Is-7 Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 Witam. Szkoda, że trochę te detale znikają pod farbą, ale i tak mi się podoba. Tak jak T-90 jest na prawdę niesamowity ( uważam nawet, że lepszy, bo więcej elementów robiłeś sam ). Z niecierpliwością czekam na koniec prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 2 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2012 Wash nakładałem cienkim pędzlem tylko tam gdzie uznałem za stosowne. Stresu dostarczyła mi instalacja plandeki, a właściwie kosz w którym miała osiąść. To nie jest dobry pomysł, aby taki element wycinać z jednego kawałka a potem wyginać. Dobrym pomysłem w tym modelu jest wykorzystanie folii kuchennej na osłonę jarzma, ale nie to. Diabelstwo kruszyło mi się w placach jak makaron z chińskiej zupki przed zalaniem. Międląc w zębach przekleństwa nie żałowałem cyjanogluta ... Po zmatowieniu na dolne partie modelu napyliłem tenscromy sand (dużo) i earth (dużo mniej). I w takim stanie model czeka na dalsze czynności. jeszcze tylko zamieniłem friule na plastikowe tracki od trumpetera, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 Piękny, naprawdę bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 Jest piękny, po prostu cudo ! Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 A z czego ta plandeka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 Piękny Czemu wymieniłeś gąsienice na plastikowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 Piękny Czemu wymieniłeś gąsienice na plastikowe? Właśnie, chciałem zapytać o to samo. Sam model, no cóż, czapki z głów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 3 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2012 Dzięki. A z czego ta plandeka ? z worka foliowego na śmieci, zwinięty, przycięty, pomalowany, Piękny Czemu wymieniłeś gąsienice na plastikowe? Właśnie, chciałem zapytać o to samo. Sam model, no cóż, czapki z głów A ja zapytam, dlaczego metalowe friule montuje się w modelach ? Pomijając kwestie irracjonalne takie jak wygoda montażu, czy powiedzmy modelarski szpan, to friule zakłada się po to żeby w miarę realistycznie pokazać "pracującą" gąsienicę albo gąsienicę pozwijaną w wyniku uszkodzenia (wrak), czyli generalnie chodzi o zwisy i naciągi. W tym modelu zwisów i naciągów nijak nie widać, więc montaż friuli byłby nie wykorzystaniem potencjału jaki dają metalowe gąsienice. Friule trzymam na inną okazję. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kerojp4 Napisano 5 Czerwca 2012 Share Napisano 5 Czerwca 2012 WOWOWOWOW !!!!!!!! SUPERB ! I love that ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 8 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2012 Kolejno zrobiłem: - model przetarłem suchym pędzlem, - położyłem lakier półmatowy, - domalowałem szczegóły (lampy,śruby, itp.), - pobrudziłem specyfikami AK i pigmentami. Już niewiele się zmieni. Jak znajdujecie to malowanie ? Ja tymczasem popracuję nad podstawką. Pomysł wezmę z tego zdjęcia: źródło: forum.valka.cz czołg stoi na brukowanym placu, kostki ułożone są w ćwierćkoła i do tego wykorzystam produkt miniArtu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Czerwca 2012 Share Napisano 8 Czerwca 2012 Nie znak się na współcześniakach, ale jest ładny. No może jeszcze tę kalkę z numerem trochę postarzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 6 Lipca 2012 Autor Share Napisano 6 Lipca 2012 (edytowane) Bazą podstawki jest ramka od zdjęć. Na nią przykleiłem fragment brukowanego podłoża z zestawu MiniArt "Cobblestone Pavement". Finito ! Dziękuję za obserwowanie tego warsztatu i wszystkie komentarze także te na PW. Zapraszam do galerii. GALERIA Edytowane 6 Lipca 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 6 Lipca 2012 Share Napisano 6 Lipca 2012 link do galerii nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 6 Lipca 2012 Autor Share Napisano 6 Lipca 2012 poczekajta z 15 minut od momentu pojawienia się posta i nie piszta od razu, zawsze sprawdzam i poprawiam jak cos nie działa, teraz powinno.... choć nie musi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 6 Lipca 2012 Share Napisano 6 Lipca 2012 przepraszam: ) tylko nie po oczach: -) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi