kornik_69 Napisano 7 Kwietnia 2008 Share Napisano 7 Kwietnia 2008 Jeśli tylko relacja jest merytorycznie i praktycznie przydatna to niech i będzie uzupełniana co dwie minuty. Sam chciałbym znaleźć tyle czasu i zaparcia by uzupełniać moje tak często... Póki co jesteś na bardzo dobrej drodze do fajnie wykonanego modelu. Oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 7 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2008 eśli tylko relacja jest merytorycznie i praktycznie przydatna... A jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 7 Kwietnia 2008 Share Napisano 7 Kwietnia 2008 Moim zdaniem tak. Zabrałeś się za model,który potrafi doprowdzić do szewskiej pasji,ale nie skarżąc się, pytasz o to czy o tamto i to tworzy z tej relacji prawie mały tutorial. To jest dobre podejście bo można na tej podstawie się czegoś dowiedzieć i zobaczyć całkiem dobrą fotorelację. Nie jest to może szczyt marzeń kogoś kto szuka info jak zbudować Spitfire'a Mk.I,ale napewno można z twojej relacji skorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 7 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2008 Nie jest to może szczyt marzeń kogoś kto szuka info jak zbudować Spitfire'a Mk.I Bo ja nie chcę brnąć w waloryzacje takiego bydlaka, jeszcze od Airfixa Fajność modelu będzie polegać na wielkości Fajnie że nie masz o moim modelu najgorszego zdania:) Kurde... a ty to kim jesteś, że tak sie znasz na samolotach z tego okresu? Masz naprawdę bardzo bogaty zasób wiedzy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 7 Kwietnia 2008 Share Napisano 7 Kwietnia 2008 Czytać,czytać i jeszcze raz czytać...badać i przeglądać fotografie. Ja żadnym znawcą nie jestem...tylko historykiem-pasjonatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 7 Kwietnia 2008 Share Napisano 7 Kwietnia 2008 pytasz o to czy o tamto i to tworzy z tej relacji prawie mały tutorial No przynajmniej tobie odpowiadają... Kurcze nie mówię, że ta twoja relacja jest zła. Po prostu różnimy sie w pewnych aspektach jej prowadzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 7 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2008 Rozumiem i nie mam Ci za złe Twojej opinii oraz wygłaszania jej tutaj - powiem więcej! Dobrze, że mi to powiedziałeś! Powiedz mi jeszcze co Ci się konkretnie nie podoba, a spróbuję pogodzić "nasze aspekty prowadzenia relacji", by i Tobie odpowiadały Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 7 Kwietnia 2008 Share Napisano 7 Kwietnia 2008 Rozumiem i nie mam Ci za złe Twojej opinii oraz wygłaszania jej tutaj - powiem więcej! Dobrze, że mi to powiedziałeś! Powiedz mi jeszcze co Ci się konkretnie nie podoba, a spróbuję pogodzić "nasze aspekty prowadzenia relacji", by i Tobie odpowiadały Pozdro To chyba ja powinienem brać przykład z twoich relacji bo cieszą się większą popularnością ranżada: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 7 Kwietnia 2008 Share Napisano 7 Kwietnia 2008 Kurcze nie mówię, że ta twoja relacja jest zła. Po prostu różnimy sie w pewnych aspektach jej prowadzenia. To chyba ja powinienem brać przykład z twoich relacji bo cieszą się większą popularnością Nie do końca rozumiem o co chodzi Jak już powiedziałem nie wazne jak prowadzi się relację, wazne jest tylko to,aby inni (zwłaszcza młodzi) modelarze mieli z niej pożytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 16 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2008 Zrobiłem swój pierwszy w życiu preshading, chyba nie jest tak źle... chciałbym tylko ładnie położyć warstwy kamuflażu... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 21 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2008 Położona warstwa "RAF Sky Type S" na spód samolotu: Niestety za wskutek jakiegoś błędu w konfiguracji sprzętu i konsystencji farby (no i sposobu malowania) MIAŁEM kaszkę na modelu (znowuuu). Poradziłem sobie z tym papierem 2500 i wodą, a nie zmywaniem farby jak poprzednim razem ( na jednej foce widznieje pudełko z nowym niesklejonym jeszcze bratem, który nie dawno pocztą przyszedł... no w sumie to trochę dano:) : Teraz model czeka na druga warstewkę, która ma zakryć przeszlifowane do gołego plastiku miejsca... aaa tego...no... spieprzyłem owiewkę. Nie wiem co mam zrobić. Chyba będę musiał jakoś zmyć cały Sido z niej, bo odlazł w jednym miejscu od taśmy. Pozdro i liczę na komenty, nie tak jak za poprzednim postem... PS: Bardzo przepraszam za fotki, robiłem je telefonem,mojego Olympusa tata wziął gdzieś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 21 Czerwca 2008 Share Napisano 21 Czerwca 2008 Chyba będę musiał jakoś zmyć cały Sido z niej, bo odlazł w jednym miejscu od taśmy. Do Cleanlux'a wrzuć na chwilę i potem chusteczką zetrzyj. I po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 21 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2008 Wiem, w cleanluxie moczy mi się aktualnie już kilka części, bałem się tylko o el. przezroczyste. Dzięki za wyjaśnienie tej kwestii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 21 Czerwca 2008 Share Napisano 21 Czerwca 2008 A co masz w tym kieliszku?:> Ten RAF Sky Type S taki zielonkawy jest naprawdę czy to wina zdjęć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 22 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2008 Hahaha, model jest większy niż Ci się wydaje, bo to normalna szklanka 250ml, a mam tam wodę która pomaga w szlifowaniu (to nie alkohol) Ta, ten kolor jest minimalnie zielonkawy, jak dorwę aparat to na ogródku zrobię normalną fotkę, po umyciu pyłu z farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 22 Czerwca 2008 Share Napisano 22 Czerwca 2008 TAAAAKI wielki? wow, jakie to ma gabarytu ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 23 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2008 468mm w rozpiętości i 381mm w długości (wg pudełka). Nie wiem gdzie go postawię (ten stoliczek to z IKEA 50cm x 50cm) Pozdro, jutro powinienem mieć chyba normalny aparat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 2 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2008 Model czeka wraz z innymi częściami z innego projektu na pomalowanie. Będzie cieniutka warstewka RAF Sky. Wieczorkiem dostanę aparat to będą zbliżenia. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 Witam. widze ze duzo serca w to wkladasz w nagrode poogladaj jak inni radza sobie z tym samym tematem: http://forum.largescaleplanes.com/index.php?showtopic=9319 POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 1 Września 2008 Autor Share Napisano 1 Września 2008 Cześć, świetna robota w zlinkowanym przez Ciebie "topiku". Tymczasem ja brnę dalej, mam zrobione 90% modelu. Ale jadę z fotami po kolei: Na początku wziąłem sie za pomalowanie spodu i zacząłem maskować: Potem stwierdziłem, że boję się starych kalek więc zmalowałem takie cuś... Domaskowałem... I pierwsza warstwa dark earth na modelu! Siadła idealnie. Jutro postaram się uzupełnić preshading i pomalować drugą warstwę DE, a także zrobić coś z tą nieszczęsną owiewką. Tymczasem lecę do sklepu do pattexa, bo się skończył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 Potem stwierdziłem, że boję się starych kalek więc zmalowałem takie cuś... No i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 2 Września 2008 Autor Share Napisano 2 Września 2008 Myślałem też czy by niebiesko czerwonych kół na skrzydłach nie pomalować, ale nie zrobię takiego szablony z taśmy, więc musiałbym iść do firmy reklamowej żeby mi wycieli na ploterze... z folii. Za dużo roboty. Jak mi się kalki spiepszą to wtedy pójdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Września 2008 Share Napisano 2 Września 2008 Myślałem też czy by niebiesko czerwonych kół na skrzydłach nie pomalować, ale nie zrobię takiego szablony z taśmy Spróbuj wyciać kółka w taśmie cyrklem olfy, niekiedy tak robię i wychodzi nawet ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 2 Września 2008 Autor Share Napisano 2 Września 2008 Mam za wąską taśmę, chyba że bym kupił jakąś folię... ale idąc tym tropem będzie mi już łatwiej iść do firmy reklamowej. Mimo to dzięki za zainteresowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pezetel Napisano 2 Września 2008 Share Napisano 2 Września 2008 Witam. Montex zrobił maski do Spifire Mk V Trumpka w 1:24. "Na oko" kokardy na skrzydła powinny wymiarowo pasować. Tyle, że trzeba kupić cały zestaw Super Mask za około 30 złotych. Małe sprostowanie: Jest też zestaw Super Mask do modelu Airfixa Spifire Mk I, więc będzie jak znalazł. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi