GEM Napisano 31 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2011 Na tej fotce widać jednak, że jest podwieszone uzbrojenie i pootwierane luki. Gdyby jeszcze złożyć skrzydła . Można by pokazać trochę mechanizmów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 I tu wyszła cała prawda o Grzesiu, najpierw podpuszcza a potem pokazuje fotkę. Jak znam życie to tak odstawi Corsaira że klękajcie narody. Myślę że pomysł ze słożonymi skrzydłami jest mało poważny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 Grzesiek ale popatrz na morskie Corsairy, tam mają podwieszenia na wszystkich pylonach i złożone skrzydła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 31 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2011 Wbrew pozorom, że jest to nie możliwe, to właśnie znalazłem zdjęcie A 7 który stoi na pokładzie lotniskowca i ma podwieszone uzbrojenie, złożone skrzydła i otwarty jeden luk awioniki. Nie mam w tej chwili możliwości, aby to zeskanować i wrzucić. O złożone skrzydła to pytałem raczej pod kątem efektownego pokazania modelu. Ale myślę, że chyba z rozłożonymi skrzydłami będzie miał ... Lepszą sylwetkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 A w czym to przeszkadza żeby ''wisiało i było otwarte''? Rzeczywistości Okazała się inna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcrec1962 Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 Artur D. napisał:..''Myślę że pomysł ze słożonymi skrzydłami jest mało poważny'' Myślę ,że Kolega GEM mógłby zrobić ruchome koncówki skrzydeł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 Myślę ,że Kolega GEM mógłby zrobić ruchome koncówki skrzydeł... Jestem całkowicie za Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 31 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2011 Ruchome końcówki skrzydeł... mówicie..... Najważniejsze, że stary rok kończymy w dobrych nastrojach Nowy rok będzie jeszcze lepszy. Przy okazji Dla wszystkich Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku. Mistrzostwa Europy w piłce kopanej!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 Mistrzostwa Europy w piłce kopanej!!!! dawno tak sie nie uśmiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 6 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2012 Po naszych ostatnich dyskusjach, zrobiłem sobie kilka analiz nad wykonaniem wersji skrzydeł. Zrobiłem przymiarki. Nawet zacząłem kombinować zawiaski do ruchomych skrzydeł, i jednak zdecydowałem się na wariant ze skrzydłami rozłożonymi. Zawsze zapominam o robieniu zdjęć w trakcie relacji i dlatego są małe przeskoki. W tej chwili są sklejone skrzydła. Model jest pomalowany podkładem, i wstępnie przeszlifowany papierkiem 2000. Wyszło kilka miejsc do poprawy. Całkiem fajnie wygląda taki biały. Może by go tak zostawić? Przygotowane są lotki, klapy, do klap podwozia są poprzyklejane blachy. Wszystko to jest również pryśnięte podkładem. W tej chwili czeka mnie trochę pracy przy owiewce kabiny i wiatrochronie. Zestawowe są fatalne, trzeba będzie trochę szlifować i polerować. A potem - malowanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ariel007 Napisano 6 Stycznia 2012 Share Napisano 6 Stycznia 2012 tutaj są otwarte luki elektroniki i złożone skrzydła więcej fotek "zmęczonych a7" http://forums.airshows.co.uk/viewtopic.php?f=9&t=39516 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 6 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2012 ariel007 Dzięki za link. Szkoda, że to "Greki” , ale faktycznie, prawdziwa rewia zużytych maszyn. Swoją drogą, to widać po tych samolotach, że mają kryzys. Ja będę malował, jak wcześniej pisałem w kamo z Wietnamu. Ale tym razem mam zamiar zrobić właśnie wersję lekko zużytego samolotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rvlt_n616 Napisano 6 Stycznia 2012 Share Napisano 6 Stycznia 2012 Lekko zużytego.... No to tak jak lubie Co widać po moim egzemplarzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 8 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2012 Trochę szkoda było paprać taki śnieżno biały model. Ale raz kozie śmierć Zacząłem malowanie kamo. Trochę kombinowałem z cieniowaniem. Zobaczymy ile z tego zostanie po położeniu lakieru. Na razie jest pomalowana góra, tak to sobie zaplanowałem. Kolory trochę przekłamane. Ale lampa robi swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 8 Stycznia 2012 Share Napisano 8 Stycznia 2012 Grzesiu jakieś szczegóły cieniowania?bo wyglada ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 8 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2012 Robercie cały szczegół cieniowania, to różna ilość warstw farby. Jak jest biały podkład, to malując tam gdzie ma być ciemniej to po prostu maluję więcej warstw. Maluję bardzo rzadką farbą, dlatego zapanowanie nad tym powinno być łatwe. Ale na tym najciemniejszym kolorze przeholowałem i musiałem rozjaśniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 8 Stycznia 2012 Share Napisano 8 Stycznia 2012 Podobny efekt daje preszajding w różnych odcieniach dawany na poszczególne panele. Powiedz mi ta niby czarna to Nato Black bo fajnie się wycieniowała ,tak podpytuję bo miałem w planach "czarną sukę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 8 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2012 Ta ciemna to nie jest czarna . To jest Forest Green, Gunze 309. Tylko na fotce jast taka dziwna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 15 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2012 Post pod postem, ale trudno tak wyszło. Zgodnie z ogólnie przyjętym rytuałem, model dostał lakier połysk, miejsca gdzie są kalki za polerowałem, i zacząłem kłaść kalki, trochę się obawiałem jak będą się zachowywać, bo kładę te, które daje zestaw, ale nie jest tak źle, choć mogłyby mieć trochę mniejszą grubość. Dolna część jest na razie tylko wymalowana. Teraz mam zamiar wykończyć podwozie, i wymalować na gotowo wnęki i golenie. Długo nie malowałem osłony radaru na dziobie, było to dla mnie wygodne, przy obracaniu modelu podczas pracy. Ale moja żona tak mi długo truła głowę-, „kiedy mu wreszcie pomalujesz dziubek”, że nie miałem innego wyjścia Równolegle przygotowuję uzbrojenie, choć cały czas nie mogę się zdecydować, co podwieszę. Powierzchnia samolotu jest na tyle duża, że będzie trochę walki ze śladami eksploatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 15 Stycznia 2012 Share Napisano 15 Stycznia 2012 Grzesiu, no ci ja mam biedny napisać. Owszem podoba się, ale efekt końcowy na pewno powali mnie jak zwykle na kolana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 15 Stycznia 2012 Share Napisano 15 Stycznia 2012 Bardzo odpowiada mi koncepcja budowy modelu, którą kolega GEM prezentuje. Staranna, konsekwentna, bez kompromisów typu "tego nie trzeba robić dobrze, bo będzie słabo widoczne" - właśnie realizująca motto, które kolega zamieszcza na dole postu. Za szczególnie ważne - wśród współczesnych trendów - należy uznać staranność malowania bez tendencji do gloryfikowania "brudzingu". Przyglądam się GEM-owym wątkom na forum i szczerze podziwiam Zwłaszcza dwudziesty trzeci robi wrażenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 18 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2012 Dziękuję Panowie za dobre słowo. Prace toczą się dalej. Model został uzbrojony w golenie, wnęki podwozia zostały przybrudzone. Kalki są nałożone Model stoi na własnych kołach Po fotkach widzę, że muszę jeszcze trochę dopracować brudzenie wnęk i goleni. Klapy podwozia i wnęk awioniki zostały przybrudzone i ponaklejałem tabliczki z instrukcjami. Do tego wykorzystałem blaszki Eduard. CDN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 19 Stycznia 2012 Share Napisano 19 Stycznia 2012 WOW, dopiero teraz na to trafiłem, super to idzie Mam nadzieję, że będę mógł zobaczyć na żywca (może i przy Żywcu ) Chciałem jeszcze coś napisać...ale nie, nic nie będę o taśmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 19 Stycznia 2012 Share Napisano 19 Stycznia 2012 Marcin tasma poszal na maskowanie a chomik hmmmm jak zdazyl to zwial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 19 Stycznia 2012 Share Napisano 19 Stycznia 2012 Chomika można wkleić w miejsce dyszy (oczywiście na taśmę), wtedy na pewno mu nie zwieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi