marioba Napisano 14 Maja 2011 Share Napisano 14 Maja 2011 (edytowane) Witam! Przedstawiam mojego nowego gniota: 2cm Flakvierling 38 auf Sfl PzKpfw IV (Flakpanzer IV/3) "Wirbelwind" Tamiya 1:35. Model strasznie wymęczony. Trochę baboli, trochę zaniechań, trochę lenistwa i wyszło jak wyszło... "Obfity" warsztat znajduje się tutaj: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?t=26124&start=0 Zapraszam do oglądania i oceny. A tutaj zdjęcie z kolegą po fachu..... I tyle..... Edytowane 14 Maja 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 14 Maja 2011 Share Napisano 14 Maja 2011 Cud, miód, malina i orzeszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 14 Maja 2011 Share Napisano 14 Maja 2011 Nie jestem mocny w tej "gigantycznej" jak dla mnie skali, ale dla mnie palce lizać. Śledziłem pilnie warsztat i muszę przyznać, że jestem pełen podziwu i kunsztu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akryl Napisano 14 Maja 2011 Share Napisano 14 Maja 2011 Cud, miód, malina i orzeszki. Dobrze mówi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 14 Maja 2011 Share Napisano 14 Maja 2011 Trochę mnie przekonałeś tym modelem do blaszkowego zimmeritu. A tak poza tym całkiem udany ten Twój Wirbelwind. Jednakże mam wrażenie, że po lakierze matowym model stał się nieco monotonny. Moim zdaniem zabrakło w nim tego "czegoś". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Ładna, czysta robota. Brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 16 Maja 2011 Autor Share Napisano 16 Maja 2011 Witam! Straszne dziękuję za pozytywny odbiór mojego ulepka! Trochę mnie przekonałeś tym modelem do blaszkowego zimmeritu. A tak poza tym całkiem udany ten Twój Wirbelwind. Jednakże mam wrażenie, że po lakierze matowym model stał się nieco monotonny. Moim zdaniem zabrakło w nim tego "czegoś". Blaszany zimmerit jest OK. Trzeba go tylko dobrze przykleić i cienko pomalować. Całkowicie masz rację z tym matowym lakierem. Model zrobił się trochę monotonny, ale o to chyba chodzi w kamuflażu, aby zlewał się z otoczeniem jak pojazd w krzakach stoi. Wszelkie kontrasty w kolorach są, były raczej niewskazane. Popatrz na nowe mundury Marines, też są monotonne.... I tyle....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 16 Maja 2011 Share Napisano 16 Maja 2011 Całkowicie masz rację z tym matowym lakierem. Model zrobił się trochę monotonny, ale o to chyba chodzi w kamuflażu, aby zlewał się z otoczeniem jak pojazd w krzakach stoi. Wszelkie kontrasty w kolorach są, były raczej niewskazane. Popatrz na nowe mundury Marines, też są monotonne.... Faktycznie jest tak jak piszesz, ale oceniając model pod kątem powiedzmy "artystycznym", to moim zdaniem zabrakło tutaj modulacji, obecnej w poprzednich pracach, a która ożywiłaby całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 17 Maja 2011 Share Napisano 17 Maja 2011 No i BRAWO JASIU!!! Fachowo pomalowales i czysciutko posklejales Wyszlo zawodowo. W sumie ten blaszany zimmerit wyglada calkiem przekonujaco. Ciekawe jak by ten czolg wygladal na bardzo ciemnym tle oswietlony jakos z boku. Przez to ze model sam w sobie jest zoltawy (pomijajac kamuflaz) to moglo by to ladnie kontrastowac z ciemnym tlem....bialy powoduje (moim zdaniem) ze kamuflaz jak sam wspomniales nieco zmonotonial... a raczej nieco sie schowal w tle ... co pewnie w warunkach bojowych bylo by wrecz wskazane Na niektorych zdjeciach 20-tki wygladaja jak 'fanfary'...bardzo super duper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 17 Maja 2011 Autor Share Napisano 17 Maja 2011 Witam! Faktycznie jest tak jak piszesz, ale oceniając model pod kątem powiedzmy "artystycznym", to moim zdaniem zabrakło tutaj modulacji, obecnej w poprzednich pracach, a która ożywiłaby całość. W warsztacie napisałem, że model będzie pomalowany w starym stylu, bez modulacji, która przejadła mi się troszeczkę Ciekawe jak by ten czolg wygladal na bardzo ciemnym tle oswietlony jakos z boku. Mówisz- masz..... Zdjęcia trochę nieostre, bo na szybko robione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 17 Maja 2011 Share Napisano 17 Maja 2011 Mówisz- masz..... mowie i mam ....dzieki, nie spodziewalem sie. Tak jak myslalem model wyglada inaczej...jakby z innej porspektywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 17 Maja 2011 Share Napisano 17 Maja 2011 Co by nie powtarzać - świetny Ogólnie wszystko ok, dobrze stonowany, po lakierze matowym wygląda zdecydowanie lepiej! Tak jak powinien. Fajnie wyszedł zimmerit, fajnie wyszło samo działo p-lot, aluminiowe lufy dużo dały tak jak oczywiście friule. Bardzo realistyczne wykonanie, aż chce się tej blachy dotknąć. Fajniej prezentuje się na ciemnym tle. Jedyne co mnie troszkę razi to niektóre odpryski, czyli temat już narzucony w warsztacie, ale hołdujmy ludziom mającym ten sam problem Ale tylko kilka jest takich - "przesadzonych", ogólnie bajka. Czekam na kolejne Twe prace. pzdr P.S. Spójrz na tego wirbelka, przecież on prosi się o chociaż skromną winietkę w mrocznych odcieniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 17 Maja 2011 Share Napisano 17 Maja 2011 Bardzo fajnie wyszedł. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 17 Maja 2011 Share Napisano 17 Maja 2011 W warsztacie napisałem, że model będzie pomalowany w starym stylu, bez modulacji, która przejadła mi się troszeczkę Smile Wiem, czytałem. Ale żeby nie było, że się ciągle czepiam, to powiem, że na fotkach z ciemniejszym tłem model wygląda zupełnie inaczej (lepiej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 20 Maja 2011 Share Napisano 20 Maja 2011 W warsztacie napisałem, że model będzie pomalowany w starym stylu, bez modulacji, która przejadła mi się troszeczkę Smile Wiem, czytałem. Ale żeby nie było, że się ciągle czepiam, to powiem, że na fotkach z ciemniejszym tłem model wygląda zupełnie inaczej (lepiej). Czyli jednak mialem racje z tlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 20 Maja 2011 Autor Share Napisano 20 Maja 2011 Witam! Ale żeby nie było, że się ciągle czepiam Ależ czepiaj się! Od tego jest to forum, co by się czepiać! Umieszczając tu swoje modele, świadomie wystawiamy na odstrzał . Ale że "prawdziwa cnota krytyk się nie boi", to wszystkie pozytywne i te mniej pozytywne opinie biorę sobie do serca! Czyli jednak mialem racje z tlem Smile Oczywiście tak! Masz rację. Szary karton nie sprawdził się. Lepiej wyglądają modele na ciemnym tle.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi