SamP Napisano 15 Stycznia 2012 Share Napisano 15 Stycznia 2012 Nie zapominajmy, ze jest to szalupa ratunkowa, więc kolor czerwony jest jak najbardziej na miejscu ze względu na widoczność na morzu. Teoretycznie podczas wojny obowiązywało prawo morskie, więc powinno się dać rozbitkom szanse na uratowanie życie a przez kogo to już inna para kaloszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 15 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2012 Pytam, bo we wszystkich instrukcjach do okrętów, nakazują malować wnętrze szalup w kolorze drewna lub pokładu (dla spełnienia wymogów kamuflażu. Dlatego nie wykluczam, że czerwony kolor jest spełnieniem aktualnych wymogów BHP (w końcu jest to pływający w rejsy wycieczkowe okręt). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 15 Stycznia 2012 Share Napisano 15 Stycznia 2012 Podejrzewam że szalupa została przemalowana by spełniać obecne normy w czasie wojny taki kolor zwracałby na siebie uwagę chyba ze szalupy były pod plandeką w czasie rejsu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 15 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2012 Nie tylko nie pod plandeką, ale nawet nie na podstawach, a już za burtą, przygotowane do wodowania Jeśli więc nie były malowane na czerwono, to które elementy były drewniane, a które metalowe? Chodzi mi o główną skorupę, jaki to był materiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no.tips Napisano 15 Stycznia 2012 Share Napisano 15 Stycznia 2012 Fantastyczne budowanie. Bardzo się to przyjemnie ogląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 15 Lipca 2012 Autor Share Napisano 15 Lipca 2012 3 calówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 12 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2012 Czas odkurzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZKUTNIK Napisano 15 Grudnia 2012 Share Napisano 15 Grudnia 2012 Ahoj! Piękne odświeżenie - na co dzień bliższe są mi modele kartonowe, ale na plastiki również zerkam od czasu do czasu - zwłaszcza na te bez luf. Szalupy pomalowane były na kolor szary. Elementy drewniane (ławki, wiosła, gretingi ) pomaluj w kolorze drewna. Pokrowce również były szare. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 16 Grudnia 2012 Share Napisano 16 Grudnia 2012 No maestro to będzie coś pięknego, nie ma to jak zabrać się za prezenty dla samego siebie. Ja to byłem niegrzeczny i figę dostanę chyba że zestaw klasyczny kapcie , dezodorancik i skarpetki.Szykuje się piękny modelik,zostaję wiernym kibicem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 25 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2012 Brezent na łodziach z hydraulicznej, teflonowej taśmy uszczelniającej (wszędzie dostępnej) raz wychodzi lepiej, raz gorzej...trzeba ćwiczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 30 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 30 Grudnia 2012 Super Moderator Share Napisano 30 Grudnia 2012 Matko - lecisz z tymi modelami jak dziki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 30 Grudnia 2012 Share Napisano 30 Grudnia 2012 Marcin ma rację, tempo oszołamiające Już się pogubiłem w tych wszystkich warsztatach hehe... Ale jest na co popatrzeć Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 30 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2012 Matko - lecisz z tymi modelami jak dziki Marcin ma rację, tempo oszołamiające Wiecie...koniec roku, czas podsumowań, co masz zrobić jutro zrób... i takie tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 30 Grudnia 2012 Super Moderator Share Napisano 30 Grudnia 2012 Matko - lecisz z tymi modelami jak dziki Marcin ma rację, tempo oszołamiające Wiecie...koniec roku, czas podsumowań, co masz zrobić jutro zrób... i takie tam Pracujesz nad roczną statystyką czy jak..... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 31 Grudnia 2012 Share Napisano 31 Grudnia 2012 Ma Rhayader parę dni wolnego przez święta i dosłownie rozsadza nam forum modelami Tylko jeść nie zapomnij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 1 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2013 Ma Rhayader parę dni wolnego przez świętaTaaa...też mi wolne...w wigilię pracowałem, a w sylwestra byłem w domu o 18.40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 11 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2013 To nie będzie 'czysty' statek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 Bardzo ciekawy warsztat. A fakt, że nie będzie to czysty statek, cieszy mnie bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 29 Października 2013 Autor Share Napisano 29 Października 2013 Postawiłem na pokładzie burtowe stanowiska oerlikonów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 10 Listopada 2013 Autor Share Napisano 10 Listopada 2013 Podorabiałem bloczki i zacząłem walkę z olinowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 12 Listopada 2013 Share Napisano 12 Listopada 2013 WOW, ale fajniutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZzB Napisano 12 Listopada 2013 Share Napisano 12 Listopada 2013 Te wielowarstwowe bloczki autentycznie mi się podobają Niby drobiazg. Ale wśród takich drobiazgów rodzi się magia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 22 Listopada 2013 Autor Share Napisano 22 Listopada 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 22 Listopada 2013 Share Napisano 22 Listopada 2013 Z czego ten brezent na skrzyniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi