kubisz Napisano 13 Maja 2011 Share Napisano 13 Maja 2011 Ale nic, trzeba działać dalej Dobrze, że przerwa zakończona Może i niektóre detale mogłyby być nieco bardziej finezyjne, niektóre rzeczy można było inaczej rozwiązać, ale ogólny unikalny wygląd modelu wszystko zrekompensuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 14 Maja 2011 Share Napisano 14 Maja 2011 Co ja tu widzę: Barthass coś klei Pamiętaj tylko, że masz obowiązkowo skończyć ten model. Ja czekam ciągle na zakończenie M1 Panther II, Magach, Centauro i Merkawy. Przy Merkawie obiecywałeś, że ją skończysz, bo to sprawa honoru :( Ale na szczęście ten model fajnie Ci idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 15 Maja 2011 Autor Share Napisano 15 Maja 2011 Skończę na pewno Merkawie potrzeba tylko zaaplikować powierzchnie antypoślizgowe na kadłub (maskowanie tego to będzie traumatyczne przeżycie, do którego muszę się przygotować psychicznie ), i zamontować parę dupereli, Magach poszedł definitywnie w odstawkę, nie będę go kończył. A Centauro i M1 czekają na lepsze czasy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 15 Maja 2011 Autor Share Napisano 15 Maja 2011 Barthas a jakiego masz Magacha? Gimnastykowałem się z tym cudakiem, ale nic z tego nie wyszło: viewtopic.php?t=10013&highlight=magach+gimel Oprócz tego mam takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 19 Maja 2011 Share Napisano 19 Maja 2011 Skończę na pewno Brawo, prawdziwy mężczyzna No i trzymamy za słowo ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 24 Maja 2011 Share Napisano 24 Maja 2011 Wygląda bardzo dobrze i jakoś tak...fallout-owato Gdyby nie cena to chętnie zrobiłbym z tego jakiegoś postnuklearnego customa A tak to tylko popodglądam z wywieszonym językiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 24 Maja 2011 Autor Share Napisano 24 Maja 2011 Dzięki koledzy za zainteresowanie. Za bardzo przy nim nie robiłem, więc i pokazać nie ma co, tak więc niczym specjalnym nie zaskoczę. Ot, wziąłem się za zawieszenie (dno kadłuba nie przyklejone, tylko założone do zdjęć, więc krzywe ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 24 Maja 2011 Share Napisano 24 Maja 2011 Wygląda zacnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 29 Maja 2011 Autor Share Napisano 29 Maja 2011 W weekend popracowałem trochę nad zawieszeniem. Jak na razie stoi koślawo na 3 kołach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 30 Maja 2011 Share Napisano 30 Maja 2011 Model pięknie się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 30 Maja 2011 Autor Share Napisano 30 Maja 2011 Dzięki za opinie W ramach ciekawostki takie coś: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 1 Czerwca 2011 Share Napisano 1 Czerwca 2011 No to trzeba całość na ciekawostkę przerobić ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 1 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2011 Hah, no niestety za mało chęci i umiejętności Jak na razie dla mnie to sztuka skleić do kupy to co producent daje...Ahh, żywica, z jednej strony ją lubię, z drugiej nienawidzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 27 Lipca 2011 Autor Share Napisano 27 Lipca 2011 Witam po dłuższej nieobecności. Z racji, że w końcu przyszły do mnie zamówione akcesoria Voyagera, wziąłem się znowu do pracy. Na pierwszy ogień poszły anteny DUKE, docelowo będą zamontowane dwie. Dorobiłem też kable do anten, teraz dłubie przy RHINO, ( niestety muszę przerobić mocowanie) Mocowanie RHINO , jeszcze przed przeróbką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 3 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2011 Witam. Dziś popełniłem główne uzbrojenie, czyli uwielbianą przeze mnie pół calówkę. Jest to wersja z kolimatorem, producent to Voyager, nie jest łatwo to złożyć do kupy ( sam karabin składa się z 15 części ) ale warto. I tu mała uwaga- na zdjęciach w internecie występuje ona razem z mocowaniem do obrotnicy na pojeździe, natomiast w pudełku znajduje się trójnóg... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 3 Sierpnia 2011 Share Napisano 3 Sierpnia 2011 Jest to wersja z kolimatorem To co zamontowałeś na M2 to AN/TVS-5 czyli celownik nocny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 3 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2011 Jest to wersja z kolimatorem To co zamontowałeś na M2 to AN/TVS-5 czyli celownik nocny Mój błąd, sugerowałem się tym co napisali na pudełku "Modern US Browning M2HB GP Machine Gun & Optical Collimator Set", dzięki za poprawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Sierpnia 2011 Share Napisano 3 Sierpnia 2011 Świetnie że producenci wiedzą co sprzedają. Wyobraź sobie że kupujesz Abramsa a tam...Tygrys. W końcu czołg to czołg, he, he. Ładnie ci wychodzi ta maszynka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 3 Sierpnia 2011 Share Napisano 3 Sierpnia 2011 Jest to wersja z kolimatorem To co zamontowałeś na M2 to AN/TVS-5 czyli celownik nocny Mój błąd, sugerowałem się tym co napisali na pudełku "Modern US Browning M2HB GP Machine Gun & Optical Collimator Set", dzięki za poprawkę. Spoko Dokładnie rzecz ujmując celownik ten działa na zasadzie kolimacji, jednakże przyjęło się że kolimatorem jest celownik bez powiększenia, przeznaczony do szybkiego intuicyjnego celowania. Jednakże przez to często teraz też celowniki holograficzne też są nazywane kolimatorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 7 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2011 W ten weekend podziałałem trochę. Za dużo nie zrobiłem (jak zwykle), ale mam nadzieję, ze coraz bardziej przypomina to M-ATV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 Piękna czysta robota. Zazdroszczę umiejętności. M2 bardzo fajnie wychodzi z zestawu Voyagera. Pytanie ile za niego dałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 7 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2011 Dzięki za komentarz M2 kosztował mnie w Lucky Model 18.99 $. To jest ten zestaw : http://www.luckymodel.com/scale.aspx?item_no=PE%20VBS0202 Jak widać, na zdjęciach pokazany jest z mocowaniem do obrotnicy, niestety w zestawie dostajemy trójnóg... Tak wiec jak na razie nie ma jak go zamocować do pojazdu... Trzeba będzie kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 18 Września 2011 Autor Share Napisano 18 Września 2011 Cześć! Na dowód, że temat jeszcze żyje 3 fotki. Wziąłem się w końcu za tylną zabudowę (jeszcze nie jest w 100% gotowa). Pozostało dokończyć Rhino, O-GPK, parę dupereli i ląduje w malarni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 18 Września 2011 Share Napisano 18 Września 2011 REWELACJA Nie widzę, rzeczy, które byłyby wykonane źle/niestarannie/itp. No może ewentualnie (czepialstwo) coś można by porobić jeszcze przy zawiasach przednich drzwi, ale z sam pisałeś, że jeszcze są głupotki do porobienia. Gdzie jest przycisk ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 18 Września 2011 Autor Share Napisano 18 Września 2011 coś można by porobić jeszcze przy zawiasach przednich drzwi Dzięki, miło mi, że się podoba Staram się, ale nie zawsze wszystko wychodzi tak jak bym chciał Drzwi nie są jeszcze przyklejone, trzeba jeszcze trochę poszlifowac, żeby ładnie się wpasowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi