rtoipmodest Napisano 25 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2011 Kadłub gotowy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 25 Kwietnia 2011 Share Napisano 25 Kwietnia 2011 Kurcze - brzydal,normalnie brzydal. Podziwiam kolegi nitowanie i inne prace ręczne - muszę się z takim ''wziąć za bary'' przy jakimś modeliku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 28 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Jaką farbę kupić na brytyjski zielony? Pytam bo jak dobrze pójdzie to w weekend powstanie wieża = koniec dłubania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Ma być ''Micki Mouse''? Tutaj : http://www.miniatures.de/camouflage-british.html Wszystkie okresy i teatry działań. Na ile prawdziwe - nie wiem...jednak sensowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 28 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Dzięki za linka. Widzę tam same Humbrole. Wziąłem instrukcje do Bedforda - tam są farby różych producentów. Mam nadzieję, ze w 1944 była to ta sama farba co w 1942. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 30 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Nabyłem akrylowego Model Mastera - zgodbie z sugestią z instrukcji od Bedforda. Tymczasem z aluminium i blaszki powstała wieża. Biurkowy bajzelek: Zbliżenia: Podwozie do korekty - za wąski rozstaw kół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juliusz Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Fajnie Ci to wychodzi . Ale przednia oś do poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Dobrze zaczyna się prezentować ten kołowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 3 Maja 2011 Autor Share Napisano 3 Maja 2011 Malowanie tradycyjnie od rzeczy najprostszych. Próbowałem pomalować z pędzla białym, skończyło sie na aerku Może jutro wezmę sie za gruntowanie reszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 Krówka jak żywa - nic tylko wydoić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 Jest super, ale musisz ją zmatowić, taka świecąca krowa to może w okolicach Czarnobyla występowała, ale nie tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 4 Maja 2011 Share Napisano 4 Maja 2011 Krowa rules, że tak zacytuje. Nie wiem jak zagraniczne krowy ale nasze swojskie są z reguły nieco utytłane w okolicach dolno-tylnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 4 Maja 2011 Autor Share Napisano 4 Maja 2011 Krowa rules, że tak zacytuje. Nie wiem jak zagraniczne krowy ale nasze swojskie są z reguły nieco utytłane w okolicach dolno-tylnych Ja napisłem "rulez" Co do utytłania to na naszych widziałem. Ale jak wpiszesz w wyszukiwarkę Ayrshire Cow to są jakieś bardziej czyste Dałem tylko brązowego pod ogonem. Zobaczę jak wyjdzie po macie i ewentualnie coś dobrudzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 4 Maja 2011 Share Napisano 4 Maja 2011 Krowa rules czy może "rulez" Ale chyba głośno muuuuuuczy. Świetnie! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 5 Maja 2011 Autor Share Napisano 5 Maja 2011 Dziś dzień wolny. od rana podkład. Teraz poleciałem po całości Nato Black. Wyszło nieźle. A tu mój pomocnik przy testach kamo: Kamuflaż. Zamieżam zataśmować maskę i górną płytę, a uszopodobne plamy przymaskować maskolem. Czy ktoś ma inny pomysł? Muszę popróbować na tym M113 bo boję się, że farba zlezie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 9 Maja 2011 Autor Share Napisano 9 Maja 2011 Po nieudanej próbie z Maskolem - plamy tym razem malowałem pędzlem: Nie jest chyba najgorzej, jeszcze kilka poprawek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 Owszem - wygląda to nie najgorzej.Pozaokrągla kolega ciut bardziej niektóre ''uszka''. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 9 Maja 2011 Autor Share Napisano 9 Maja 2011 Owszem - wygląda to nie najgorzej.Pozaokrągla kolega ciut bardziej niektóre ''uszka''. Zobacz tytułowe zdjęcie z kobietami - kształty zostają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 Nie wiem co Ci się stało z tym maskolem, ale mnie działa rewelacyjnie. Mam jedną butelczynę już od dwóch lat i ani się nie postarzał, ani problemu ze ściąganiem nie mam... Chyba trafiłeś na felerny produkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 Możesz napiać co poszło źle przy madkolu? Mam ten wynalazek humbrola, ale go jeszcze nie testowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 9 Maja 2011 Autor Share Napisano 9 Maja 2011 Tak wyglądał po maskolu i poprawkach pędzlem: Widać różnice w wysokości warstw farby na krawędziach plam (maskolu). Właśnie te krawędzie się dodatkowo strzępiły i nie do końca chciały odlepić. Kiszkę widać szczególnie na płycie z wizjerami. Najlepiej popróbować na jakimś złomie (ciekawe, że tak zrobiłem i mino to poszedłem w to swiństwo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 Powiem Ci Piotrek, że dziwne to. Nigdy mi się tak nie zrobiło z maskolem Humbrola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 10 Maja 2011 Autor Share Napisano 10 Maja 2011 Nigdy mi się tak nie zrobiło z maskolem Humbrola. Pewnie masz lepszą rękę Ciekawe, bo zwykle mieliśmy takie same odczucia w/s chemii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 10 Maja 2011 Share Napisano 10 Maja 2011 Dlatego moje podejrzenie pada w stronę wadliwej serii produkcyjnej, tak jak pisałem na początku. Spróbuj może jeszcze na jakimś złomie położyć go grubiej i zobacz jak wtedy Ci będzie schodził. Ale powiem Ci, że mnie maskol Humbrola odchodzi bezproblemowo i nawet jak powierzchnia maskowana jest duża to jak się go dobrze złapie w pęsetę to odchodzi pięknymi dużymi płatami i krawędź zostaje bez żadnych zadziorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 10 Maja 2011 Share Napisano 10 Maja 2011 moje podejrzenie pada w stronę wadliwej serii produkcyjnej Miałem podobne do Piotra przeboje z maskolem Humbrola. Zdecydowanie lepszy jest z Microscale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi