danielos Napisano 17 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2011 Witam Mam mały problem z olinowaniem , mianowicie jaką techniką ciągnie się linki z ramek nad ogniem ? Próbowałem i nie idzie w ogóle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 17 Czerwca 2011 Share Napisano 17 Czerwca 2011 trzeba ramkę ogrzać równomiernie z każdej strony czyli podczas ogrzewania obracać ją w palcach, stary sposób to taki, że trzymasz ją nad płomieniem pod kątem (wolny koniec w górze), jak ramka zacznie mięknąć i wolny koniec opadać to wtedy okręcasz by ogrzać drugą stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 17 Czerwca 2011 Share Napisano 17 Czerwca 2011 WitamMam mały problem z olinowaniem , mianowicie jaką techniką ciągnie się linki z ramek nad ogniem ? Próbowałem i nie idzie w ogóle Jędrek dobrze pisze, a jak chcesz drugi sposób obczaić to zajrzyj do wątku Macisso (jeden z ostatnich postów) Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielos Napisano 19 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2011 Witam Wszystkich Na dzień dzisiejszy Kgv jest ukończony w 98% muszę jeszcze założyć olinowanie, flagi, i dodać trochę zacieków na kominach itp. Co do washa o którym wspominał Wallace co sądzicie o przejechaniu suchym pędzlem w kolorach np. biały, jasny zółty ? Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 20 Czerwca 2011 Share Napisano 20 Czerwca 2011 Człowieku, wywal te dźwigi!!! Szpecą Króla jak jasna cholera, wyglądają jak dwa wielkie robale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielos Napisano 20 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2011 Człowieku, wywal te dźwigi!!! Szpecą Króla jak jasna cholera, wyglądają jak dwa wielkie robale hehe tylko nie wiem czy gdziekolwiek kupie dzwigi z blaszek dedykowane do tego modelu a samemu zrobić to wątpię czy starczyło by mi cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 20 Czerwca 2011 Share Napisano 20 Czerwca 2011 ... a samemu zrobić to wątpię czy starczyło by mi cierpliwości Jak nie spróbujesz to nie będziesz wiedział a jak się uda w co nie wątpię to radość będzie nieograniczona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nathan Napisano 20 Czerwca 2011 Share Napisano 20 Czerwca 2011 muszę jeszcze (...) dodać trochę zacieków na kominach itp. Przepraszam, a od czego na kominach miałby się pojawić zacieki? Nigdy nie widziałem aby cokolwiek z kominów okrętowych ciekło... Możesz zrobić bardzo delikatne okopcenia u szczytu, np czarnym, suchym pędzlem ale nic poza tym bo to "upiększanie" KGV za bardzo, moim skromnym zdaniem, odbiegnie od rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielos Napisano 20 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2011 muszę jeszcze (...) dodać trochę zacieków na kominach itp. Przepraszam, a od czego na kominach miałby się pojawić zacieki? Nigdy nie widziałem aby cokolwiek z kominów okrętowych ciekło... Możesz zrobić bardzo delikatne okopcenia u szczytu, np czarnym, suchym pędzlem ale nic poza tym bo to "upiększanie" KGV za bardzo, moim skromnym zdaniem, odbiegnie od rzeczywistości. Miałem zrobić okopcenia komina tak jak piszesz ale troche zmieszało mnie to że kgv napędzały turbiny parowe, nie wiem sam czym opalalali te kotły, mazutem czy czymś innym Btw co sądzicie o olinowaniu grubości 0,6mm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 20 Czerwca 2011 Share Napisano 20 Czerwca 2011 Ze 6 razy za grube. Nie za bardzo łapię jaki ma związek napędu turbinowego z okopceniem komina. Przecież parę dla turbin czy maszyny parowej muszą dostarczyc kotły, a te, bez względu na to czym są opalane, węglem czy ropą, kopcą ( no może przy ropie trochę mniej, ale nie jest to znowu aż taka ogromna różnica ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielos Napisano 23 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2011 Olinowanie ukończone ,dokończony leciutki brudzing kadłuba oraz czubki kominów potraktowane matem revella i mogę stwierdzić już zakończenie prac nad królem Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 Uwagi wypisałem wcześniej - zobaczymy jak Ci pójdzie przy następnym modelu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi