skikut87 Napisano 22 Marca 2011 Share Napisano 22 Marca 2011 Projekt miałem zacząć trochę później ale skorzystam z okazji ze jest dziś dla mnie wielki a zarazem szczęśliwy dzień Koncepcja DUKW w malowaniu z Pacyfiku czyli 3 kolorowe kamo a na nim jeep ambulans Zestawy: Stary zestaw ambulans jeep italeri kiedyś tam rozgrzebany+ przeróbki własne DUKW italerki + blaszki edka Zderzaki zrobione ze sznurka przez moja szanowana mamę a tak wyprzedzając pytanie ,, Czy ty widziałeś kiedyś jeepa na kaczce?? , Pozdrawiam Daniel Sarnowicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 22 Marca 2011 Share Napisano 22 Marca 2011 Napisz coś proszę o składalności kaczki, chcę ją kupic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 22 Marca 2011 Autor Share Napisano 22 Marca 2011 Ciężko mi coś powiedzieć bo na razie nie zrobiłem za wiele tylko skleiłem boki kadłuba do spodu ( dość dobrze pasowały )ale wygląda mi to na standardowa italerke tak cz siak nie myślałem o tym kupując ja za całe 53 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 23 Marca 2011 Share Napisano 23 Marca 2011 Sklejałem ten model z Italerki, większych problemów nie miałem. Fajny projekt z tym ambulansem - była juz gdzieć wersja z działem kal.105; czas na zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 23 Marca 2011 Share Napisano 23 Marca 2011 Też bym z chęcią posiadał sobie takowego Willys-a. Fajny projekt się zapowiada biorąc pod uwagę, że Willys to wg mnie najciekawsza konstrukcja z tego okresu wojennego. Aż sam nabrałem ochoty na takowe coś w podobie, ale raczej z 1/72. Będę chętnie zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 6 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2011 Niewiele ale zawsze coś mimo iż tego nie widać najwięcej czasu spędziłem nad jeepem poprawiając swoje błędy sprzed 10 lat oraz błędy producentów w zakresie odlewu Pozdrawiam Daniel Sarnowicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 6 Kwietnia 2011 Share Napisano 6 Kwietnia 2011 Lekki szał można powiedzieć, że jest. Fajnie blaszki się prezentują. Oby tsak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 17 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2011 no po dłuuugiej przerwie wreszcie coś mnie ścisnęło i przez ostatnie 4 dni nadgoniłem model zdjęcia 4 przed malowaniem więcej będzie po malarni Co zrobiłem: od podstaw kotwice, pompę wody, dorobione wszystkie uchwyty przerobiłem wciągarkę, skręciłem przednie oś, przyklejona tona drobnych blaszek i w sumie tyle P.S nie irytować mi się znów ze pochlapany farba!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 18 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2011 Po malowaniu kaczka prezentuje się tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 18 Sierpnia 2011 Share Napisano 18 Sierpnia 2011 Super tylko popraw te obtarcia sklejki (?). myślę, że metoda na lakier by była najlepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 18 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2011 Konrad to co widzisz właśnie jest metoda na lakier:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 18 Sierpnia 2011 Share Napisano 18 Sierpnia 2011 TO nie wiem - coś Ci nie wyszło bo obdarcie w okolicach desek na pewno nie miało by postaci małych kropeczek, jeśli po tym chodzono to raczej powinny być takie delikatne przetarcia brzegów a w ich środku prześwitywała by deska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 19 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2011 Po olejach i pigmenciku Później cyknę więcej fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Sierpnia 2011 Share Napisano 19 Sierpnia 2011 Coraz lepiej wygląda. Zegary mi się podobają, malowane? Góra trochę odstaje od dołu, ale wie że to jeszcze nie koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 19 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2011 właśnie chodzi o to ze nie chce za bardzo syfić góry, na razie myślę jak tu ja delikatnie zabrudzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Sierpnia 2011 Share Napisano 19 Sierpnia 2011 Może użyć jasnych olejów aby je lekko przygasić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 19 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2011 Użyłem pigmentu vallejo ale punktowo. Przy okazji sprawdziłem różnicę między Vallejo a Migiem i jak dla mnie Vallejo jest o niebo lepsze Pobrudziłem trochę górę, zamontowałem zderzaki i fotele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 9 Września 2011 Autor Share Napisano 9 Września 2011 skoro Rafał się chwali to ja tez o!! proszę, stan na dzień dzisiejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Września 2011 Share Napisano 10 Września 2011 Podoba mi się. Kupa roboty. Może popracuj jeszcze nad łańcuchem z kotwicy bo trochę za nowy wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 10 Września 2011 Share Napisano 10 Września 2011 Witam Nieźle to wychodzi aczkolwiek nie jest idealnie. Szkoda, że nie potraktowałeś tych plam nieco mocniejszymi filtrami. Nie byłyby takie włażące do oczu. Siedzenia w Jeepie strasznie sterylne. Może chociaż jakiś wash ? Podobnie nosze, którym przydałoby się cieniowanie olejami. Koło zapasowe woła o lekki kurz. Poza tym bardzo mi się podoba. Czekam na efekt końcowy Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 10 Września 2011 Autor Share Napisano 10 Września 2011 Kornik nosze i siedzenie jest jeszcze nie washowane i nie przecierane wiec to się zmieni. Tylnie kolo wlasnie sie zastanawiałem cz brodzić i na razie zostało sterylne, moze je jeszcze u kurzę Bazylms to samo tyczy się łańcucha, kotwica z nim nawet nie jest przyklejona a została położona do zdjec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 10 Września 2011 Share Napisano 10 Września 2011 Koncepcja DUKW w malowaniu z Pacyfiku czyli 3 kolorowe kamo a na nim jeep ambulans 3 kolorowe kamo więc okolice walk o Iwo Jime, więc czemu pojazdy mają oznaczenia Armii kiedy powinny być USMC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 10 Września 2011 Autor Share Napisano 10 Września 2011 Moses fakt teraz zauważyłem ten błąd... wynikający raczej z tego ze nalepiłem co było w pudelku, a jak widać jest pudelku z wersja angielsko amerykańską... Cóż zdrapywać za bardzo teraz juz nie mogę wiec sadze ze będzie musiał żyć z ta gafa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi