Mark666 Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 Witam. Dziś zaczynam nowy projekt -jak w tytule. Do tego przyczepa HANOMAG TRAILER która będzie zamiennie z póżniejszym TYTANEM KRUPP SWL 80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.KOWAL Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 Z tą przyczepką napewno będzie wyglądał znakomicie. Czekam na upy. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 No zapowiada się ciekawy klasyk Mała uwaga - lepiej by było gdybyś najpierw skleił ramę a potem malował bo teraz będziesz musiał usuwać farbę z miejsc w których będziesz kleił elementy. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 13 Lutego 2011 Autor Share Napisano 13 Lutego 2011 No zapowiada się ciekawy klasyk Mała uwaga - lepiej by było gdybyś najpierw skleił ramę a potem malował bo teraz będziesz musiał usuwać farbę z miejsc w których będziesz kleił elementy. Powodzenia! A to taki podkład , kolor na pewno jeszcze się zmieni Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 A obrotnica jest ruchoma? Czekam na aktualizacje. Zapowiada się ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 Powodzenia ! Uwielbiam takie zestawy więc z chęcią na taką relację popatrzę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maacul Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 zasiadam na widowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 13 Lutego 2011 Autor Share Napisano 13 Lutego 2011 A obrotnica jest ruchoma? Czekam na aktualizacje. Zapowiada się ciekawie[/quot Tak obrót 90* No to jutro start Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 No i kolejny fajny model z pod twojej ręki . Nie mogę się doczekać upa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 13 Lutego 2011 Autor Share Napisano 13 Lutego 2011 No i kolejny fajny model z pod twojej ręki . Nie mogę się doczekać upa. He he zobaczymy , to Revell to jestem spokojny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Tak obrót 90* To znaczy że w każdą stronę (lewo, prawo) o 90* czyli łącznie 180* czy łącznie 90* czyli 45* na stronę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 14 Lutego 2011 Autor Share Napisano 14 Lutego 2011 Tak obrót 90* To znaczy że w każdą stronę (lewo, prawo) o 90* czyli łącznie 180* czy łącznie 90* czyli 45* na stronę? Krzychu 126 nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bizon Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Zapowiada się ciekawie, czkam na następne zdjęcia z warsztatu:D Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 16 Lutego 2011 Autor Share Napisano 16 Lutego 2011 No więc pierwsze koty za płoty. Za wiele tego nie ma ale.. Zacząłem od ramy, od wycięcia i posegregowania wszystkich podstawowych części Elementy na jutro i wybór sposobu wykonania podłogi Wybrałem już malowanie cdn......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiwaczek Napisano 16 Lutego 2011 Share Napisano 16 Lutego 2011 Witam. Świetne kolory, i bardzo ciekawy temat. Będę śledził twój warsztat z wielkim zainteresowaniem. Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 19 Lutego 2011 Autor Share Napisano 19 Lutego 2011 Witam. Rama sklejona w 99 % przed podkładem i malowaniem na czarny połysk Kolejna faza budowy to silnik cdn.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 20 Lutego 2011 Share Napisano 20 Lutego 2011 Cześć! Model wygląda na nieźle szczegółowy! Szkoda, że nie ma takiego modelu Jelcza albo stara, bo z takim Bussingiem trudno jest chyba nawiązać kontakt emocjonalny . Już nie wspominając o dokumentacji! Życzę powodzenia w budowie i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 20 Lutego 2011 Autor Share Napisano 20 Lutego 2011 (edytowane) Cześć!Model wygląda na nieźle szczegółowy! Szkoda, że nie ma takiego modelu Jelcza albo stara, bo z takim Bussingiem trudno jest chyba nawiązać kontakt emocjonalny . Już nie wspominając o dokumentacji! Życzę powodzenia w budowie i pozdrawiam Paweł Dokładnie, może tylko z racji historycznej. Dzięki Ta lista może być b. długa 1. Star 20,25,28, 6x6 2 Żubr, Jelcz 315- 318 3. Skoda LiaZ 4. Kamaz itd,itd Edytowane 20 Lutego 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 20 Lutego 2011 Share Napisano 20 Lutego 2011 Coraz lepiej to wygląda , te podwozie jest bardzo fajne takie robione w starszym stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 25 Lutego 2011 Autor Share Napisano 25 Lutego 2011 Małe uaktualnienie Podwozie przed i po podkładzie Felgi podkład, czarny, silber chrome podłoga to na razie tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 25 Lutego 2011 Share Napisano 25 Lutego 2011 Prosz, prosz... Prawdziwe drewno! Idzie dobrze, życze powodzenia dalej i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiwaczek Napisano 26 Lutego 2011 Share Napisano 26 Lutego 2011 Witam. Podłoga to sam "miód". Czekam z niecierpliwością na następne fotki. Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 26 Lutego 2011 Share Napisano 26 Lutego 2011 Bardzo dobrze, że deski wykonałeś każda oddzielnie. Mają dzięki temu różnicę wysokości, wygląda to naturalnie. Myślę że felgi mogłeś zostawić czarne, to zdaje się jednak lata 50', chrom wtedy.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 26 Lutego 2011 Autor Share Napisano 26 Lutego 2011 Bardzo dobrze, że deski wykonałeś każda oddzielnie. Mają dzięki temu różnicę wysokości, wygląda to naturalnie. Myślę że felgi mogłeś zostawić czarne, to zdaje się jednak lata 50', chrom wtedy.? http://4.bp.blogspot.com/_WNQgeePPpVI/SD4IjvWxpJI/AAAAAAAAAFI/5jz9EFyg-Qo/s1600-h/2005-08-27+262.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/85/Buessing002.jpg wzorowałem się na tym-- ale jest problem jak pomalować te czerwone części. Trochę szkoda zapaćkać ten ładny chrom Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 26 Lutego 2011 Share Napisano 26 Lutego 2011 Zdjęcie z 2005 roku, pojazd jest odrestaurowany. W sumie każdy pojazd był kiedyś nowy. Ładnie i czysto malujesz to będzie fajnie wyglądał. Koła małym pędzelkiem, albo maskuj. Srebrne farby są ciężkie w obsłudze i jak naprawdę dobrze nie wyschną, mogą się zmywać z kolejną farbą. Takie mam doświadczenia po humrolu i model masterze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi