Skocz do zawartości

DUKW, ambulans jeep -1:35 italeri

skikut87

Rekomendowane odpowiedzi

Projekt miałem zacząć trochę później ale skorzystam z okazji ze jest dziś dla mnie wielki a zarazem szczęśliwy dzień

Koncepcja DUKW w malowaniu z Pacyfiku czyli 3 kolorowe kamo a na nim jeep ambulans

Zestawy:

Stary zestaw ambulans jeep italeri kiedyś tam rozgrzebany+ przeróbki własne

DUKW italerki + blaszki edka

Zderzaki zrobione ze sznurka przez moja szanowana mamę

1004494.jpg

1004500.jpg

1004498.jpg

1004499.jpg

a tak wyprzedzając pytanie ,, Czy ty widziałeś kiedyś jeepa na kaczce?? ,

usmcmtinianp135.jpg

Pozdrawiam

Daniel Sarnowicz

Ciężko mi coś powiedzieć bo na razie nie zrobiłem za wiele tylko skleiłem boki kadłuba do spodu ( dość dobrze pasowały )ale wygląda mi to na standardowa italerke tak cz siak nie myślałem o tym kupując ja za całe 53 zl

Sklejałem ten model z Italerki, większych problemów nie miałem. Fajny projekt z tym ambulansem - była juz gdzieć wersja z działem kal.105; czas na zmiany

Też bym z chęcią posiadał sobie takowego Willys-a. Fajny projekt się zapowiada biorąc pod uwagę, że Willys to wg mnie najciekawsza konstrukcja z tego okresu wojennego. Aż sam nabrałem ochoty na takowe coś w podobie, ale raczej z 1/72. Będę chętnie zaglądał.

• 2 weeks later...

Niewiele ale zawsze coś:) mimo iż tego nie widać najwięcej czasu spędziłem nad jeepem poprawiając swoje błędy sprzed 10 lat oraz błędy producentów w zakresie odlewu

1004590u.jpg

1004592y.jpg

1004593n.jpg

1004594w.jpg

1004595.jpg

1004596u.jpg

1004598b.jpg

1004599d.jpg

1004600p.jpg

1004601.jpg

Pozdrawiam

Daniel Sarnowicz

• 4 months later...

no po dłuuugiej przerwie wreszcie coś mnie ścisnęło i przez ostatnie 4 dni nadgoniłem model

zdjęcia 4 przed malowaniem więcej będzie po malarni

Co zrobiłem:

od podstaw kotwice, pompę wody, dorobione wszystkie uchwyty

przerobiłem wciągarkę, skręciłem przednie oś, przyklejona tona drobnych blaszek i w sumie tyle

1004802a.jpg

1004801.jpg

1004800.th.jpg

1004797.th.jpg

P.S nie irytować mi się znów ze pochlapany farba!!

TO nie wiem - coś Ci nie wyszło bo obdarcie w okolicach desek na pewno nie miało by postaci małych kropeczek, jeśli po tym chodzono to raczej powinny być takie delikatne przetarcia brzegów a w ich środku prześwitywała by deska.

Użyłem pigmentu vallejo ale punktowo. Przy okazji sprawdziłem różnicę między Vallejo a Migiem i jak dla mnie Vallejo jest o niebo lepsze

Pobrudziłem trochę górę, zamontowałem zderzaki i fotele

1004841p.jpg

1004840u.jpg

1004837d.jpg

1004836v.jpg

1004835o.jpg

10048322.jpg

1004831h.jpg

1004829gq.jpg

• 3 weeks later...

Witam

Nieźle to wychodzi aczkolwiek nie jest idealnie. Szkoda, że nie potraktowałeś tych plam nieco mocniejszymi filtrami. Nie byłyby takie włażące do oczu. Siedzenia w Jeepie strasznie sterylne. Może chociaż jakiś wash ? Podobnie nosze, którym przydałoby się cieniowanie olejami. Koło zapasowe woła o lekki kurz.

Poza tym bardzo mi się podoba. Czekam na efekt końcowy

Pozdrawiam

Kornik

Kornik nosze i siedzenie jest jeszcze nie washowane i nie przecierane wiec to się zmieni. Tylnie kolo wlasnie sie zastanawiałem cz brodzić i na razie zostało sterylne, moze je jeszcze u kurzę

Bazylms to samo tyczy się łańcucha, kotwica z nim nawet nie jest przyklejona a została położona do zdjec

Koncepcja DUKW w malowaniu z Pacyfiku czyli 3 kolorowe kamo a na nim jeep ambulans

3 kolorowe kamo więc okolice walk o Iwo Jime, więc czemu pojazdy mają oznaczenia Armii kiedy powinny być USMC?

Moses fakt teraz zauważyłem ten błąd... wynikający raczej z tego ze nalepiłem co było w pudelku, a jak widać jest pudelku z wersja angielsko amerykańską...

Cóż zdrapywać za bardzo teraz juz nie mogę wiec sadze ze będzie musiał żyć z ta gafa