LordDisneyland Napisano 24 Marca 2011 Share Napisano 24 Marca 2011 Tempo godne blitzkriegu...Dobrze widzę, że tam jakiś patefon umieściłeś? A któż takie robi instrumenta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 25 Marca 2011 Autor Share Napisano 25 Marca 2011 Dzięki. Lord, nie wiem. Walał się spory czas po szufladzie, w końcu do czegoś się przydał. Dna meczenie dalej. Wrzuciłem do scenki kolejny pojazd cywilny. Z uwagi na gabaryty relacji nie prowadziłem, właściwie to pół pojazdu. Dodałem muszelki i trochę porostów wodnych: Jak widać piach zjaśniał - wczoraj robiłem zdjęcia jak jeszcze był wilgotny, teraz jest ok. Pozostaje kwestia wody. Robić akwarium, czy nie. Nie mam kompletnie pojęcia n/t żywic, której użyć by była klarowna, by po wyschnięciu nie straciła mocno z objętości (jak np woda Vallejo) Czy aby nie wejdzie mi w reakcję z farbami(akryl, olejna), czy drewno jej nie zabarwi...itd. Jeśli ktoś ma pewność odnośnie tej materii prosiłbym o pomoc. Druga kwestia. To nie jest staw czy jezioro - walne błysk, mętną breję i mam wodę. Wypadałoby zrobić fale..ale wtedy zniknie klarowność lustra wody. Wiem, woda czasami bywa spokojna..ale ginie dosłowność i należy się tłumaczyć dlaczego jest płasko. Jak widać - kiedy myślę że jestem na prostej problemiki zaczynają się piętrzyć ;o) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Napisano 25 Marca 2011 Share Napisano 25 Marca 2011 Patefon ma w swoim arsenale plusmodel: http://www.plusmodel.cz/karta_en.php?id=314 U verlindena też chyba widziałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 25 Marca 2011 Super Moderator Share Napisano 25 Marca 2011 Fajnie się to wszystko zapowiada - zerkam z ogromną ciekawością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 26 Marca 2011 Share Napisano 26 Marca 2011 Ja, dzięki za zaspokojenie ciekawości Rafale, wywal muszlę- łamie skalę, mięczak musiałby być dzieckiem Cthulhu , żeby stworzyć skorupkę niemal jak pal pomostu grubą. Co do wody-może tylko lekkie pofalowanie ? W końcu lepiej, coby było twe trudy z dnem było widać...wtedy byś się nie urobił za bardzo... trza by chyba marwawa albo ewpigę zapytać ;) Nie wiem zresztą, czemu To nie jest staw czy jezioro Przeca przez jeziora tyż szmugiel szedł- robiłem kiedyś film, w którym pojawiał się wątek dotyczący bootleggerów przerzucających towar z Thunder Bay do Milwaukee, a Szikagowo nad tym samym przecież jeziorem leży..to chyba by sprawę ułatwiło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 27 Marca 2011 Share Napisano 27 Marca 2011 Podczas odpływu to ona, ta woda raczej spokojna nie będzie. Pozostały jeszcze podpory do zrobienia, nie mogą być tak czyste, do linii wody powinny być zarośnięte i to mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 27 Marca 2011 Share Napisano 27 Marca 2011 Podczas odpływu to ona, ta woda raczej spokojna nie będzie. Pozostały jeszcze podpory do zrobienia, nie mogą być tak czyste, do linii wody powinny być zarośnięte i to mocno. Ciekawe info, skąd wiesz jak wygląda woda w czasie przypływu i odpływu?? Bywam często na pobliskiej plaży, zarówno w czasie przy jak i od - pływu. I uwierz mi są dni gdy nie ma wiatru a woda jest spokojna, w obu przypadkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 27 Marca 2011 Autor Share Napisano 27 Marca 2011 Zaczynam przysposabiać drewno pod moje gusta : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 28 Marca 2011 Share Napisano 28 Marca 2011 Ciekawe info, skąd wiesz jak wygląda woda w czasie przypływu i odpływu?? Raz widziałem. A deski wyglądają po brudzeniu elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 28 Marca 2011 Share Napisano 28 Marca 2011 masz niezłe tempo. jak postępy w budowie modelu Forda? Super scena, aż szukam wzrokiem łodzi przemytników kiwającej się przy pomoście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 28 Marca 2011 Autor Share Napisano 28 Marca 2011 Model Forda jest zbudowany, zostały tylko kółka. Wykonałem nieco glonów na belkach oraz osadzonej soli morskiej : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 28 Marca 2011 Share Napisano 28 Marca 2011 Suuuper to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 28 Marca 2011 Share Napisano 28 Marca 2011 mi podoba się coraz bardziej... Dobre, aż rybą daje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 28 Marca 2011 Share Napisano 28 Marca 2011 Genialnie to wygląda, czy glony to jakaś posypka . Rybki by się przydały, ale one głosu nie mają . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 28 Marca 2011 Share Napisano 28 Marca 2011 Gościu a czy pale będące w wodzie nie powinny być całe ciemne, a od linii wody w dół pokryte glonami? No bo przecież drewno chłonie wodę i raczej nie ma tak że belka będąca w wodzie jest do połowy sucha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 28 Marca 2011 Share Napisano 28 Marca 2011 copycat pewnie miał na myśli że woda się pieni. Co do Moses to ma rację bele poniżej lini wody powinny być bardziej ciemne. Cóż twój projekt i zrobisz jak chcesz, ale bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 28 Marca 2011 Autor Share Napisano 28 Marca 2011 Dzięki. Wojtek, dolepiłem piach na wikol i pomalowałem Gościu a czy pale będące w wodzie nie powinny być całe ciemne Nie: http://junoszyno.pl/galeriafoto/atrakcje/miasta/atrakcje_sopot_1.jpg poniżej lini wody powinny być bardziej ciemne A są pomalowane jednakowo? Pół bali jest przecież ciemne(albo ja nie widzę za dobrze) cius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 28 Marca 2011 Share Napisano 28 Marca 2011 Gościu a czy pale będące w wodzie nie powinny być całe ciemne Nie: http://junoszyno.pl/galeriafoto/atrakcje/miasta/atrakcje_sopot_1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 28 Marca 2011 Share Napisano 28 Marca 2011 Jedna rzecz - w morskiej wodzie, na brzegu oprócz jakiś porostów nie ma innych roślin. A jeśli są, nie są zielone tylko brązowa algi. Tak jest na wybrzeżu Atlantyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 29 Marca 2011 Autor Share Napisano 29 Marca 2011 Ok. W tej odsłonie sprawa się wyjaśnia. Mocno sugerowaliście bym miał spławik, niestety nie bardzo chce mieć trupa na podstawce. Postawiłem na domysł oglądających...co też z nim się stanie. Historyjka i wytłumaczenie tytułu. Transport alkoholu na ten czas zabronionego prawem, przejęcie przez ekipę konkurencyjną i wyciąganie informacji - skąd, od kogo i dla kogo/ po ile . W rolach głównych nie gangsterzy z ówczesnych gazet, w pięknych garniturach, a pospolici gangsterzy i podrzędne cyngle. Zatem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 Kurcze nie mogę się doczekać efektu końcowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 Rafale, twoje warstaty zwykle wzbudzają żywe zainteresowanie, ale takich emocji jak przy tym to chyba dawno nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 30 Marca 2011 Autor Share Napisano 30 Marca 2011 Przygotowałem blachy do procesu podniszczenia. Zrezygnowałem z glossów na rzecz matu. Powód prosty, lepiej przyjmuje oleje a tych użyję sporo. Dałem delikatne cieniowanie, zobaczymy co to mi dalej z tego wyjdzie cius. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 31 Marca 2011 Autor Share Napisano 31 Marca 2011 Fotki z wczoraj przekłamały kompletnie kolor. Obiłem go srodze i zaczynam kłaść naleciałości: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 4 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Niemal ukończeni aktorzy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi