rtoipmodest Napisano 17 Marca 2011 Share Napisano 17 Marca 2011 Dziś dotarł do mnie ten modelik: Z tego co poszperałem w necie jest to wersja Mk III z powiększoną wieżą. Pozornie projekt weekendowy: 6 cześci z żywicy i z 2x tyle z blaszki. Spróbóję go trochę poprzerabiać. Czy posiada ktoś zdjęcia w polskich barwach? Takowego chciałbym popełnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 17 Marca 2011 Share Napisano 17 Marca 2011 Ja posiadam jedną fotkę MKIII i jedną MKI. Tylko aparat pojechał razem z młodym do babci i wróci dopiero w przyszłym tygodniu... Fotki są książeczce "Broń Pancerna w PSZ 1939-45" pana Lalaka. Może jakiś inny dobrodzień wklei w międzyczasie. A hmmmm, sześć części z żywicy aż? 4 koła, km i buda? Mógłbyś Piotrze zrobić inboxa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 17 Marca 2011 Autor Share Napisano 17 Marca 2011 4 koła, podwozie z osiami (jak w Dorchesterze) i buda Prawie trafiłeś. OK robię inboxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 17 Marca 2011 Share Napisano 17 Marca 2011 Fotek w polskich barwach mam trochę - jutro postarm się wygrzebać i zgadamy się via pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 17 Marca 2011 Share Napisano 17 Marca 2011 Jako zwolennik nietypowej i małej pancerki - popatrzę i pokibicuję. Nawet nie wiedziałem że Brytole takie ''cuś'' mieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 17 Marca 2011 Share Napisano 17 Marca 2011 Piotr tak jak gadaliśmy dzisiaj to nie pozostaje mi nic innego jak się dołączyć... Daj tylko parę dni luzu, żebym mógł podciągnąć T-38. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 Hmm, myślałem, że to jakieś "jaja" ten model, a tu ... on naprawdę istniał (!!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 Ależ fajoski był ten pojazd! Jak rakietowóz Tytusa deZoo dowodzony przez A'Tomka. Nic nie pomogę , bo się nie znam, ale będę nękał kibicowsko...może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 To i ja się dołączam do grona gapiów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 Ten pojazd obok kurogane i tetrarcha to esencja pancernej brzydoty... za to go lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Szymański Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 Wygląda jak opancerzony Mini Moriss tylko Jaśa fosoli brakuje w charakterze kierowcy :-) Pozdrawiam i "niech moc bedzie z Tobą" Też chętnie poobserwuję tym bardziej że to jedynie słuszna skala :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Szymański Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 Wygląda jak opancerzony Mini Moriss tylko Jaśa fosoli brakuje w charakterze kierowcy :-) Pozdrawiam i "niech moc bedzie z Tobą" Też chętnie poobserwuję tym bardziej że to jedynie słuszna skala :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Szymański Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 No wystarczą dwa piwa i Teleexpres i zaraz sie człowiek powtarza :-( Przepraszam za dubla ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 18 Marca 2011 Autor Share Napisano 18 Marca 2011 Jak na razie, niestety, mój wabik nie przyniósł efektów w postaci materiału foto Przedstawiam fotki jednego z bohaterów scenki. Wymiona po liftingu. Krowa z zestawu Preisera pozyskana dzięki życzliwości kolegi Czarka Idę poszukać jakiś Janków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 O kurczę, krowa jak ta lala...wypadałoby zrobić rasę czerwoną polską, bo łaciate to głównie po wojnie... Obywateli cywilnych robił CMK, jako robotników stoczniowych , ale krowy to chyba dzieci pasały - a z dziecmi w 1/72 może być kłpot... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 19 Marca 2011 Share Napisano 19 Marca 2011 Ten pojazd obok tetrarcha to esencja pancernej brzydoty Tu nie mogę się z tobą zgodzić. Tetrarch przy w/w modelu jest Miss Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 19 Marca 2011 Share Napisano 19 Marca 2011 Po lekcjach idziem na solo, skala72- Tetrarch wygląda na parodię pojazdu , Bobrzyczka tylko na parodię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 19 Marca 2011 Share Napisano 19 Marca 2011 Tu masz fotki z książki Zbigniewa Lalaka pt. "Broń pancerna w PSZ 1939-1945 Organizacja i struktura": Podpis do zdjęcia: Lekkie samochody rozpoznawcze Standard Beaverette III należące do Kwatery Głównej 1. DPanc. oraz dowództwa 1. PAMot. Samochody zwiadowcze typu Standard Beaverette IV z Pociągu Pancernego "G". Samochody nosiły nazwy własne: "Żbik", "Wilk" i "Ryś". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 Te zdjęcia z rtoipmodest przedyskutowaliśmy wielokrotnie. Plansza barwna jest kompletnie błedna. Nie ten model BeaverBuga i samo malowanie też zawiera źle zinterpretowane. Jak na chwilę obecną to dostępne zdjęcia polskich Beaverette są w "Od Acromy do Zwycięzcy" cz.6 i u Lalaka. Jeszcze jedno (też inna wersja): I plany od Bradforda W dodatku patrząc na plany widać, że w modelu brak żaluzji na górnej płycie osłony silnika (po obu stronach). Liczyliśmy po cichu z Piotrem, że ktoś wyciągnie nieznane zdjęcie z dziadkowego archiwum... Niestety.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 20 Marca 2011 Autor Share Napisano 20 Marca 2011 Tomku dzięki za foty, właśnie miałem je wstawić. Byliśmy początkowo napaleni na te pojazdy z pociągów pancernych (Wilki i inne stworki). Niestety jest to wersja MkIV. Marcinie to foto z dwoma kolesiami jest bardzo dobre. Widać wyraźnie kształt kadłuba wersji MKIV. Widać też to godło. Zobacz, że z tyłu nanoszone jest po przeciwnej stronie. Wracając do modelu nie pozostaje nam nic innego jak robić ten od Maczka - foto z babeczkami (szkoda, że tak go poobłaziły). Szczęśliwie widać kamo i jest bogato oznakowany. Sam model miał być projektem weekendowym. Wyszło jak zwykle Wieża to wymysł producenta (szczęśliwie jest wyrafinowana niczym Sten). Brak w/w żaluzji. Brak spawów. Złe rozmieszczenie wizjerów. Myślę, że w sprawie kamo możemy wzorować się na tej fotce: Co do krów - akcja będzie rozgrywać się na Wyspach. Nie wiem o co chodziło z polskimi rasami Co do umaszczenia krowy to poleecam serial Foyle's War. Sporo odcinków dotyczy terenów wiejskich - krowy brązowawo szare. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 Racja co do krów jest oczywiście po twojej stronie- a serial faktycznie dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 Co do rysunkow Bradforda, nie bierz ich za "wyrocznie". Kilka innych to po prostu karykatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 20 Marca 2011 Autor Share Napisano 20 Marca 2011 Piotrze wyrocznią dla mnie są zawsze zdjęcia z epoki. W tym jednak przypadku widać, że to Czesi dali d..., a nie plany z wspomnianej knigi. Scenka będzie wyglądać tak: Przypadkowo miałem już gotowy klocek (pierwotnie miał iść pod pixelozę, ale nie podszedł mi jego kolor). Może ktoś pokusi się o datowanie tej fotki z kobietami Rad bym zamówić tabliczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 26 Marca 2011 Autor Share Napisano 26 Marca 2011 Szkocja 41/42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 26 Marca 2011 Share Napisano 26 Marca 2011 Widzę, że niska trawka elektrostatyczna podobna do mojej :/ Podmaluj ją troszkę suchym pędzlem tu i ówdzie, będzie zróżnicowanie....warto też przed sypaniem trawy pomalować podłoże, bo prześwitują białe placki [nie, żebym się bydła na dioramie czepiał ] Dio zapowiada się fajnie, gratuluję- zmana figurantów dobrze zrobiła. Te krzaczki to polakove? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi