Skocz do zawartości

M-ATV MRAP 1/35 Vajra/Voyager

Barthass

Rekomendowane odpowiedzi

Ale nic, trzeba działać dalej

Dobrze, że przerwa zakończona

Może i niektóre detale mogłyby być nieco bardziej finezyjne, niektóre rzeczy można było inaczej rozwiązać, ale ogólny unikalny wygląd modelu wszystko zrekompensuje

Co ja tu widzę: Barthass coś klei

Pamiętaj tylko, że masz obowiązkowo skończyć ten model. Ja czekam ciągle na zakończenie M1 Panther II, Magach, Centauro i Merkawy. Przy Merkawie obiecywałeś, że ją skończysz, bo to sprawa honoru :(

Ale na szczęście ten model fajnie Ci idzie

Skończę na pewno Merkawie potrzeba tylko zaaplikować powierzchnie antypoślizgowe na kadłub (maskowanie tego to będzie traumatyczne przeżycie, do którego muszę się przygotować psychicznie ), i zamontować parę dupereli, Magach poszedł definitywnie w odstawkę, nie będę go kończył. A Centauro i M1 czekają na lepsze czasy...

Wygląda bardzo dobrze i jakoś tak...fallout-owato Gdyby nie cena to chętnie zrobiłbym z tego jakiegoś postnuklearnego customa A tak to tylko popodglądam z wywieszonym językiem

Dzięki koledzy za zainteresowanie.

Za bardzo przy nim nie robiłem, więc i pokazać nie ma co, tak więc niczym specjalnym nie zaskoczę. Ot, wziąłem się za zawieszenie (dno kadłuba nie przyklejone, tylko założone do zdjęć, więc krzywe )

Zdjcie0402.jpg

Zdjcie0403.jpg

Hah, no niestety za mało chęci i umiejętności

Jak na razie dla mnie to sztuka skleić do kupy to co producent daje...Ahh, żywica, z jednej strony ją lubię, z drugiej nienawidzę...

• 1 month later...

Witam po dłuższej nieobecności.

Z racji, że w końcu przyszły do mnie zamówione akcesoria Voyagera, wziąłem się znowu do pracy.

Na pierwszy ogień poszły anteny DUKE, docelowo będą zamontowane dwie.

Dorobiłem też kable do anten, teraz dłubie przy RHINO, ( niestety muszę przerobić mocowanie)

Zdjcie0673.jpg

Zdjcie0668.jpg

Zdjcie0667.jpg

Mocowanie RHINO , jeszcze przed przeróbką.

Zdjcie0677.jpg

Witam.

Dziś popełniłem główne uzbrojenie, czyli uwielbianą przeze mnie pół calówkę.

Jest to wersja z kolimatorem, producent to Voyager, nie jest łatwo to złożyć do kupy ( sam karabin składa się z 15 części ) ale warto.

I tu mała uwaga- na zdjęciach w internecie występuje ona razem z mocowaniem do obrotnicy na pojeździe, natomiast w pudełku znajduje się trójnóg...

Zdjcie0693.jpg

Jest to wersja z kolimatorem

To co zamontowałeś na M2 to AN/TVS-5 czyli celownik nocny

Mój błąd, sugerowałem się tym co napisali na pudełku "Modern US Browning M2HB GP Machine Gun & Optical Collimator Set", dzięki za poprawkę.

Mój błąd, sugerowałem się tym co napisali na pudełku "Modern US Browning M2HB GP Machine Gun & Optical Collimator Set", dzięki za poprawkę.

Spoko

Dokładnie rzecz ujmując celownik ten działa na zasadzie kolimacji, jednakże przyjęło się że kolimatorem jest celownik bez powiększenia, przeznaczony do szybkiego intuicyjnego celowania. Jednakże przez to często teraz też celowniki holograficzne też są nazywane kolimatorami.

Dzięki za komentarz

M2 kosztował mnie w Lucky Model 18.99 $.

To jest ten zestaw : http://www.luckymodel.com/scale.aspx?item_no=PE%20VBS0202

Jak widać, na zdjęciach pokazany jest z mocowaniem do obrotnicy, niestety w zestawie dostajemy trójnóg... Tak wiec jak na razie nie ma jak go zamocować do pojazdu... Trzeba będzie kombinować.

• 1 month later...

Cześć!

Na dowód, że temat jeszcze żyje 3 fotki.

Wziąłem się w końcu za tylną zabudowę (jeszcze nie jest w 100% gotowa).

Pozostało dokończyć Rhino, O-GPK, parę dupereli i ląduje w malarni.

P9180082.jpg

P9180079.jpg

P9180076.jpg

REWELACJA

Nie widzę, rzeczy, które byłyby wykonane źle/niestarannie/itp.

No może ewentualnie (czepialstwo) coś można by porobić jeszcze przy zawiasach przednich drzwi, ale z sam pisałeś, że jeszcze są głupotki do porobienia.

Gdzie jest przycisk ?

coś można by porobić jeszcze przy zawiasach przednich drzwi

Dzięki, miło mi, że się podoba Staram się, ale nie zawsze wszystko wychodzi tak jak bym chciał

Drzwi nie są jeszcze przyklejone, trzeba jeszcze trochę poszlifowac, żeby ładnie się wpasowały.