Is-7 Napisano 16 Maja 2012 Napisano 16 Maja 2012 Witam. Szkoda, że trochę te detale znikają pod farbą, ale i tak mi się podoba. Tak jak T-90 jest na prawdę niesamowity ( uważam nawet, że lepszy, bo więcej elementów robiłeś sam ). Z niecierpliwością czekam na koniec prac. Cytuj
karol 111 Napisano 2 Czerwca 2012 Autor Napisano 2 Czerwca 2012 Wash nakładałem cienkim pędzlem tylko tam gdzie uznałem za stosowne. Stresu dostarczyła mi instalacja plandeki, a właściwie kosz w którym miała osiąść. To nie jest dobry pomysł, aby taki element wycinać z jednego kawałka a potem wyginać. Dobrym pomysłem w tym modelu jest wykorzystanie folii kuchennej na osłonę jarzma, ale nie to. Diabelstwo kruszyło mi się w placach jak makaron z chińskiej zupki przed zalaniem. Międląc w zębach przekleństwa nie żałowałem cyjanogluta ... Po zmatowieniu na dolne partie modelu napyliłem tenscromy sand (dużo) i earth (dużo mniej). I w takim stanie model czeka na dalsze czynności. jeszcze tylko zamieniłem friule na plastikowe tracki od trumpetera, Cytuj
Marcin93 Napisano 3 Czerwca 2012 Napisano 3 Czerwca 2012 Jest piękny, po prostu cudo ! Gratuluje Cytuj
kub Napisano 3 Czerwca 2012 Napisano 3 Czerwca 2012 Piękny Czemu wymieniłeś gąsienice na plastikowe? Cytuj
Gość Napisano 3 Czerwca 2012 Napisano 3 Czerwca 2012 Piękny Czemu wymieniłeś gąsienice na plastikowe? Właśnie, chciałem zapytać o to samo. Sam model, no cóż, czapki z głów Cytuj
karol 111 Napisano 3 Czerwca 2012 Autor Napisano 3 Czerwca 2012 Dzięki. A z czego ta plandeka ? z worka foliowego na śmieci, zwinięty, przycięty, pomalowany, Piękny Czemu wymieniłeś gąsienice na plastikowe? Właśnie, chciałem zapytać o to samo. Sam model, no cóż, czapki z głów A ja zapytam, dlaczego metalowe friule montuje się w modelach ? Pomijając kwestie irracjonalne takie jak wygoda montażu, czy powiedzmy modelarski szpan, to friule zakłada się po to żeby w miarę realistycznie pokazać "pracującą" gąsienicę albo gąsienicę pozwijaną w wyniku uszkodzenia (wrak), czyli generalnie chodzi o zwisy i naciągi. W tym modelu zwisów i naciągów nijak nie widać, więc montaż friuli byłby nie wykorzystaniem potencjału jaki dają metalowe gąsienice. Friule trzymam na inną okazję. Pozdrawiam. Cytuj
kerojp4 Napisano 5 Czerwca 2012 Napisano 5 Czerwca 2012 WOWOWOWOW !!!!!!!! SUPERB ! I love that ! Cytuj
karol 111 Napisano 8 Czerwca 2012 Autor Napisano 8 Czerwca 2012 Kolejno zrobiłem: - model przetarłem suchym pędzlem, - położyłem lakier półmatowy, - domalowałem szczegóły (lampy,śruby, itp.), - pobrudziłem specyfikami AK i pigmentami. Już niewiele się zmieni. Jak znajdujecie to malowanie ? Ja tymczasem popracuję nad podstawką. Pomysł wezmę z tego zdjęcia: źródło: forum.valka.cz czołg stoi na brukowanym placu, kostki ułożone są w ćwierćkoła i do tego wykorzystam produkt miniArtu. Cytuj
bazylms Napisano 8 Czerwca 2012 Napisano 8 Czerwca 2012 Nie znak się na współcześniakach, ale jest ładny. No może jeszcze tę kalkę z numerem trochę postarzyć. Cytuj
karol 111 Napisano 6 Lipca 2012 Autor Napisano 6 Lipca 2012 (edytowane) Bazą podstawki jest ramka od zdjęć. Na nią przykleiłem fragment brukowanego podłoża z zestawu MiniArt "Cobblestone Pavement". Finito ! Dziękuję za obserwowanie tego warsztatu i wszystkie komentarze także te na PW. Zapraszam do galerii. GALERIA Edytowane 6 Lipca 2012 przez Gość Cytuj
karol 111 Napisano 6 Lipca 2012 Autor Napisano 6 Lipca 2012 poczekajta z 15 minut od momentu pojawienia się posta i nie piszta od razu, zawsze sprawdzam i poprawiam jak cos nie działa, teraz powinno.... choć nie musi... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi