Tomek_gnr Napisano 24 Listopada 2011 Autor Share Napisano 24 Listopada 2011 modulacja ;] ale pewnie niewiele zostanie na koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 27 Listopada 2011 Share Napisano 27 Listopada 2011 Powiem tak -nie żałuję, że poszedł do Ciebie. Świetna praca Tomek! O rozmieszczeniu lin i narzędzi było ostatnio głośno na innym forum. Ty ustrzegłeś się błędów. Myślę, że efekt końcowy będzie na wysokim poziomie. p.s. Chodzą słuchy, że mam za niedługo powrócić do budowy swojego Tygrysa. Ale ciiii. ;) Muszę tylko Merkavę III D skończyć. Znów zaczną się pewnie nasze merytoryczne dyskusje na temat Sd.kfz 181. ;) Powodzenia w dalszych pracach!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 27 Listopada 2011 Autor Share Napisano 27 Listopada 2011 Powiem tak -nie żałuję, że poszedł do Ciebie. Świetna praca Tomek! O rozmieszczeniu lin i narzędzi było ostatnio głośno na innym forum. Ty ustrzegłeś się błędów. Myślę, że efekt końcowy będzie na wysokim poziomie. p.s. Chodzą słuchy, że mam za niedługo powrócić do budowy swojego Tygrysa. Ale ciiii. ;) Muszę tylko Merkavę III D skończyć. Znów zaczną się pewnie nasze merytoryczne dyskusje na temat Sd.kfz 181. ;) Powodzenia w dalszych pracach!!!! Jeśli mówisz o Koperku to on też ustrzegł się błedu bo akurat ten egzemplarz który on robi (121) miał rozmieszczone liny po nowemu, jest fotka na której to widać dokladnie. No właśnie sie zastanawiałem co z Twoim tygrysem bo prace były już mocno zaawansowane. Czekam na powrót ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 27 Listopada 2011 Share Napisano 27 Listopada 2011 Kozacko tygrysek wygląda. Także będę podglądał co dalej zadziałasz. 3mam kciuki. Ehh szkoda , że brak czasu u mnie na modelowanie bo też bym jakiegoś kociaka złożył. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koperek Napisano 28 Listopada 2011 Share Napisano 28 Listopada 2011 Czemu bez kompletu kół ;) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 28 Listopada 2011 Autor Share Napisano 28 Listopada 2011 koła rzecz ulotna. Postanowiłem że w końcu wykorzystam te cześci do robienia odkreconej ośki które mi zostały. Tak dla urozmaicenia to dałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Listopada 2011 Share Napisano 29 Listopada 2011 koła rzecz ulotna.Szczególnie przy kontakcie z jakimś materiałem wybuchowym . Tomek dajesz dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koperek Napisano 29 Listopada 2011 Share Napisano 29 Listopada 2011 Szkoda, bo ciężko mi znaleźć merytoryczne rozwiązanie ubytku kółek w Afryce.. ;) Wbrew pozorom tam nie miały okazji tak szybko się psuć.. itp itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 29 Listopada 2011 Autor Share Napisano 29 Listopada 2011 podmalowałem bandaże i detale ale zatrzymał mnie brak farb, jutro musze kupić metalizer i kolorek do obić i wtedy pewnie porobie jakieś foty. Na friule niestety bede musial poczekac jakies 2 tygodnie wiec jeszcze troche to potrwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 Witam. Modelik bardzo ładny. Modulacja wygląda super. Tomku, jakiego koloru używasz do malowania obić ? ? ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 1 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2011 Tomku, jakiego koloru używasz do malowania obić ? ? ? ? panzergrau ; ) No więc tak, popracowałem nad tym i owym. Model dostał obicia i potem żółty filtr. Nie sugerujcie sie porównaniem kolorystycznym z poprzednimi fotkami bo tym razem wyregulowałem dobrze balans bieli do lampki ; ) Teraz pojdzie sidolux i wash, a potem bede myslal w zaleznosci czy bedzie mi sie to podobało. no i bonus Musiałem mu dać troche bambetli na wieżę, ten "śpiwór" na wieży i zawiniątko na linie zrobił Madeira, nawet nic z tym nie robiłem bo było spoko, po prostu przykleiłem na model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 1 Grudnia 2011 Share Napisano 1 Grudnia 2011 Jak dla mnie mogłoby być nieco mniej obić na bokach kadłuba i wieży, a poza tym podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 2 Grudnia 2011 Share Napisano 2 Grudnia 2011 Hehe, chwilę siedziałem nad tymi bambetlami. Jeśli mogę zasugerować, to przydało by się tło lepsze do oceny całości modelu. Poza tym raczej nie mam się do czego doczepić. Możesz ewentualnie jeszcze wypolerować patyczkiem higienicznym zęby koła napędowego i krawędź napinającego. Tak, żeby się bardziej świeciły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Grudnia 2011 Share Napisano 2 Grudnia 2011 Ładnie Tomku. Jedziesz dalej. Będziesz mu robił jakieś zacieki szarym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aphar Napisano 2 Grudnia 2011 Share Napisano 2 Grudnia 2011 Bardzo ładnie, bardzo ładnie. Spróbuj jeszcze go trochę porysować, tak delikatnie np. z jednej tylko strony. W końcu to kot i może się ocierał o jakieś krzaki ;) I na kołach, to może lepiej byłoby aby więcej obić było na tych zewnętrznych, skrajnych a nie po równo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 2 Grudnia 2011 Share Napisano 2 Grudnia 2011 Tak koty lubią się ocierać o krzaki Bardzo fajnie już zaczyna to wszystko wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 5 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2011 już nie ocieram nic bo i tak za dużo tych obić zrobiłem Model jest po washu i na razie prace wstrzymane ze wzgledu na brak butów, akurat jak potrzebuje to friuli na allegro nie ma >: także bede je mieć dopiero na poczatku przyszłego tygodnia jak dobrze pójdzie. Koła po zrobieniu zacieków dostały mgiełke 'earth effect' AK z aerografu żeby je troche przyciemnić. Porobie jeszcze troche olejnych zacieków. Zastanawiam się czy rdzawić puszki wydechów czy zostawić takie zaczadzone i czy w warunkach afrykańskich wogóle bedzie miało sens robienie rdzawych zacieków... Wszelkie opinie na te tematy mile widziane ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 Fajnie nabiera ksztaltow. Faktycznie obic wystarczy..jak zrobisz wash i przykurzysz na koniec to bedzie miut:) W sumie to ciekawi mnie zagadnienie rdzy, zaciekow i Afrykanskiego pustynnego klimatu...... hmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koperek Napisano 6 Grudnia 2011 Share Napisano 6 Grudnia 2011 Tomku, rdzawe zacieki jak najbardziej tylko z głową ;) Numer taktyczny mam nadzieję będziesz wypełniał kolorem czerwonym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 6 Grudnia 2011 Share Napisano 6 Grudnia 2011 A ja bym olał rdzę na tym modelu. Widzę, że ta nierówność na przedniej płycie zyskał na klimacie po Twojej obróbce. Zobaczę go w Bytomiu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Grudnia 2011 Share Napisano 6 Grudnia 2011 Podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koperek Napisano 6 Grudnia 2011 Share Napisano 6 Grudnia 2011 Teraz tak patrzę.. czemu liny holownicze( z przodu) lewitują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 7 Grudnia 2011 Share Napisano 7 Grudnia 2011 Teraz tak patrzę.. czemu liny holownicze( z przodu) lewitują? No tak to już jest jak się używa tych szajsowatych lin Dragona. Nie dość, że są stalowe przez co mało plastyczne to jeszcze mają zły splot. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 7 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2011 Sa troche uniesione przez te haki zaczepione z przodu, niestety to jest lina dragona która się nie układa tak dobrze jak np eureka. Tak jak pisałem, to jest model złożony z odpadków. Numer zostaje tak jak jest, tak znam to kolorowe zdjecie 121, ale nie ufam tym kolorowym zdjeciom, czesc z nich to podkolorowywanki, zreszta nie mam takiej spiny przy tym modelu bo wiem ze czesc rzeczy i tak się troche nie zgadza. Co do Bytomia to szansa jest mała ale nie wykluczam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 7 Grudnia 2011 Share Napisano 7 Grudnia 2011 Witam. Seb, masz rację liny Dragona to szajs. Nie dość, że nie dają się kształtować to jeszcze szczępią się przy obcinaniu. Mają tylko jedną zaletę, fajnie wchodzi w nie wash i ładnie wyglądają. O niebo lepsze są liny Eureki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi