plastikk Napisano 25 Kwietnia 2011 Napisano 25 Kwietnia 2011 Kurcze - brzydal,normalnie brzydal. Podziwiam kolegi nitowanie i inne prace ręczne - muszę się z takim ''wziąć za bary'' przy jakimś modeliku. Cytuj
rtoipmodest Napisano 28 Kwietnia 2011 Autor Napisano 28 Kwietnia 2011 Jaką farbę kupić na brytyjski zielony? Pytam bo jak dobrze pójdzie to w weekend powstanie wieża = koniec dłubania Cytuj
plastikk Napisano 28 Kwietnia 2011 Napisano 28 Kwietnia 2011 Ma być ''Micki Mouse''? Tutaj : http://www.miniatures.de/camouflage-british.html Wszystkie okresy i teatry działań. Na ile prawdziwe - nie wiem...jednak sensowne. Cytuj
rtoipmodest Napisano 28 Kwietnia 2011 Autor Napisano 28 Kwietnia 2011 Dzięki za linka. Widzę tam same Humbrole. Wziąłem instrukcje do Bedforda - tam są farby różych producentów. Mam nadzieję, ze w 1944 była to ta sama farba co w 1942. Cytuj
rtoipmodest Napisano 30 Kwietnia 2011 Autor Napisano 30 Kwietnia 2011 Nabyłem akrylowego Model Mastera - zgodbie z sugestią z instrukcji od Bedforda. Tymczasem z aluminium i blaszki powstała wieża. Biurkowy bajzelek: Zbliżenia: Podwozie do korekty - za wąski rozstaw kół Cytuj
Juliusz Napisano 30 Kwietnia 2011 Napisano 30 Kwietnia 2011 Fajnie Ci to wychodzi . Ale przednia oś do poprawki. Cytuj
Kacperek315 Napisano 30 Kwietnia 2011 Napisano 30 Kwietnia 2011 Dobrze zaczyna się prezentować ten kołowiec. Cytuj
rtoipmodest Napisano 3 Maja 2011 Autor Napisano 3 Maja 2011 Malowanie tradycyjnie od rzeczy najprostszych. Próbowałem pomalować z pędzla białym, skończyło sie na aerku Może jutro wezmę sie za gruntowanie reszty. Cytuj
jpl Napisano 3 Maja 2011 Napisano 3 Maja 2011 Jest super, ale musisz ją zmatowić, taka świecąca krowa to może w okolicach Czarnobyla występowała, ale nie tam. Cytuj
R_Mazzi Napisano 4 Maja 2011 Napisano 4 Maja 2011 Krowa rules, że tak zacytuje. Nie wiem jak zagraniczne krowy ale nasze swojskie są z reguły nieco utytłane w okolicach dolno-tylnych Cytuj
rtoipmodest Napisano 4 Maja 2011 Autor Napisano 4 Maja 2011 Krowa rules, że tak zacytuje. Nie wiem jak zagraniczne krowy ale nasze swojskie są z reguły nieco utytłane w okolicach dolno-tylnych Ja napisłem "rulez" Co do utytłania to na naszych widziałem. Ale jak wpiszesz w wyszukiwarkę Ayrshire Cow to są jakieś bardziej czyste Dałem tylko brązowego pod ogonem. Zobaczę jak wyjdzie po macie i ewentualnie coś dobrudzę. Cytuj
TankRed1070 Napisano 4 Maja 2011 Napisano 4 Maja 2011 Krowa rules czy może "rulez" Ale chyba głośno muuuuuuczy. Świetnie! Pozdrawiam Cytuj
rtoipmodest Napisano 5 Maja 2011 Autor Napisano 5 Maja 2011 Dziś dzień wolny. od rana podkład. Teraz poleciałem po całości Nato Black. Wyszło nieźle. A tu mój pomocnik przy testach kamo: Kamuflaż. Zamieżam zataśmować maskę i górną płytę, a uszopodobne plamy przymaskować maskolem. Czy ktoś ma inny pomysł? Muszę popróbować na tym M113 bo boję się, że farba zlezie. Cytuj
rtoipmodest Napisano 9 Maja 2011 Autor Napisano 9 Maja 2011 Po nieudanej próbie z Maskolem - plamy tym razem malowałem pędzlem: Nie jest chyba najgorzej, jeszcze kilka poprawek... Cytuj
plastikk Napisano 9 Maja 2011 Napisano 9 Maja 2011 Owszem - wygląda to nie najgorzej.Pozaokrągla kolega ciut bardziej niektóre ''uszka''. Cytuj
rtoipmodest Napisano 9 Maja 2011 Autor Napisano 9 Maja 2011 Owszem - wygląda to nie najgorzej.Pozaokrągla kolega ciut bardziej niektóre ''uszka''. Zobacz tytułowe zdjęcie z kobietami - kształty zostają. Cytuj
Panzer4 Napisano 9 Maja 2011 Napisano 9 Maja 2011 Nie wiem co Ci się stało z tym maskolem, ale mnie działa rewelacyjnie. Mam jedną butelczynę już od dwóch lat i ani się nie postarzał, ani problemu ze ściąganiem nie mam... Chyba trafiłeś na felerny produkt. Cytuj
bazylms Napisano 9 Maja 2011 Napisano 9 Maja 2011 Możesz napiać co poszło źle przy madkolu? Mam ten wynalazek humbrola, ale go jeszcze nie testowałem. Cytuj
rtoipmodest Napisano 9 Maja 2011 Autor Napisano 9 Maja 2011 Tak wyglądał po maskolu i poprawkach pędzlem: Widać różnice w wysokości warstw farby na krawędziach plam (maskolu). Właśnie te krawędzie się dodatkowo strzępiły i nie do końca chciały odlepić. Kiszkę widać szczególnie na płycie z wizjerami. Najlepiej popróbować na jakimś złomie (ciekawe, że tak zrobiłem i mino to poszedłem w to swiństwo) Cytuj
Panzer4 Napisano 9 Maja 2011 Napisano 9 Maja 2011 Powiem Ci Piotrek, że dziwne to. Nigdy mi się tak nie zrobiło z maskolem Humbrola. Cytuj
rtoipmodest Napisano 10 Maja 2011 Autor Napisano 10 Maja 2011 Nigdy mi się tak nie zrobiło z maskolem Humbrola. Pewnie masz lepszą rękę Ciekawe, bo zwykle mieliśmy takie same odczucia w/s chemii Cytuj
Panzer4 Napisano 10 Maja 2011 Napisano 10 Maja 2011 Dlatego moje podejrzenie pada w stronę wadliwej serii produkcyjnej, tak jak pisałem na początku. Spróbuj może jeszcze na jakimś złomie położyć go grubiej i zobacz jak wtedy Ci będzie schodził. Ale powiem Ci, że mnie maskol Humbrola odchodzi bezproblemowo i nawet jak powierzchnia maskowana jest duża to jak się go dobrze złapie w pęsetę to odchodzi pięknymi dużymi płatami i krawędź zostaje bez żadnych zadziorów. Cytuj
MrDyzio Napisano 10 Maja 2011 Napisano 10 Maja 2011 moje podejrzenie pada w stronę wadliwej serii produkcyjnej Miałem podobne do Piotra przeboje z maskolem Humbrola. Zdecydowanie lepszy jest z Microscale. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi