Gościu Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 Witam. Ukończyłem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 Bardzo przyjemna dla oka scenka. Po prostu super. Model i figurki pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 Popieram przedmówcę to jest SUPER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 Kolejna klimatyczna scenka z udziałem polskich wojaków. Jak zwykle super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 19 Marca 2011 Autor Share Napisano 19 Marca 2011 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 19 Marca 2011 Share Napisano 19 Marca 2011 Piękny Dzięcioł Moje Gratulacje! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 Witam! A ja nic nie napiszę, poza tym że mi się podoba.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 21 Marca 2011 Autor Share Napisano 21 Marca 2011 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 22 Marca 2011 Share Napisano 22 Marca 2011 Gościu, warsztat pierwsza klasa, fajna scenka rodzajowa. Tylko te opony odwrotnie założone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 22 Marca 2011 Autor Share Napisano 22 Marca 2011 Dzięki. Co do opon tobym taki pewien nie był: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 22 Marca 2011 Share Napisano 22 Marca 2011 zdjęcie jak najbardziej jest dowodem na to, że Twój model jest "w kontekście historycznym", ale nie znaczy to, że opony były założone prawidłowo. bieżnik miał "wcinać się" w grunt, nie zaś nagarniać go pod oponę - w tym wypadku powstawałaby jakby poduszka z ziemi/piachu, co raczej utrudnia pokonywanie wzniesień. Mialem na ten temat rozmowę z weteranem offroad, który jeździł na wszelkich oponach dostepnych poczatkiem lat 90-tych, rolnikach, jodełkach i innych tego rodzaju. Pojazy US Army w większości miały wzór bieżnika taki, którego nie dało się założyć inaczej, bo był lustrzanym odbiciem - taka tylko dygresja, bo model i figurki bardzo ładnie wykonane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 22 Marca 2011 Autor Share Napisano 22 Marca 2011 Racja. Zwyczajowo pokazałem iż to nie było regułą. Tą także nie było jednakowe ogumienie(bieżnik) na wszystkich kołach, zdjęć są całe masy, z jodełką z włosem, pod włos, na jednej osi w przeciwne strony..itd. Regulamin regulaminem, a życie życiem. Cius. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 23 Marca 2011 Share Napisano 23 Marca 2011 Ciekawostka do wskazania oglądającym , niech porównają z oponami kierunkowymi widocznymi na wspólczesnych samochodach na naszych ulicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 23 Marca 2011 Share Napisano 23 Marca 2011 Świetna robota, każda Twoja dioramka bardzo mi się podoba. Cieszą też tematy jakie wybierasz Powiedz, jak nakładasz trawkę? Używasz jakoś elektrostatyki czy naklejasz układając w kępki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 23 Marca 2011 Autor Share Napisano 23 Marca 2011 Dzięki. Trawkę biorę w szczypczyki bądź zwyczajowo kępkę w paluchy, na to wikol i sadzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mare_K Napisano 24 Marca 2011 Share Napisano 24 Marca 2011 Nie wiem czy to złudzenie, czy faktycznie na prawym błotniku, w okolicach tylnej części tych przetłoczeń (a dokładnie pomiędzy nimi) widać fragment odcisku palca? A sama praca, jak zwykle, naprawdę świetna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 24 Marca 2011 Share Napisano 24 Marca 2011 widać fragment odcisku palca? Aj ciężko mu coś "wynaleźć" spapranego hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 24 Marca 2011 Autor Share Napisano 24 Marca 2011 Widać, widać(było) Przy stawianiu wozu na podstawkę dotknąłem..i jest(był) 2ruchy pędzlem i zeszłobyło, to tylko puderek ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mare_K Napisano 24 Marca 2011 Share Napisano 24 Marca 2011 Czyli dobrze rozumiem, że nie utrwalasz pigmentów na modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 24 Marca 2011 Autor Share Napisano 24 Marca 2011 Marek, robię i tak i tak. Zależy czy ma być sucho, czy mokro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi