witek@ Napisano 17 Kwietnia 2011 Share Napisano 17 Kwietnia 2011 (edytowane) Witam, W końcu udało się przebrnąć przez kolejną żywicę która przez kilka miesięcy przeistoczyła się w przyzwoity chyba model.Niech obraz broni się sam.Zapraszam do galerii : Edytowane 17 Kwietnia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 17 Kwietnia 2011 Share Napisano 17 Kwietnia 2011 Brawo! Bardzo ładny modelik. Udana robota. Świetny pomysł na dioramkę, a i ona sama niczego sobie. Ode mnie ma 5+ Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 17 Kwietnia 2011 Share Napisano 17 Kwietnia 2011 Po prostu piękny, gratulacje. Czekam a kolejne okręty w twoim wydaniu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rercz Napisano 17 Kwietnia 2011 Share Napisano 17 Kwietnia 2011 Okręt może do najpiękniejszych nie należy, kwestia gustu oczywiście. Natomiast wykonanie rewelacja, Poziom absolutnie światowy. Gratulacje I ogromny plus za skalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 17 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2011 Ciesze się ,że praca nie poszła na marne i modelik generalnie się podoba.Natomiast czy jest aż tak fajnie zrobiony to bym już takiej tezy tu nie wysnuwał...popełniłem sporo błędów i można go wykonać lepiej.Nie mniej moje oko też te cztery fajki cieszą.Miłego oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 17 Kwietnia 2011 Share Napisano 17 Kwietnia 2011 Naprawdę bardzo piękny model. Może następnym razem coś w plastiku, oczywiście w 1/700? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 17 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2011 Sebaar: w plastiku czeka niedokończony Akizuki....w pudłach już z wszystkimi dodatkami Kongo z fujmi oraz Takao Fujmi więc wybór mam Na co padnie to jeszcze nie wiem ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 18 Kwietnia 2011 Share Napisano 18 Kwietnia 2011 Model rewelacyjny Śledziłem Twoje zmagania z tym zestawem od samego początku i muszę przyznać, że efekt końcowy znacznie przerósł moje oczekiwania. Świetne malowanie, duża ilość detali i piękna sylwetka okrętu naprawdę cieszy oko. Także podstawka wygląda super, niby spokojna woda, ale głębia koloru daje piękny efekt końcowy (muszę w końcu spróbować osadzić swoje maleństwa na czymś takim). Pokładowy Kingfisher też wyszedł Ci rewelacyjnie mam jednak pewne wątpliwości co do jego malowania. Czy samolot w dwubarwnym kamuflażu z biało - czerwonymi pasami na sterze kierunku nie powinien mieć gwiazd z czerwonym kółkiem po środku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 18 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2011 Łukasz-odp brzmi gwiazdy powinny mieć czerwone kółko , ale boje się teraz tam majstrować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 18 Kwietnia 2011 Share Napisano 18 Kwietnia 2011 Również często zaglądałem do tego wątku, gratuluję ukończenia modelu. Bardzo sympatyczny "czterofajkowiec" (o ile można użyć tego określenia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 18 Kwietnia 2011 Share Napisano 18 Kwietnia 2011 Brawo! Świetny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 18 Kwietnia 2011 Share Napisano 18 Kwietnia 2011 Gratuluję ukończonego modelu! Podoba mi się bardzo zarówno sam krążownik jak i cała scenka. Ujęcia też są niezłe, zwłaszcza trzecie i czwarte. Mam dwie drobne uwagi - pierwsza to brak jednolitego tła do zdjęć. Warto zakupić jeden czy dwa arkusze jednokolorowego brystolu i na nich sfotografować model. Jednolite tło pozwala lepiej skupić się na samym modelu, nie przeszkadzają rozmaite różnobarwne plamy w oddali. Druga rzecz to trochę "atramentowy" kolor morza. Bardzo fajnie wyszła sama powierzchnia wody, ale czysto niebieski pasek tuż przy kadłubie lekko mi kolorystycznie nie pasuje. Myślę, że złamałbym całość wody żółtym flitrem, aby nabrała delikatnie szmaragdowego odcienia. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 18 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2011 Mam dwie drobne uwagi - pierwsza to brak jednolitego tła do zdjęć. Warto zakupić jeden czy dwa arkusze jednokolorowego brystolu i na nich sfotografować model. Jednolite tło pozwala lepiej skupić się na samym modelu, nie przeszkadzają rozmaite różnobarwne plamy w oddali. Druga rzecz to trochę "atramentowy" kolor morza. Bardzo fajnie wyszła sama powierzchnia wody Owszem do zdjęć można bardziej się przyłożyć wiem coś o tym bo z zawodu jestem fotografem i nadal czynnie fotografuję ;-) Niestety fotografie modeli traktuję po macoszemu.Co do wody to wątpię,że w tym temacie osiągnę kiedyś mistrzowski poziom.Na chwilę obecną taka woda to szczyt moich możliwości.na szczęście na żywo wygląda znacznie lepiej Generalnie troszkę jestem zdziwiony,że model wywołuje tak pozytywne reakcje. W końcu w sieci jest kilku modelarzy robiących 700tki przy których moje wypociny można posmarować smalcem i dać psu do zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 18 Kwietnia 2011 Share Napisano 18 Kwietnia 2011 Mnie się bardzo podoba Mogłeś pomyśleć nad urozmaiceniem dioramki, np. o jakiś dok. Ale i tak jest ok. Jedynie co zwróciło moją uwagę, to skromna waloryzacja (poza relingami) - mogłeś spróbować np. z metalowymi lufami... ... Niemniej jednak wielkie brawa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 18 Kwietnia 2011 Share Napisano 18 Kwietnia 2011 Generalnie troszkę jestem zdziwiony,że model wywołuje tak pozytywne reakcje. Niepotrzebnie. Im dłużej na niego patrze tym bardziej mi się podoba. Model wykonany z gracją. Czysto i schludnie, ale nie nudno pomalowany. Pobrudzony w sam raz, nie nachalnie. Woda bardzo dobrze wyszła. Scenka ciekawa. Zatem Ma wszystko co potrzebne do "podobania się" W końcu w sieci jest kilku modelarzy robiących 700tki przy których moje wypociny można posmarować smalcem i dać psu do zabawy Zawsze jest ktoś lepszy, ale z tym psem to już lekka przesada. Ja bym dał co najwyżej chomikowi Jeszcze raz gratuluję Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 18 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2011 Jedynie co zwróciło moją uwagę, to skromna waloryzacja (poza relingami) - mogłeś spróbować np. z metalowymi lufami... Nie wiem czy relingi można zaliczyć do waloryzacji,zwłaszcza relingi dodane do kompletu przez producenta.W 98% to model prosto z pudła i jeśli się dopatrywać dodatkowych elementów to na pewno nie będzie to reling....Zabawmy się z zgadywankę gdzie i co dołożyłem dodatkowo,dodam,że załoganci , flagi sygnałowe i elementy dioramy po za okrętem w tej zabawie się nie liczą Nagrody nie przewidziano w ramach zwycięstwa przewiduje się kupę satysfakcji z rozwiązania tej hydrozagadki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ruderigo Napisano 18 Kwietnia 2011 Share Napisano 18 Kwietnia 2011 Bardzo "uczciwy" mikromodel. Pięknie wykonany, cieszy oko Tylko tak dalej! Co teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 19 Kwietnia 2011 Share Napisano 19 Kwietnia 2011 śledziłem warsztat od początku i się nie zawiodłem, wyszedł bardzo ładny model, brawo! teraz czekam na kolejne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 19 Kwietnia 2011 Share Napisano 19 Kwietnia 2011 A Ja się czepię, a tak właściwie, to Pani Fizyka mi się do ucha wydarła Cuma, która idzie do beczułki pokłóciła się chyba z grawitacją, bo odchyla się w kierunku "onward" Przynajmniej tak to na zdjątkach wygląda A teraz przyłączam się do "ochów" i "achów" reszty szacownego gremium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 20 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2011 A Ja się czepię, a tak właściwie, to Pani Fizyka mi się do ucha wydarła Cuma, która idzie do beczułki pokłóciła się chyba z grawitacją, Forest- a ja odpowiem tak....boja się chybota,łajba także to i cuma sobie harce urządza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 20 Kwietnia 2011 Share Napisano 20 Kwietnia 2011 Hehe, no dobra, zwracam honor, tłumaczenie mnie przekonuje pozdrowiam, Forest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 1 Lipca 2011 Share Napisano 1 Lipca 2011 widziałem go dziś na żywo - zmiażdżył mnie ten model !! i Nashville Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 2 Lipca 2011 Autor Share Napisano 2 Lipca 2011 Kolega histeryzuje ;-) kurcze musimy sobie chociaż chwilkę pogadać....szkoda ,że nie mamy jakiś identyfikatorów lub coś w ten deseń.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 no Witek - przydałaby się teraz taka fotka podsumowująca tą galerię - jak Balrog dał - z wyróżnieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Jak wyżej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi