Marek Świderski Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 Marku ciesze sie że Kabina dorwałeś i oczekuję zaj.... efektów Sorki za oftop....... kabina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 naprawdę płakać mi sie chciało przy oszkleniu Czyli słusznie pytałem o te rozczłonkowanie... powodzenia przy ostatnich etapach życzę. Jak rozumiem, malowanie wybrane ? PS- Co to za zielone prochy na fotkach? Cholinex na gardło zdarte przeklinaniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 I preshading który kosztował mnie spodnie (czarna farba radośnie sie na nie wylała ) no cóż straty muszą byc Jest na to sprawdzony sposób, zwłaszcza, że to akryl. Swoje jeansy doprałem zwykłym płynem do naczyń-działa lepiej niż niejeden proszek do prania czy odplamiacz. Czekam na pierwsze kolory kamuflażu, będzie widać wkład włożony w model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 24 Lutego 2011 Autor Share Napisano 24 Lutego 2011 Witam ponownie. Ociagam się strasznie wiem ale malowanie przy zapaleniu oskrzeli nie sprzyja, stąd te prochy Kolor bazowy na swoim miejscu ufff odetchnąłem z ulgą- szpachli nie widać Poszedł drugi kolor - biały. i trzeci kolor duraluminium. Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxek Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 Łączenie oszklenia z kadłubem wyszło Ci bardzo dobrze - najlepiej ze wszystkich sklejonych Hawkeye'ów jakie widziałem. Coś mi się nie widzi wklejana osłona silnika. Swoją drogą - skąd wiedziałeś jaką dać? Ja wertuję zdjęcia i jakiejś specjalnej reguły się nie doszukałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 24 Lutego 2011 Autor Share Napisano 24 Lutego 2011 Piotrze nie ma chyba zadnej reguły. Jeśli chodzi o VAW-112 bo takie masz malowanie w pudle, to stosowano i takie i takie jak widze na fotach, a mi osobiście bardziej pasowały te (takie zboczenie gustu). Pozdrawiam. (edit) Chociażby o ten, bo akurat na tym idealnie widać, w innych zdjęciach pod sporym skosem nie uwidzisz całości rantów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxek Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 A czy nie jest regułą, że zmienioną osłonę silnika mają Hawkeye z ośmiołopatowym śmigłem? Mój będzie takie właśnie miał więc chyba dam osłonę ze wzmocnieniami krawędzi. Przy okazji - takie malowanie przewiduję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 25 Lutego 2011 Autor Share Napisano 25 Lutego 2011 Malowanie jest świetne, widziałem bardzo ciekawe kalki na Alledrogo, ale dokładać kolejna kaske juz mi sie nie chce, swoją drogą wszystkie malowania jakie widziałem na w/w były właśnie do wersji wiecej niz 4 łopaty - skąd wziąłes śmigła w tej wersji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 25 Lutego 2011 Autor Share Napisano 25 Lutego 2011 Kolejny etap prac. Model dostał kolorek czerwony i wziąłem sie za maskowanie pod ostatni kolor - czarny. Nauczony doświadczeniem i wiedzą jaki odkurz zostawia kolor czarny i ile trzeba sie później nap..... żeby go usunać zawsze maskuje cały model żeby w/w nie było. Kolor czarny na statecznikach wykonuję z konieczności tego iż kalkomanie hobbyboss dał tylko na górne i dolne cześci "płetw" - resztę trzeba domalować Maskowanie, które zajeło 1,5 h Pomalowane. Po zdjęciu masek całosć, a w szczególności nosek "psa pluto " wymagał korekty pędzlem retuszerskim - nie potrefie maskować owali I spód z wspominanym kolorem czerwonym. to teraz sido i kaleczki C.D.N Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 26 Lutego 2011 Autor Share Napisano 26 Lutego 2011 z konieczności tego iż kalkomanie hobbyboss dał tylko na górne i dolne cześci "płetw" - resztę trzeba domalować Oczywiście chodzi o Kinetic-a - mój babol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxek Napisano 26 Lutego 2011 Share Napisano 26 Lutego 2011 skąd wziąłes śmigła w tej wersji ? Z zestawu Italeri. Kolega z Forum mi sprezentował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 28 Lutego 2011 Autor Share Napisano 28 Lutego 2011 Farciarz znając życie to Italerka dodała ramke i można dwie wersje zrobić . Dalszy etapik prac. Model dostał błysk - schnie i czeka na kalomanie. W miedzy czasie zająłem sie skrzydłami i całą resztą. Preshading i malowanie. Zastanawiam się nad wykończeniem. Washa nie będzie bo nie pasuje tutaj, ale nie wiem co zrobić - zastanawiam się czy zostawic błysk widoczny na więkrzości zdjęć (zdjęcia zazwyczaj odpicowanych egzemplarzy) czy jak to ma miejsce na morzu(oceanie) zrobić satynę lub mat (mat tu najbardziej by mi pasował - słońce i sól). Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darthjacek Napisano 28 Lutego 2011 Share Napisano 28 Lutego 2011 Stawiam na mat Może mi się tylko wydaje ale czerwień na tych skrzydłach jest nieco inna iż na fargmentach już przymocowanych do kadłuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 1 Marca 2011 Share Napisano 1 Marca 2011 Farciarz znając życie to Italerka dodała ramke i można dwie wersje zrobić . Dalszy etapik prac. Model dostał błysk - schnie i czeka na kalomanie. W miedzy czasie zająłem sie skrzydłami i całą resztą. Preshading i malowanie. Zastanawiam się nad wykończeniem. Washa nie będzie bo nie pasuje tutaj, ale nie wiem co zrobić - zastanawiam się czy zostawic błysk widoczny na więkrzości zdjęć (zdjęcia zazwyczaj odpicowanych egzemplarzy) czy jak to ma miejsce na morzu(oceanie) zrobić satynę lub mat (mat tu najbardziej by mi pasował - słońce i sól). Wcześniej widzimy na zdjęciu osłonę anteny radaru - jest gładka . W modelu ma podział zewnętrzny - Jaka będzie w Twoim modelu ? Element konstrukcujny jest na tym etapie pracy do poprawienia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 1 Marca 2011 Autor Share Napisano 1 Marca 2011 O co chodzi knkretnie wytknij palcem proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 1 Marca 2011 Share Napisano 1 Marca 2011 zrobić satynę lub mat (mat tu najbardziej by mi pasował - słońce i sól). Pokombinowac z gruboscia lakieru bezbarwnego, mysle ze jak sie pobawisz [gdzies na boku] to uzyskasz efekt podobny do tego na mojm Hornecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 1 Marca 2011 Share Napisano 1 Marca 2011 O co chodzi knkretnie wytknij palcem proszę Jak pisałem też czeka na mnie E-2C , śledzę Twój warsztat – co jest fajne bo nie trzeba pewnych zagadnień odkrywać , dysponujemy podobnymi zdjęciami no i taką samą bazą wyjściową – modelem bo jest jedyny( tu mowa o plastiku – bazowo kinetic ) Talerzyk- radar jest gładki z delikatnymi podziałami wgłębnymi , popatrz na fotkę z wcześniejszego postu. Podpatrz model wcześniejszy Żywiczną 48’kę , Wiem Kinetic to taki Chiński OEZ-Letochrad ale jest i fajnie wzbogaci kolekcję. Pomyśl i wyobraź sobie gładki dysk ……..czy nie lepiej wygląda . Z poważaniem TB Kurcze tak się zastanawiam normalni ludzie o tej porze pracują i nie powinni mieć czasu na forum. Wiem to z telefonu w sieci a może odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 1 Marca 2011 Autor Share Napisano 1 Marca 2011 Kurcze tak się zastanawiam normalni ludzie o tej porze pracują i nie powinni mieć czasu na forum. Niektórzy pracują w ciekawych systemach godzinowych - ja np pół miesiąca mam wolne a pół rąbie od 9 do 21 (oczywiście nie pod rząd) Zastanowię się nad tą "miską" ale washa i tak nie robię wiec po co obecny trasować . Spróbuję Marku ale mat to u mnie zboczenie - nie lubię połysku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 1 Marca 2011 Share Napisano 1 Marca 2011 Spróbuję Marku ale mat to u mnie zboczenie - nie lubię połysku Ale ja nie kazalem Ci robic tego polyskiem. Nie chce zasmiecac watku wstawiaja swoje zdjecia ale wierz mi moj Hornet jest matowy. I matowym lakierem uzyskalem ten efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 1 Marca 2011 Autor Share Napisano 1 Marca 2011 Spróbujemy Dzisiejszy dzień zacząłem z przeświadczeniem że będą kaleczki. Pierwsze pozytywne zaskoczenie, nikt inny nie robi kalek dla Kinetica tylko sam Fighter Town Decals, więc spodziewałem sie maliny Zawiesć sie nie zawiodłem, kaleczki kładą sie świetnie i świetnie reagują z płynami Microscale. Dwie uwagi dla potomnych: 1) radzę rozczłonkować górną kalke (chodniczek dla obsługi) bo ją zniszczycie, po 4 podejsciach podzieliłem ją na 2 i wtedy jużległa bez problemu. 2) kalki stateczników pionowych są źle zwymiarowane (za małe) polecam kłaść równiutko a braki na górnych krawędziach uzupełnić zwykłą czarna farbą. Kalki położone w 3/4 a zajeło to prawie cały dzień Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 2 Marca 2011 Autor Share Napisano 2 Marca 2011 Post pod postem Kalkomanie nałożone, aktualnie schną, jak dla mnie wyglada całość nieźle . I całość z przymierzonym talerzem też jest bomba Kalkomanie nałożone, ładnie się kładły choć z lenistwa dodam że napisy walkaway mogły by być wydrukowane juz na "chodnikach" a tak najpierw trzeba położyć chodnik a później napisy. Niebawem całość przykryje błyszczącym i bedę werniksował matem. Pozdrawiam. Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 2 Marca 2011 Share Napisano 2 Marca 2011 jak dla mnie wyglada całość nieźle . Dla mnie też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 7 Marca 2011 Share Napisano 7 Marca 2011 Tajest, wygląda dobrze. Teraz to pewnie już z górki. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 7 Marca 2011 Share Napisano 7 Marca 2011 A nie lepiej było te chodniczki itp namalować? Ja osobiście z moim organicznym uczuleniem na kalkomanie bym to malował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 9 Marca 2011 Autor Share Napisano 9 Marca 2011 Witam ponownie, trochę podłubałem w miedzyczasie pracy i obowiazków domowych. Model dostał werniks i "ciapki". Podłubałem także przy drobnicy. Klapy podwozia, golenie, drzwi luku pomalowane, zwashowane, i zabezpieczone - został werniks. Tak dla potomnych - jestem na świerzo po montażu goleni i stwierdzam że przy nowym modelu wkleiłbym golenie zgodnie z instrukcja, tj podczas sklejania połówek kadłuba, strasznie ciężko je później wpasować Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi