tofik Napisano 9 Lutego 2011 Share Napisano 9 Lutego 2011 Kolejny mój modelik. Tradycyjnie "prosto z pudła" . Kalkomanie już siadły nieco lepiej niż AH-1. Ale tym razem był problem ze wciśnięciem ich w te wielgachne linie podziału blach. No i odważyłem się wykonać jakieś tam okopcenia przy pomocy suchych pasteli. Pierwsze koty za płoty jak o mówią Na zdjęciach wyszło niedokładne szpachlowanie krawędzi natarcia prawego skrzydła, nie wiem czemu wcześniej nie rzuciło mi się to w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 9 Lutego 2011 Share Napisano 9 Lutego 2011 Bardzo ładny, zadbany Spitfire. Okopcenia wyszły nieźle. Jakieś zdjęcie spodu może ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barcel91 Napisano 9 Lutego 2011 Share Napisano 9 Lutego 2011 Naprawdę zacnie Ci on wyszedł. Bardzo podoba mi się ten pół-mat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 9 Lutego 2011 Share Napisano 9 Lutego 2011 Śliczny Nie czuje się że to 1/72... Szczerze to chciałbym podobny efekt uzyskiwać w 1/48. Bardzo podoba mi się to, że samolot nie brudzony a jednak nie wygląda sztucznie czy zabawkowo, świetna powłoka malarska. No i pasy inwazyjne, bardzo temu Spitowi w nich do twarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 9 Lutego 2011 Share Napisano 9 Lutego 2011 Bardzo schludnie wykonany Spit! Trochę razi różnica w barwie Sky na znakach kodowych a pasie na kadłubie i stożku śmigła. No i szkoda, że nie w polskich barwach, a jest przeciez z czego wybierać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 10 Lutego 2011 Share Napisano 10 Lutego 2011 Witam Spit wyszedł Ci całkiem do rzeczy. Tak naprawdę ciężko jest się w nim dopatrzeć skali 72. Jest czysty, jest schludny i na pewno będzie stanowił miły element kolekcji. To co mi w nim nie pasuje to pewna niekonsekwencja. Wykonałeś czyściutki samolot, z gładziutkim półmatem, bez śladu obić lakieru, plam oleju i innych śladów eksploatacyjnych, ale zaserwowałeś mu smoliste okopcenia. Trochę to ze sobą nie współgra Drugą rzeczą jest kołpak, który mógłby nieco lepiej przylegać do swojej tylnej części.Szpara wydaje się nieco zbyt duża jak na tę skalę. Te dwie rzeczy nie zmieniają jednak faktu, że model jest bardzo przyjemny w odbiorze i cieszy oko. Wycisnąłeś naprawdę sporo z tej 72-jeczki. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 10 Lutego 2011 Share Napisano 10 Lutego 2011 Ja bym się z takich szczegółów cieszył nawet w 1:32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ricardo Napisano 10 Lutego 2011 Share Napisano 10 Lutego 2011 a czy można wiedzieć jakim lakierem został pokryty??, bo wygląda świetnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 10 Lutego 2011 Autor Share Napisano 10 Lutego 2011 Lakier to matowy Model master. Rozcieńczony w propretorach mniej-więcej 1:1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 11 Lutego 2011 Share Napisano 11 Lutego 2011 CUDO!!!!! Ja przez ciebie się i Nie ma słów, którymi można by opisać ten model. Szacun Witam Spit wyszedł Ci całkiem do rzeczy. Tak naprawdę ciężko jest się w nim dopatrzeć skali 72. Jest czysty, jest schludny i na pewno będzie stanowił miły element kolekcji. To jest 1/72 i to airfix? Tym bardziej szacun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 11 Lutego 2011 Share Napisano 11 Lutego 2011 Model bardzo ładnie i czysto wykonany jednak przydały by się delikatne ślady eksploatacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slusar Napisano 15 Lutego 2011 Share Napisano 15 Lutego 2011 Model jest wykonany po prostu pięknie i bardzo bardzo schludnie, ciężko znaleźć jakiekolwiek niedociągnięcia. Musze się jednak zgodzić z damian70n. Przybrudzenia i ślady eksploatacji byłyby znakomitą kropką nad i. Gratuluję modelu i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 18 Lutego 2011 Share Napisano 18 Lutego 2011 na samolotach sie nie znam bo siedze w pancerce, ale jak widze cos takiego to mysle zeby zaczac robic samoloty :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rercz Napisano 18 Lutego 2011 Share Napisano 18 Lutego 2011 Ładny naprawdę ładny, szczególnie podoba mi się oszklenie, takie czyściutkie i te cieniutkie ramki. Gratulacje A jakbyś jeszcze drut dorobił i parę zdjęć spodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AFI Napisano 18 Lutego 2011 Share Napisano 18 Lutego 2011 Samolot wykonany bomba, ostatnio w MZ widzialem die casta ktory mimo mojego zachwytu nad nim, wygladal duzo gorzej. Uklony w Twoja strone, oby dalej do gory. Pozdrawiam AFI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dewertus Napisano 23 Lutego 2011 Share Napisano 23 Lutego 2011 Gratuluję - śliczny Spit! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 23 Lutego 2011 Share Napisano 23 Lutego 2011 No naprawdę ładny, sugerowałbym nawet fotkę Admina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemas Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 Poproszę o zdjęcia spodu. Poza tym piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi