysoka - ale to dopiero szkic więc nie jest za późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 10 Grudnia 2010 Share Napisano 10 Grudnia 2010 zapowiada sie ciekawie kibicuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 10 Grudnia 2010 Share Napisano 10 Grudnia 2010 zapowiada sie ciekawie kibicuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 10 Grudnia 2010 Share Napisano 10 Grudnia 2010 No Rafał, pomysł nieziemsko ciekawy. Sam dzięki temu podsunąłeś mi pomysł, na małą ale efektowną winietkę z powstania Zresztą z budową czegoś o tematyce powstańczej myślę już od dłuższego czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 10 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2010 Uwzględniając grubość podłoża jakie dodam, przekrój stropu który zejdzie w dół nad głowy figur i stare budownictwo ...byłbym ostrożny . Na chwile obecną figury sa m/w 180cm w 1;1 prawie x2 wyjdzie 3,60 - od dechy do dechy. Finalnie zostanie ze 2,40 ? Na razie nie ma co kombinować, i tak kształt się wyrobi w czasie prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 10 Grudnia 2010 Share Napisano 10 Grudnia 2010 Wreszcie cuś swojskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 12 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2010 Lekki postęp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 12 Grudnia 2010 Share Napisano 12 Grudnia 2010 Mur i otynkowanie - świetne, jednak strop wydaje mi się zbyt gruby, jest prawie wysokości człowieka? Wygląda jak strop bunkra, a nie piwnicy. Ale pomysł super. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 12 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2010 Ma 2cm z hakiem, na nasze wychodzi 70-80cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 13 Grudnia 2010 Share Napisano 13 Grudnia 2010 Bardzo zacna tematyka, spora dynamika scenki i całkiem niezłe początki. Będę gorąco kibicował Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 13 Grudnia 2010 Share Napisano 13 Grudnia 2010 RJ, możesz polecić jakieś fajne strony o goliacie w sieci? Jak do tej pory kiepsko z moim szukaniem, pewnie źle się staram :/ ...Pozdrawiam i czekam na ciąg dalszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 13 Grudnia 2010 Share Napisano 13 Grudnia 2010 A figurka tego chłopca jest kupna czy dodatek we własnym zakresie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 14 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2010 Lord, poszukaj na odkrywca.pl - jest sporo o nich i borgwardach Michał, kupna. Rozrzuciłem wszytko, co uważałem za "niezbędnik" punktu oporu. U góry natomiast zwaliłem to i owo pod resztki muru - zostawiając miejsce dla dzieciaka: Teraz kolorowania ciąg dalszy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 15 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2010 Awantur mistrze tak wyciapani: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 16 Grudnia 2010 Share Napisano 16 Grudnia 2010 Fajna scenka z tymi figurkami wyjdzie. Brakuję tylko krwi koło szyi szkopa, może spróbuj zrobić tak samo jak ten odprysk kałuży tak jak w poprzedniej Twojej dioramie. Będzie jak kadr z filmu Rodrigueza . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 16 Grudnia 2010 Share Napisano 16 Grudnia 2010 i krwawe ciapki na ścianie - będzie jak w "kill billu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 16 Grudnia 2010 Share Napisano 16 Grudnia 2010 Ja bym jednak nie bawił się w krwawą jatkę gdyż tak jak to trafnie ujął kolega FAZZY_bez_humoru, nie jest to film Tarantino. Ja natomiast pomyślałbym o przynajmniej lekkim przybrudzeniu rąk i podniszczeniu odzienia Powstańca, który jak na walczącego od jakiegoś czasu, wygląda trochę zbyt idealnie. Poza tym wszystko jest na jak najlepszej drodze do kolejnego hiciora w Twoim wykonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JARD Napisano 16 Grudnia 2010 Share Napisano 16 Grudnia 2010 Pomysł na winietę rewelka. A i wykonanie mi się bardzo podoba, choć sądząc po tytule myślałem, że powstaniec likwiduje menela od Kamińskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 16 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2010 Wklejeni: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 17 Grudnia 2010 Share Napisano 17 Grudnia 2010 Niesamowita sprawa...sam sobie nieskromnie przyznam, że dwa posty temu miałem rację...będzie hicior... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 17 Grudnia 2010 Share Napisano 17 Grudnia 2010 Ale z tymi prętami zbrojeniowymi - przesadziłeś trochę . Za bardzo odciągają uwagę od scenki. Zostaw te po bokach, na ślepych ścianach niech sobie wiszą, ale od frontu je koniecznie poprzycinaj i naprostuj. Teraz wyglądają jakby były równiutko obrane z betonu. Poza tym za gęsto je dałeś, w tamtych czasach nawet mosty rzadziej zbrojone były. Jeśli mogę Ci doradzić, kilka - kilkanaście prętów w dwóch rzędach, górą i dołem wystarczy. Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erolek Napisano 17 Grudnia 2010 Share Napisano 17 Grudnia 2010 Coraz lepiej Ci wychodza figuranci. Osobiscie nie jestem na 100% przekonany to tego zelbetowego stropu, ale to moze tylko moje zawodowe zboczenie. Jakies sklepienie moze jakis inny stalowo-ceramiczny. Co do umiejscowienia pretow to przedmowca sie wypowiedzial. Ale o tak czepiajac sie na sile drobiazgow. Calosc robi wrazenie. W dodatku wyciagniecie 3-go wymiaru jest swietnym kompozycyjnym zabiegiem. Pozdrawiam Eryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 17 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2010 Dzięki koledzy. Pomimo uwag jednak zostanę przy swoim. Nie chcę zmieniać czegoś na siłę, jeśli ma mi się to później nie podobać. To taka luźna interpretacja obrazu jaki powstał po przeczytaniu pewnego opowiadania. Przy kolejnym tego typu projekcie zadam pytania odnośnie konstrukcji, budowy. Mam nadzieję, że się nie obrazicie - ale taka ma wola , galeria za chwilkę. Dzięki raz jeszcze za pomoc, do następnego. RJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erolek Napisano 17 Grudnia 2010 Share Napisano 17 Grudnia 2010 Alez oczywiscie -to w koncu Twoj autorski projekt, a nie diorama zbiorowa Modelwork. Ja tylko moge ewentualne swoje uwagi wyrazic. Sa wybitnie subiektywne, a czy sie do nich zastosujesz, czy nie, to juz sprawa zupelnie odmienna. Mysle, ze na tym polega cala idea prezentacji warsztatu na forum publicznym. Ktos cos pokazuje, a ktos inny wyraza swoja opinie,albo sugestie. Poza tym - zelbeowy strop w latach 30-tych bledem nie jest. Pozrawiam Eryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi