Mark666 Napisano 26 Lutego 2011 Autor Napisano 26 Lutego 2011 Zdjęcie z 2005 roku, pojazd jest odrestaurowany. W sumie każdy pojazd był kiedyś nowy. Ładnie i czysto malujesz to będzie fajnie wyglądał.Koła małym pędzelkiem, albo maskuj. Srebrne farby są ciężkie w obsłudze i jak naprawdę dobrze nie wyschną, mogą się zmywać z kolejną farbą. Takie mam doświadczenia po humrolu i model masterze. Ten chrom to całe jaja wyszły. Pojechałem na Kunickiego po lakiery, i po polerowane aluminium do naczep. I dostałem to niby aluminium a w domu okazało się że to taki ładny silber chrome po 5 min. jest już suchy jak pieprz Cytuj
pmroczko Napisano 26 Lutego 2011 Napisano 26 Lutego 2011 Ale i tak tej farby i podobnych nie można polerować, a też trzeba uważać z ich maskowaniem - maska po jakimś czasie może zostawić ślad, którego nie da się usunąć. Życzę powodzenia i pozdrawiam Paweł Cytuj
Truckerek93 Napisano 26 Lutego 2011 Napisano 26 Lutego 2011 Użyj maskola czy czegoś podobnego. Ułatwia sprawę w miejscach w których nie podejdziesz taśmą. I nie zostawia śladu po kleju ;-) Cytuj
Mark666 Napisano 2 Marca 2011 Autor Napisano 2 Marca 2011 Dziś złapałem trochę czasu i trysnąłem podwozie kolorem bazowym , a błotniki po wyschnięciu całości jedną warstwą lakieru bezb. Przygotowałem też silnik do montażu: W kolejnym wejściu postaram się pokazać montaż silnika Cytuj
Krzychu126 Napisano 2 Marca 2011 Napisano 2 Marca 2011 No malowanie jak na moje oko jest jak najbardziej OK W kolejnym wejściu postaram się pokazać montaż silnika Czekam z niecierpliwością Cytuj
paczek1981 Napisano 2 Marca 2011 Napisano 2 Marca 2011 Nic do przyczepki, ładnie i czysto Super modelik żałuje że nie sprawiłem sobie jak miałem okazję Cytuj
Mark666 Napisano 2 Marca 2011 Autor Napisano 2 Marca 2011 Nic do przyczepki, ładnie i czysto Super modelik żałuje że nie sprawiłem sobie jak miałem okazję Dzięki za miłe opinie . Z sinikiem to się Revell za mocno nie popisał-- sporo nierównych powierzchni sporo szlifowania i szpachli. Cytuj
Krzychu126 Napisano 3 Marca 2011 Napisano 3 Marca 2011 Mi też sie kolor podoba, ale jak na razie troche goło wygląda bez tych "gadżetów" wszystkich Cytuj
Mark666 Napisano 3 Marca 2011 Autor Napisano 3 Marca 2011 Mi też sie kolor podoba, ale jak na razie troche goło wygląda bez tych "gadżetów" wszystkich ,Będzie, będzie Cytuj
Truckerek93 Napisano 4 Marca 2011 Napisano 4 Marca 2011 A jak ona jest z silnikiem połączona? Bo to rozwiązanie nie typowe ( jak dla ciężarówki) żeby skrzynia była osobno. Cytuj
tornado Napisano 4 Marca 2011 Napisano 4 Marca 2011 A jak ona jest z silnikiem połączona? Bo to rozwiązanie nie typowe ( jak dla ciężarówki) żeby skrzynia była osobno. Podobne rozwiązanie napędu było w Jelczu 315 - silnik - wał pośredni - skrzynia biegów - wał napędowy - most. Cytuj
pmroczko Napisano 4 Marca 2011 Napisano 4 Marca 2011 Ciekawe, jakie zalety ma takie rozwiązanie? Poza tym silnik i skrzynia wyglądają dobrze, zwłaszcza w połączeniu z tą paletą Doradzałbym delikatne cieniowanie dla zwiększenia realizmu, a poza tym życzę powodzenia w dalszej budowie i pozdrawiam Paweł Cytuj
Mark666 Napisano 5 Marca 2011 Autor Napisano 5 Marca 2011 Ciekawe, jakie zalety ma takie rozwiązanie? Poza tym silnik i skrzynia wyglądają dobrze, zwłaszcza w połączeniu z tą paletą Doradzałbym delikatne cieniowanie dla zwiększenia realizmu, a poza tym życzę powodzenia w dalszej budowie i pozdrawiam Paweł Dzięki Dziś postaram się dokończyć silnik . A paleta to moja produkcja. Cytuj
Truckerek93 Napisano 5 Marca 2011 Napisano 5 Marca 2011 pmroczko lepsze rozłożenie masy xD bo na prawdę nie mam pojęcia po co tak se robi. Cytuj
Mark666 Napisano 6 Marca 2011 Autor Napisano 6 Marca 2011 Silniczek już prawie gotowy... I gotowe serducho.. Zastanawiam się nad ciemno-żółtym kolorem kabiny i skrzyni ładunkowej. Cytuj
skwarciu21 Napisano 6 Marca 2011 Napisano 6 Marca 2011 Bardzo ładny silnik, super wygląda z tym okablowaniem .Teraztylko leciutki wash i będzie super Cytuj
Mark666 Napisano 8 Marca 2011 Autor Napisano 8 Marca 2011 Cześć. Rozpocząłem kompletowanie i pasowanie desek na skrzyni i powalczyłem trochę z kołami Okablowywanie podwozia rozpoczęte -- fotki będą póżniej. Cytuj
Messer Napisano 9 Marca 2011 Napisano 9 Marca 2011 Witam, Na silniku widać miejscami łączenia połówek niektórych elementów - warto to poprawić Co do paki - nie chcesz się skusić na zrobienie z drewna również burt paki - by się to ładnie komponowało z podłogą, więc może warto? Koła bardzo przypadły mi do gusty, jeszcze tylko leciutki wash aby uwypuklić śruby i będzie pięknie. Pozdrawiam i kibicuję. Messer Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi