Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Projekt miałem zacząć trochę później ale skorzystam z okazji ze jest dziś dla mnie wielki a zarazem szczęśliwy dzień

Koncepcja DUKW w malowaniu z Pacyfiku czyli 3 kolorowe kamo a na nim jeep ambulans

Zestawy:

Stary zestaw ambulans jeep italeri kiedyś tam rozgrzebany+ przeróbki własne

DUKW italerki + blaszki edka

Zderzaki zrobione ze sznurka przez moja szanowana mamę

1004494.jpg

1004500.jpg

1004498.jpg

1004499.jpg

a tak wyprzedzając pytanie ,, Czy ty widziałeś kiedyś jeepa na kaczce?? ,

usmcmtinianp135.jpg

Pozdrawiam

Daniel Sarnowicz

Napisano

Napisz coś proszę o składalności kaczki, chcę ją kupic.

Napisano

Ciężko mi coś powiedzieć bo na razie nie zrobiłem za wiele tylko skleiłem boki kadłuba do spodu ( dość dobrze pasowały )ale wygląda mi to na standardowa italerke tak cz siak nie myślałem o tym kupując ja za całe 53 zl

Napisano

Sklejałem ten model z Italerki, większych problemów nie miałem. Fajny projekt z tym ambulansem - była juz gdzieć wersja z działem kal.105; czas na zmiany

Napisano

Też bym z chęcią posiadał sobie takowego Willys-a. Fajny projekt się zapowiada biorąc pod uwagę, że Willys to wg mnie najciekawsza konstrukcja z tego okresu wojennego. Aż sam nabrałem ochoty na takowe coś w podobie, ale raczej z 1/72. Będę chętnie zaglądał.

• 2 weeks later...
Napisano

Niewiele ale zawsze coś:) mimo iż tego nie widać najwięcej czasu spędziłem nad jeepem poprawiając swoje błędy sprzed 10 lat oraz błędy producentów w zakresie odlewu

1004590u.jpg

1004592y.jpg

1004593n.jpg

1004594w.jpg

1004595.jpg

1004596u.jpg

1004598b.jpg

1004599d.jpg

1004600p.jpg

1004601.jpg

Pozdrawiam

Daniel Sarnowicz

Napisano

Lekki szał można powiedzieć, że jest. Fajnie blaszki się prezentują. Oby tsak dalej.

• 4 months later...
Napisano

no po dłuuugiej przerwie wreszcie coś mnie ścisnęło i przez ostatnie 4 dni nadgoniłem model

zdjęcia 4 przed malowaniem więcej będzie po malarni

Co zrobiłem:

od podstaw kotwice, pompę wody, dorobione wszystkie uchwyty

przerobiłem wciągarkę, skręciłem przednie oś, przyklejona tona drobnych blaszek i w sumie tyle

1004802a.jpg

1004801.jpg

1004800.th.jpg

1004797.th.jpg

P.S nie irytować mi się znów ze pochlapany farba!!

Napisano

Po malowaniu kaczka prezentuje się tak:

1004819k.jpg

1004817y.jpg

1004813i.jpg

1004809c.jpg

1004807.jpg

1004804f.jpg

Napisano

Super tylko popraw te obtarcia sklejki (?).

myślę, że metoda na lakier by była najlepsza.

Napisano

Konrad to co widzisz właśnie jest metoda na lakier:D

Napisano

TO nie wiem - coś Ci nie wyszło bo obdarcie w okolicach desek na pewno nie miało by postaci małych kropeczek, jeśli po tym chodzono to raczej powinny być takie delikatne przetarcia brzegów a w ich środku prześwitywała by deska.

Napisano

Po olejach i pigmenciku

Później cyknę więcej fotek

1004828b.jpg

1004827x.jpg

1004826p.jpg

10048232.jpg

1004821p.jpg

Napisano

Coraz lepiej wygląda. Zegary mi się podobają, malowane? Góra trochę odstaje od dołu, ale wie że to jeszcze nie koniec.

Napisano

właśnie chodzi o to ze nie chce za bardzo syfić góry, na razie myślę jak tu ja delikatnie zabrudzić

Napisano

Użyłem pigmentu vallejo ale punktowo. Przy okazji sprawdziłem różnicę między Vallejo a Migiem i jak dla mnie Vallejo jest o niebo lepsze

Pobrudziłem trochę górę, zamontowałem zderzaki i fotele

1004841p.jpg

1004840u.jpg

1004837d.jpg

1004836v.jpg

1004835o.jpg

10048322.jpg

1004831h.jpg

1004829gq.jpg

• 3 weeks later...
Napisano

skoro Rafał się chwali to ja tez o!! proszę, stan na dzień dzisiejszy

1004885.jpg

1004884e.jpg

1004883r.jpg

1004881t.jpg

1004880.jpg

1004879.jpg

1004878v.jpg

1004876.jpg

Napisano

Witam

Nieźle to wychodzi aczkolwiek nie jest idealnie. Szkoda, że nie potraktowałeś tych plam nieco mocniejszymi filtrami. Nie byłyby takie włażące do oczu. Siedzenia w Jeepie strasznie sterylne. Może chociaż jakiś wash ? Podobnie nosze, którym przydałoby się cieniowanie olejami. Koło zapasowe woła o lekki kurz.

Poza tym bardzo mi się podoba. Czekam na efekt końcowy

Pozdrawiam

Kornik

Napisano

Kornik nosze i siedzenie jest jeszcze nie washowane i nie przecierane wiec to się zmieni. Tylnie kolo wlasnie sie zastanawiałem cz brodzić i na razie zostało sterylne, moze je jeszcze u kurzę

Bazylms to samo tyczy się łańcucha, kotwica z nim nawet nie jest przyklejona a została położona do zdjec

Napisano

Koncepcja DUKW w malowaniu z Pacyfiku czyli 3 kolorowe kamo a na nim jeep ambulans

3 kolorowe kamo więc okolice walk o Iwo Jime, więc czemu pojazdy mają oznaczenia Armii kiedy powinny być USMC?

Napisano

Moses fakt teraz zauważyłem ten błąd... wynikający raczej z tego ze nalepiłem co było w pudelku, a jak widać jest pudelku z wersja angielsko amerykańską...

Cóż zdrapywać za bardzo teraz juz nie mogę wiec sadze ze będzie musiał żyć z ta gafa