zmorka Napisano 26 Lutego 2011 Share Napisano 26 Lutego 2011 Ta drewniana podłoga jest przepiękna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 26 Lutego 2011 Autor Share Napisano 26 Lutego 2011 Zdjęcie z 2005 roku, pojazd jest odrestaurowany. W sumie każdy pojazd był kiedyś nowy. Ładnie i czysto malujesz to będzie fajnie wyglądał.Koła małym pędzelkiem, albo maskuj. Srebrne farby są ciężkie w obsłudze i jak naprawdę dobrze nie wyschną, mogą się zmywać z kolejną farbą. Takie mam doświadczenia po humrolu i model masterze. Ten chrom to całe jaja wyszły. Pojechałem na Kunickiego po lakiery, i po polerowane aluminium do naczep. I dostałem to niby aluminium a w domu okazało się że to taki ładny silber chrome po 5 min. jest już suchy jak pieprz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 26 Lutego 2011 Share Napisano 26 Lutego 2011 Ale i tak tej farby i podobnych nie można polerować, a też trzeba uważać z ich maskowaniem - maska po jakimś czasie może zostawić ślad, którego nie da się usunąć. Życzę powodzenia i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 26 Lutego 2011 Share Napisano 26 Lutego 2011 Użyj maskola czy czegoś podobnego. Ułatwia sprawę w miejscach w których nie podejdziesz taśmą. I nie zostawia śladu po kleju ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 2 Marca 2011 Autor Share Napisano 2 Marca 2011 Dziś złapałem trochę czasu i trysnąłem podwozie kolorem bazowym , a błotniki po wyschnięciu całości jedną warstwą lakieru bezb. Przygotowałem też silnik do montażu: W kolejnym wejściu postaram się pokazać montaż silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 2 Marca 2011 Share Napisano 2 Marca 2011 No malowanie jak na moje oko jest jak najbardziej OK W kolejnym wejściu postaram się pokazać montaż silnika Czekam z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 2 Marca 2011 Share Napisano 2 Marca 2011 Nic do przyczepki, ładnie i czysto Super modelik żałuje że nie sprawiłem sobie jak miałem okazję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 2 Marca 2011 Autor Share Napisano 2 Marca 2011 Nic do przyczepki, ładnie i czysto Super modelik żałuje że nie sprawiłem sobie jak miałem okazję Dzięki za miłe opinie . Z sinikiem to się Revell za mocno nie popisał-- sporo nierównych powierzchni sporo szlifowania i szpachli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 2 Marca 2011 Share Napisano 2 Marca 2011 Dasz radę Jak nie ty, to kto?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 2 Marca 2011 Autor Share Napisano 2 Marca 2011 Jeszcze troszeczkę silnika......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 2 Marca 2011 Share Napisano 2 Marca 2011 Ładny kolorek silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 3 Marca 2011 Share Napisano 3 Marca 2011 Mi też sie kolor podoba, ale jak na razie troche goło wygląda bez tych "gadżetów" wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 3 Marca 2011 Autor Share Napisano 3 Marca 2011 Mi też sie kolor podoba, ale jak na razie troche goło wygląda bez tych "gadżetów" wszystkich ,Będzie, będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 3 Marca 2011 Share Napisano 3 Marca 2011 A gdzie skrzynia biegów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 3 Marca 2011 Autor Share Napisano 3 Marca 2011 A gdzie skrzynia biegów?? A tu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 4 Marca 2011 Share Napisano 4 Marca 2011 A jak ona jest z silnikiem połączona? Bo to rozwiązanie nie typowe ( jak dla ciężarówki) żeby skrzynia była osobno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 4 Marca 2011 Share Napisano 4 Marca 2011 A jak ona jest z silnikiem połączona? Bo to rozwiązanie nie typowe ( jak dla ciężarówki) żeby skrzynia była osobno. Podobne rozwiązanie napędu było w Jelczu 315 - silnik - wał pośredni - skrzynia biegów - wał napędowy - most. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 4 Marca 2011 Share Napisano 4 Marca 2011 Ciekawe, jakie zalety ma takie rozwiązanie? Poza tym silnik i skrzynia wyglądają dobrze, zwłaszcza w połączeniu z tą paletą Doradzałbym delikatne cieniowanie dla zwiększenia realizmu, a poza tym życzę powodzenia w dalszej budowie i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 5 Marca 2011 Autor Share Napisano 5 Marca 2011 Ciekawe, jakie zalety ma takie rozwiązanie? Poza tym silnik i skrzynia wyglądają dobrze, zwłaszcza w połączeniu z tą paletą Doradzałbym delikatne cieniowanie dla zwiększenia realizmu, a poza tym życzę powodzenia w dalszej budowie i pozdrawiam Paweł Dzięki Dziś postaram się dokończyć silnik . A paleta to moja produkcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 5 Marca 2011 Share Napisano 5 Marca 2011 pmroczko lepsze rozłożenie masy xD bo na prawdę nie mam pojęcia po co tak se robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 6 Marca 2011 Autor Share Napisano 6 Marca 2011 Silniczek już prawie gotowy... I gotowe serducho.. Zastanawiam się nad ciemno-żółtym kolorem kabiny i skrzyni ładunkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 6 Marca 2011 Share Napisano 6 Marca 2011 Bardzo ładny silnik, super wygląda z tym okablowaniem .Teraztylko leciutki wash i będzie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 8 Marca 2011 Autor Share Napisano 8 Marca 2011 Cześć. Rozpocząłem kompletowanie i pasowanie desek na skrzyni i powalczyłem trochę z kołami Okablowywanie podwozia rozpoczęte -- fotki będą póżniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 9 Marca 2011 Share Napisano 9 Marca 2011 Skrzynia wyszła super , koła również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 9 Marca 2011 Share Napisano 9 Marca 2011 Witam, Na silniku widać miejscami łączenia połówek niektórych elementów - warto to poprawić Co do paki - nie chcesz się skusić na zrobienie z drewna również burt paki - by się to ładnie komponowało z podłogą, więc może warto? Koła bardzo przypadły mi do gusty, jeszcze tylko leciutki wash aby uwypuklić śruby i będzie pięknie. Pozdrawiam i kibicuję. Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi