Moses Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 W którymś numerze Super Modelu przy okazji jakiejś dioramki była dokładnie opisana ta metoda. Jak by co służę skanem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 6 Lutego 2011 Autor Share Napisano 6 Lutego 2011 W którymś numerze Super Modelu przy okazji jakiejś dioramki była dokładnie opisana ta metoda. Jak by co służę skanem To ja bardzo poproszę i dziękuję z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 8 Lutego 2011 Autor Share Napisano 8 Lutego 2011 Walczyłem wczoraj z blaszkami..... Słowo walczyłem jak najbardziej pasuje do zestawu Eduarda. Lutowanie tego to masakra jakaś , najpierw szlifować trza czarną oksydę ,żeby chwycił lut . Bez tego ani , ani. Nie muszę wspominać ,że szlifowanie elementów wielkości co najwyżej łepka od szpilki za fajne nie jest........ Oczywiście kilka części podczas procesu zaginania zrobiło radosne "brzdęk" i poleciało w kosmos , czytaj dywan:( Najgorsze było blaszkowanie km-u. Ale jakoś koło 3 nad ranem zakończyłem zabawę. W sumie zostaje do zrobienia zawieszenie plus szykowanie gęsi. I tu mam problem, bo to co jest w zestawie odbiega "lekko" od czegokolwiek co jeździło podczas II WŚ. Kupowanie natomiast zestawu z Taski czy AFV przekracza cenę tego Ronsonka:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 8 Lutego 2011 Share Napisano 8 Lutego 2011 Witam! Kup gumisie AFV http://www.jadarhobby.pl/afv-club-af35099-t62-track-for-m4-vvss-135-p-20069.html Są doskonałe i idealnie kleją się zwykłym cementem. Można je bez problemu skrócić i kosztują tylko 23 PLN. Zresztą zobacz w moim warsztacie jak sobie poradziłem. http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?t=23466&start=30 Albo powalcz z gąskami z zestawu. Ładnie się doginają nad parą z czajnika. Można je tak podoginać, że praktycznie będą leżeć na kołach bez jakichkolwiek naprężeń. Pooglądaj moje galerie, jest tam kilka ronsonów z gumisiami Italeri. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 8 Lutego 2011 Autor Share Napisano 8 Lutego 2011 Ehh dałem się skusić:P gąski zamówione. Podejmę walkę z zawieszeniem od italki , choć jak na to patrzę to podobna jakość by była jakbym siekierką z drewna sobie wystrugał Pozdrawiam Nie no załamałem się to zawieszenie od italki wygląda jak rzeźbione patykiem w stolcu Koła napinające to jakiś żart jest normalnie. Coś czuję ,że za szybko do malowania nie przejdę i pewnie znowu nowe pudełko rozgrzebię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 2 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2011 No dobra prawie zakończyłem stuga, uzbierałem trochę eci peci i jak zwykle w tajemnicy zakupiłem zawieszenie i graty od legenda więc czas dalej pomęczyć shermanopodony twór od Italki:P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 2 Kwietnia 2011 Share Napisano 2 Kwietnia 2011 Witam! No ładnie! Coraz ładniej...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek Napisano 3 Kwietnia 2011 Share Napisano 3 Kwietnia 2011 Poprawiałeś też spód kadłuba? Ten od Italeri jest około M4A1. Robiłem kiedyś Jacksona Italeri i zmieniałem śrubowaną pokrywę w dnie na wiekszą. pozdro, L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 3 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2011 Witam. Nic w płycie podłogowej nie poprawiałem, ten model generalnie jest z gatunku "około" Zamontowałem zawieszenie, trzeba przyznać ,że trzeba się nagimnastykować z produktem od AFV. Dużo wycinania, szlifowania i innych tego typu robótek modelarskich:P Generalnie w większości modeli zawieszenie to chyba najgorszy etap składania (nie licząc blaszkowania). I teraz mam pytanko jaki kolor bazy?? Poniżej to czym dysponuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 3 Kwietnia 2011 Share Napisano 3 Kwietnia 2011 Witam! Bazowy to na pewno olive drab No 9 . Po naszemu FS 595B lub najlepiej FS 34087. Czyli maluj olive drab, bo i tak to nie ma wiekszego znaczenia, ponieważ te odcienie strasznie szybko blakły i przybierały odcienie brązowożółte, a nie ciemnozielone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 3 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2011 Będzie olive drab ,a do tego czarne i brązowe placki:) Tak jak tu: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 3 Kwietnia 2011 Share Napisano 3 Kwietnia 2011 Podpatruję i mi się podoba, bardzo ... trza se takie fundnąć o! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 2 Maja 2011 Autor Share Napisano 2 Maja 2011 Witam znalazłem trochę czasu i coś tam zmajstrowałem. Generalnie model przygotowany do psucia farbkami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messershmitt1996 Napisano 2 Maja 2011 Share Napisano 2 Maja 2011 Mam pytanie... po co to drewno? Jak już ktoś pytał to sorki , nie doczytałem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 2 Maja 2011 Autor Share Napisano 2 Maja 2011 Coby miny magnetyczne się burt nie imały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 2 Maja 2011 Share Napisano 2 Maja 2011 Mam pytanie... po co to drewno? Jak już ktoś pytał to sorki , nie doczytałem! Miny magnetyczne nie trzymają się drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messershmitt1996 Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 Taki prostszy Zimmerit Dzięki za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 Skąd pomysł na połaczenie na wieży gwoździ i osłony z siatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 żeby miny się nie imały ;) na gwoździu się przebiją a z siatki spadną przez oczko !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 3 Maja 2011 Autor Share Napisano 3 Maja 2011 Pomysł ,że tak się eufemistycznie wyraże z dyni :P Wstałem dziś z mocnym postanowieniem ,że coś ronsonka ruszę. Jak postanowiłem tak zrobiłem:P Wyszło , jak wyszło. Zawsze mogło być lepiej, choć biorąc pod uwagę ,że maskowałem zwykłą plasteliną to chyba najgorzej nie jest. Wygląda aktualnie jak wyżej i teraz mam problem wg schematu (tego od kalek) pojazd powinien mieć jeszcze plamki brązowe Ale jakoś na żadnym opracowaniu nie widziałem shermanów z nad Pacyfiku w trójbarwnym camo. No to jak ? psikać te plamki brązowe, czy "dać se luz"? btw. pierwszy raz bawiłem się farbkami lifecolor i muszę powiedzieć , że super się nimi mazia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 Witam! Plamki brązowe psikać! Za moment niczym innym nie będziesz chciał malować tylko Lifecolorem . Ja pomalutku zmieniam paletę na Lifecolor. Chyba nie ma nic lepszego do malowania (nie malowałem Gunze, więc muszę kupić jakiś kolorek. Ale nie sadzę aby był lepszy od Lifecolor) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 3 Maja 2011 Autor Share Napisano 3 Maja 2011 Malowałem od zawsze gunze i maluje się super ale przez ten zapach żona mi prawie walizki spakowała Próbowałem też vallejo ale jakoś do aero mi nie leżą, używam ich do pędzlowania. Mam też w składziku kilka tamiyek (wiele osób je poleca i nazywa najlepszymi na świecie). Lifecolory kryją jak gunze i nie śmierdzą i to jest ewidentnie ich mocną stroną, poza tym mają zestawy tematyczne , co ułatwia w sumie wybór. Wracając do shermanka. Teraz będą filtry, washe, Akowidła i co tam jeszcze mi na myśl przyjdzie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 Wspaniały zaiste wspaniały ... jedziesz dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 22 Maja 2011 Autor Share Napisano 22 Maja 2011 Popsułem co nieco. Detale będą jeszcze malowane i są przyklejone na sucho (tobołki). Podrapałem trochę lakier ale nie za dużo. Amerykanów farba się trzymała mocniej jakoś. Z pędzla wygryzmoliłem napis , bo jakoś 40zł za kalki dawać mi się nie widzi. I w sumie jestem zadowolony, bo tak naturalistycznie wyszło :P Teraz w planach przetarcie pilnikiem z lekka dech z napisami , jakieś filtry brązowawo-pomarańczowe, może też zielonkawy jakiś trachnę , następnie wash i kurzenie. Zastanawiam się nad bierdronką. Pozdrawiam btw. jakim kolorem pomalować lampy ,żeby to szkło przypominało?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 Witam! Miodzio malowanie! jakim kolorem pomalować lampy ,żeby to szkło przypominało?? Srebrem pomaluj. Potem bezbarwny gloss i napuść czarnej rozwodnionej farby ( taki malutki wash). Na końcu jeszcze raz bezbarwny gloss. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi